۰
دوشنبه ۳۰ تير ۱۳۹۳ ساعت ۱۸:۰۰

حرکت تاریخی امام(ره)، فلسطین را دغدغه مسلمانان کرد

حرکت تاریخی امام(ره)، فلسطین را دغدغه مسلمانان کرد
به گزارش اسلام تایمز ؛ در میزگردی که به مناسبت روز جهانی قدس در دفتر خبرگزاری فارس در دوشنبه برگزار شد، صاحب‌نظران و کارشناسان سیاسی، دینی و رسانه‌ای تاجیک این روز را میراث ارزشمند و نشانی از عمق حکمت و دوراندیشی حضرت امام خمینی (ره) برای کمک به وحدت و انسجام امت اسلامی عنوان کردند.
 
در این میزگرد، «سیداحمد قلندرزاده» محقق مسائل سیاسی و اسلامی، «عبدالله محقق» کارشناس مسائل اسلامی، «باباجان قیومزاد» رئیس بخش تحلیل و برنامه‌ریزی حزب نهضت اسلامی تاجیکستان، «محمودجان فیض‌رحمان» سخنگوی حزب نهضت اسلامی تاجیکستان و تحلیل‌گر مسائل سیاسی و اسلامی، «زینت‌الله اسماعیل‌اف» رئیس شبکه تلویزیونی سیمای مستقل تاجیکستان و کارشناس رسانه و «یاقوب سعید» روزنامه‌نگار و مسئول تارنمای خبری و اجتماعی «آرمان» شرکت کردند.
 
«سیداحمد قلندرزاده» محقق و پژوهشگر مسائل سیاسی و اسلامی با اشاره به اهمیت اعلام روز جهانی قدس برای امت اسلامی و همه آزادی‌خواهان جهان، گفت: اعلام روز جهانی قدس از سوی امام خمینی (ره) بنیان‌گذار جمهوری اسلامی ایران اقدامی تاریخی و بسیار تأثیرگذار بود، زیرا پس از این حرکت تاریخی امام و عنوان شدن روز قدس به عنوان روز احیاء اسلام بود که فلسطین به دغدغه‎ای برای مسلمانان جهان تبدیل شد.
 
امام همواره به بحث قدس و فلسطین توجه داشتند و آن را نه‌تنها مسأله مسلمانان بلکه مسئله تمام آزادی‌خواهان و مستضعفان دنیا می‌دانستند.
 
وی با بیان اینکه اعلام روز جهانی قدس به صورت مستقیم با ماهیت انقلاب اسلامی ایران ارتباط دارد، تصریح کرد: به اعتقاد من پس از پیروزی انقلاب اسلامی که دنیا توانست با نوع جدیدی از انقلاب (با تعیین‌کننده بودن نقش اسلام، معنویت و اخلاق) آشنا شود، اعلام روز جهانی قدس از دستاوردهای بزرگ امام خمینی (ره) و جمهوری اسلامی ایران بود.
 
امروز قطع نظر از آنکه قدرت‌ها و یا کشورهای می‌خواهند و یا نمی‌خواهند، روز جهانی قدس در جایگاه یک برنامه و مناسبت بین‌المللی قرار دارد که در چارچوب آن ملت‌ها و آزادی‌خواهان دنیا صدای خود را علیه جنایات رژیم جعلی صهیونیستی و حامیانش بلند و از مردم مظلوم فلسطین دفاع می‌کنند.
 
قلندرزاده در ادامه سخنان خود به ریشه جنایات رژیم صهیونیستی پرداخت و گفت: ریشه جنایات امروز اشغال‌گران در فلسطین فقط به بیش از 6 دهه پیش، یعنی به زمان صدور نخستین قطعنامه سال 1947 مجمع عمومی سازمان ملل در خصوص تأسیس 2 دولت مستقل اسرائیل و فلسطین بر نگشته بلکه به دوره خیلی قبل از آن، یعنی به زمان ایجاد حرکت صهیونیسم در آخر قرن 19 ارتباط پیدا می‌کند. هدف قدرت‌ها از ایجاد این دولت جعلی صهیونیستی داشتن دیدبانگاهی در جهان اسلام بود.
 
وی ادامه داد: مهاجرت صهیونیست‌ها به فلسطین در زمان تحت امپراتوری عثمانی قرار داشتن آن شروع شده بود که با فروپاشی این امپراتوری و در کنترل انگلیس قرار گرفتن این سرزمین‌ها وضعیت به مراتب پیچیده‌تر شد.
 
همین‌طور در گامی بعدی شاهد صدور اعلامیه بالفور (نامه «آرتور جمیز بالفور» وزیر خارجه وقت انگلیس به لرد «والتر روچیلد» رئیس فدراسیون صهیونیست انگلستان در 2 نوامبر سال 1917) بودیم که موافقت دولت انگلیس با ایجاد سرزمینی برای یهودیان در فلسطین را اعلام می‌کرد.
 
بعد از 3 دهه که صهیونیست‌ها در سرزمین‌های اشغالی فلسطین دولت خود را ایجاد کردند و از سوی آمریکا و شوروی به رسمیت شناخته شد، جنایات این رژیم خون‌آشام بی‌رحمانه‌تر و غیرانسانی‌تر شد که تا امروز ادامه دارد.
 
این محقق مسائل اسلامی اقدامات اخیر وحشیانه رژیم صهیونیستی علیه مردم بی‌دفاع غزه را غیرقابل توجیه دانست و تصریح کرد: ربوده و کشته شدن 3 نفر از نوجوانان یهودی بهانه‌ای بود که رژیم صهیونیستی درست کرده است زیرا تاکنون اشغال‌گران برای اثبات دست داشتن فلسطینی‌ها در این اقدام هیچ نوع سندی ارائه نکرده‌اند.
 
تردیدی نیست که تل‌آویو از اتحاد بین فتح و حماس شدیداً نگران شده و بایستی دست به اقداماتی می‌زد تا ناراحتی خود از این امر را به نمایش بگذارد. رژیم صهیونیستی می‌داند که وحدت گروه‌های فلسطینی زمینه رسیدن به استقلال را فراهم کرده و در قدم بعدی موضوع آزادی سرزمین‌های اشغالی را در میان خواهد گذاشت.
 
وی نوع عملکرد بیشتر رسانه‌های بین‌المللی زیر نظر قدرت‌های جهانی و کشورهای غربی در رابطه با بازتاب تحولات روزهای اخیر سرزمین‌های اشغالی را غیرمنصفانه خواند و گفت: رسانه‌های بین‌المللی غربی و رسانه‌های هم‌سویشان در کشورهای مختلف جهان تلاش به خرج می‌دهند تا از غاصب و اشغال‌گر مظلوم‌تراشی کنند و مظلوم واقعی را که همانا مردم غزه می‌باشند، مقصر بدانند و از این طریق جنایات رژیم صهیونیستی را توجیه کنند.
 
آن‌ها حتی برای مردم فلسطین حق دفاع از جان، خانواده، منزل و سرزمینشان را قائل نیستند که بار دیگر وابستگی قدرت‌های حاکم جهانی و سازمان‌های به اصطلاح بین‌المللی به صهیونیسم را نشان می‌دهد.
 
قلندرزاده آمریکا و غرب را حامی اصلی جنایات رژیم صهیونیستی دانست و خاطر نشان کرد: واشنگتن از نظر مالی، اقتصادی و نظامی همیشه پشتیبان رژیم اشغال‌گر می‌باشد که به معنای تأیید و تشویق اقدامات تجاوزکارانه آن در سرزمین‌های اشغالی است.
 
به عبارت دیگر این یک نوع حرکتی است علیه همه مسلمانان جهان که متأسفانه به دلیل عدم وحدت کشورهای اسلامی به رژیم صهیونیستی و حامیانش جرأت بیشتری داده است.
 
این محقق مسائل سیاسی و اسلامی در بخش دیگری از صحبت‌های خود، رهبران کشورهای اسلامی و بخصوص عربی را در عدم توجه به مظلومیت فلسطین مقصر دانست و گفت: اگر چنین نبود رژیم صهیونیستی نمی‌توانست سال به سال به اشغال‌گری‌های خود افزوده و جبر و ظلم فراوانی را بر فلسطینی‌ها روا بدارد.
 
این صاحب‌نظر تاجیک با انتقاد از سازمان‌های حقوق بشری جهان، یادآور شد: هرچند این سازمان‌ها، بین‌المللی عنوان می‌شوند و گویا فرا قومی و فرا دینی هستند ولی در اصل برای دفاع از حقوق عده خاصی ایجاد شده‌اند. وگرنه همه‌روزه شاهد جنایات بسیار سنگین و کشتار افراد بی‌گناهی در کشورهای مسلمان نظیر افغانستان، عراق، سوریه، لیبی، مصر و... هستیم ولی از اقدامات این سازمان‌ها خبری نیست.
 
قلندرزاده در چنین شرایطی دفاع از فلسطین و مقاومت این مردم غیور از حقوقشان را وظیفه دینی و وجدانی همه ملت‌های جهان و به خصوص امت اسلامی دانست و تأکید کرد: اینجاست که باید به بزرگداشت روز جهانی قدس به عنوان فرصت در مقابل ظلم و بیدادگری نگاه کرد و از کسانی دفاع کرد که حق قانونی‌ شان در سرزمین خود به‌ صورت شبانه‌روزی پایمال می‌شود.
 
این دانشمند تاجیک در پایان سخنان خود با ابراز خوشبینی نسبت به آینده فلسطین، گفت: برخلاف توطئه‌های بی‌وقفه دشمنان امیدوارم که نتیجه مورد نظر امام خمینی (ره) از اعلام روز جهانی قدس حتماً حاصل خواهد شد.
کد مطلب : ۴۰۰۷۳۱
ارسال نظر
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما

منتخب
پیشنهاد ما