۰
يکشنبه ۶ مهر ۱۳۹۳ ساعت ۱۰:۴۰

نظریه بیداری اسلامی بر اساس اندیشه سیاسی آیت الله خامنه ای

نظریه بیداری اسلامی بر اساس اندیشه سیاسی آیت الله خامنه ای
«بیداری اسلامی» عنوانی است که ملتهای مختلف مسلمان می توانند در ذیل آن به نحوی به بازسازی شخصیت و هویت عزت مندانه و شرافتمندانه خود بپردازند، این عنوان تا آنجا می تواند مهم و گسترده تلقی گردد که قرن معاصر را می توان « دوران بیداری اسلامی» نامید. سه شاخص اصلی بیداری اسلامی عبارتند از:

1. اسلامی بودن و با مفاهیم دین مبین اسلام پیوند عمیق داشتن

2. حرکت اصیل مردمی و توده وار بودن و نه بر اساس تکیه مطلق بر احزاب و گروهها و جریانات سیاسی، بلکه به دست جوانان مسلمان و اقشار مختلف ملت است.

3. ماهیت ضد استکباری که در وضعیت کنونی «ضد آمریکایی» بودن و با توجه به وضعیت منطقه درگیر در بیداری اسلامی، «جنبه ضد صهیونیستی» از محوریت و حساسیت بیشتری برخوردار خواهد بود.

ده بحث مطرح در بیداری اسلامی عبارتند از:

1. بیداری اسلامی امری طبیعی است و بیداری فطرت انسانهاست و دنباله حرکت بعثت انبیاست که امروز به این شکل درآمده است.

2. بیداری اسلامی مرتبط به خود اسلام و از متن اسلام و تعالیم نجات بخش آن سرچشمه گرفته است و بدون درنظرگرفتن افق تفکر و ارزشهای اسلامی معنا و مفهومی ندارد.

3. بیداری اسلامی طی سه دهه گذشته و تحولات فعلی جهان اسلام (در صورتی که از بستر طبیعی خودش خارج نگردد) تحت تأثیر مستقیم و در شعاع جذبه انقلاب اسلامی ایران و معمار بزرگش حضرت امام خمینی (ره) قرار داشته و دارد و رشد و بالندگی و موفقیت های انقلاب اسلامی در حقیقت الهام بخش بیداری اسلامی و مؤثر در جلوه های آن می باشد؛ پیشرفت جمهوری اسلامی در حقیقت نماد یک الگوی زنده برای ملت هاست.

4. چون پیام انقلاب اسلامی همان پیام اسلام ناب بوده و این پیام اسلام در جامعیت و ابعاد واقعی، گسترده و عمیق آن دیده می شود لذا پیام انقلاب اسلامی، پیام فطری، طبیعی و البته جهانی و برای تمام بشریت خواهد بود و به طور مسلم بیشترین تأثیر را بعد از ایران، می توان در منطقه اسلامی برای آن مشاهده نمود.

5. مخالفت با حقیقت بیداری اسلامی و ارزشهای واقعی نهفته در آن و ممانعت از تابش شعاع نورانی آن، همانا مخالفت با اصل دین مبین اسلام و پیام ملکوتی آن است. اینکه بشر در سایه وحی اسلامی و مکتب اهل بیت عصمت (ع) سعادت و «حیات طیبه» را تفسیر و تجربه نماید، برای تمدن مادی غرب و نظام سلطه جهانی امری غیرقابل باور و غیر قابل قبول می باشد لذا آنان در موارد مختلفی عمق کینه و نفرت و بغض خود را نسبت به حقیقت این تعالیم و سرچشمه آن نشان داده اند. به عنوان مثال می توان به این موارد اشاره نمود: قرآن سوزی، مبارزه با حجاب و عفاف برای بانوان، کاریکاتورهای موهن نسبت به مقدس ترین شخصیت جهان اسلام یعنی حضرت محمد( ص) ،توهین و تمسخر نسبت به احکام و قوانین اسلامی، نشان دادن چهره زشت و دروغین و تحریف شده از اسلام و ...

6. ازدیگر مواردی که بیداری اسلامی را در بستر طبیعی و حقیقی خودش ندیده و درصدد جلوگیری از بروز تابش آن هستند، ترس از تکرار تجربه انقلاب اسلامی است. تجربه ای که نشان داد بشر می تواند بدون الگوپذیری از ایسم های رایج دنیای مادی، به رفاه، آزادی، سعادت و خوشبختی برسد و تجربه دنیای غرب در حقیقت تجربه شکست خورده برای بشریت تلقی می گردد.

7. اینکه چرا ملتهای مسلمان به ندای بیداری اسلامی تحت جاذبه و افق انقلاب اسلامی پاسخ دادند، یک دلیل مهمش تحقیر طولانی مدت است که به وسیله استکبار جهانی و نظامهای وابسته استبدادی تحمل نموده اند. این تحقیر طولانی نه تنها آنان را از زندگی شرافتمندانه و عزت مند اسلامی محروم ساخته بود، بلکه آنان از اصول اولیه یک زندگی طبیعی مثل رفاه و آزادی و استقلال و پیشرفت نیز محروم بودند.

8. جنگ سی و سه روزه، انتفاضه فلسطین، مجاهدت مردم افغانستان و برخی حرکتهای چند دهه اخیر در کشورهای اسلامی نشان و نمونه زنده و عملی راه حل جدید و بی بدیلی است که مسلمانان برای درمان دردهای طولانی مدت خود از دست جهانخواران، مستکبران و قدرتهای سلطه گر، با الگوپذیری از انقلاب اسلامی انتخاب نمود ه اند و بی جهت نیست که آمریکا و صهیونیسم برای سرکوب و یا کنترل این بیداری، قیامها و حرکتها، راه حل نهایی را فشار و سرکوب و محدودسازی کانون اصلی و قلب تپنده آن یعنی ایران اسلامی دیده و انواع و اقسام توطئه ها و دشمنی ها را با آن به عمل می آورد؛ در مجامع بین المللی، تحریم اقتصادی، جنگ نرم رسانه ای و... هدف اصلی را انقلاب اسلامی ایران و نظام جمهوری اسلامی می بیند و برای همراهی در این راه به متحدان خود و حتی دشمنان دیروز و رقبای فعلی ( روسیه و چین و...) هم امتیاز و بسته تشویقی عطا می-کند.

9. یکی از این شگردهای غریبان که از دیرباز برای آن برنامه ریزی و طراحی بسیار نموده اند، تفرقه در جهان اسلام و فرقه گرایی و جنگ های مذهبی بیهوده بین شیعه و سنی بوده و هست. در قضایای اخیر نیز در تقسیم فرقه گرایانه کاذب برای این کشورهای به پاخواسته و نوع انعکاس اخبار قیام و حمایتهای جمهوری اسلامی از آنان، سعی در القای نوعی فرقه گرایانه شیعی در سطح گسترده دارند.

10. قدر مسلم، بیشترین آسیب را در بیداری اسلامی در وهله اول «رژیم های وابسته دیکتاتوری» و ضد مردمی خورده و چون این رژیم ها سالها در خدمت منافع قدرتهای بزرگ بوده اند، «استکبار جهانی» آسیب و مانع جدی بعدی بر سر راه رشد و بالندگی بیداری اسلامی می باشد. طرح خاورمیانه بزرگ، حفظ امنیت مرزهای اسرائیل، حفظ پایگاه های نظامی و بازار اقتصادی غرب در جهان اسلام از دیگر طرحهای بلندپروازانه غرب در منطقه تحت نفوذ بیداری اسلامی است که از هم اکنون دچار ضربه و توقف و شکست جدی شده است. لذا از مهمترین انحرافاتی که امروز در سطح گسترده برای توقف، انحراف و یا مصادره بیداری اسلامی به عمل می آورند، نفی شعارهای ضد آمریکایی و ضد صهیونیستی است؛ که در حقیقت فراموش کردن دشمن اصلی و عامل همه تحقیرها و غارتها و مصائب جوامع اسلامی است.

در جمع بندی فرمایشات آیت الله العظمی خامنه ای می توان گفت: بیداری اسلامی به رشد و تکامل و جهش مهمی در دنیای اسلامی مبدل گشته و با «احیای هویتی» برای غلبه بر « احساس تحقیر شدگی»، توانسته است فرهنگی را در عصر حاضر شکل دهی و ارائه نماید که این فرهنگ با نگاهی جامع و همه جانبه به اسلام، در شکل تمدنی و گسترده، به شالوده شکنی در مفاهیم و اصول و ارزشهای دنیای غرب و اول از همه با استکبار جهانی، «نظام های استبدای وابسته به غرب» به مقابله برمی خیزد.

بیداری اسلامی معاصر که به نوعی «معجزه اسلام» و نتیجه «صدور معنوی» انقلاب اسلامی و نشان دیگری از وعده الهی و سنت های حتمی خداوندی است که در آن پیروزی حق بر باطل و نابودی ستمگران اعلام شده است. بیداری اسلامی همان « احساس هویت اسلامی» نیرومندی است که ملتهای مسلمان را در سراسر جهان به مطالبه همه جانبه حضور اسلام در زندگی دعوت کرده و حاصل تلاش مصلحان، شهدا، مخلصان و انسانهای والایی است که نگذاشتند این پرچم پرافتخار به زمین بیفتد. با توجه به مطالب گفته شده، اهمیت تحقیق پیرامون شناخت ماهیت و عمق بیداری اسلامی و بازتاب آن می تواند این نتایج و موضوعات را شامل شود:

1 بیداری اسلامی نشان از پویایی و حیات و نشاط اسلام است.

2 بیداری اسلامی نشان از احساس هویت و شخصیت احیاء شده مسلمین در دوران معاصر است و جریانی است جاری و زنده که هم اکنون به سرنوشت مسلمان و جوامع اسلامی پیوند دارد.

3 بیداری اسلامی مقابله با سلطه استعمار و استکبار است که نوعی احساس تحقیرشدگی را به جوامع اسلامی القاء نموده بودند.

4 بیداری اسلامی پرچمی است که مسلمانان می توانند از زیر لوای آن به وحدت و اتحاد واقعی برسند.

5 بیداری اسلامی امید و رشد و رسیدن به تمدن اسلامی و حضور همه جانبه اسلام را در چشم انداز حیات طیبه اسلامی خود نوید می دهد.
کد مطلب : ۴۱۲۰۴۳
ارسال نظر
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما

منتخب
پیشنهاد ما