۰
سه شنبه ۱۵ مهر ۱۳۹۳ ساعت ۱۱:۰۴

گروهک خوراسان چگونه اهداف آمریکا را تامین می کند؟

گروهک خوراسان چگونه اهداف آمریکا را تامین می کند؟
به گزارش اسلام تایمز ،«ارتیوم کابشوک» مجری در ابتدای این برنامه گفت: صدها گروه های تندروی اسلامی از سه سال پیش در میادین نبرد در سوریه فعال هستند و برخی از این گروه ها نظیر داعش و جبهه اسلامی هیاهوی زیادی به راه انداخته اند. در سایه این هیاهو از تشکیل یک سازمان تندروی جدید که خطرناک تر از همه گروه ها بوده خبر داده شده است که تهدیدی بزرگ برای امنیت آمریکاست. هیچ کس پیش از این نامی از گروه خوراسان نشنیده بود. روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز اعلام کرد «این گروه تروریستی مبارزان خارجی را در سوریه برای هدف قرار دادن منافع آمریکا و اروپا جذب می کند و نیروهای این گروه با کارشناسان امور انفجاری القاعده در یمن هماهنگی دارند.» به نظر می رسد نام خوراسان با دقت انتخاب و به ابعاد جغرافیایی و راهبردی آن توجه شده است.

در حال حاضر این پرسش مطرح است که آیا تلاش می شود خوراسان یا ایران به اقدامات تروریستی القاعده، داعش و جبهه النصره در سوریه ارتباط داده شود؟ در صورتی که برخی ها این گونه فکر می کنند، آیا این مسئله می تواند مقدمه ای برای گسترش عملیات جهت هدف قرار دادن نفوذ و منافع ایران در منطقه و شاید خود ایران باشد؟ یا این که سازمان خوراسان یک بمب رسانه ای است و با بیان این مسئله تلاش می شود حمایت افکار عمومی آمریکا در جنگ جدید این کشور در منطقه خاورمیانه استفاده شود؟

«حسام شعیب» کارشناس سیاسی سوری از دمشق در پاسخ به این پرسش که آیا انتشار نام گروه خوراسان مسئله غافلگیرکننده ای نیست، گفت: اعلام وجود سازمان خوراسان از تناقضات سیاست های آمریکاست. در حالی که گروه خوراسان از موجودیت خود خبر نداده آمریکا به شکل گیری این گروه اشاره کرده است. انتخاب نام خوراسان برای این گروه شک و تردیدهای زیادی ایجاد کرده است. شبکه تلویزیونی بی بی سی هدف از این نام را برای نیروهای جهادی دانست که از افغانستان و پاکستان خارج شدند و به عراق و سوریه وارد شده اند. این برداشت آمریکا نادرست وغیر منطقی است چرا که در سوریه شمار زیادی از نیروهای جهادی از کشورهای اروپایی حضور دارند ولی این نیروهای جهادی به نام کشورهای اروپایی موسوم نشده اند.

زمانی که نیروهای شوروی سابق وارد افغانستان شده اند آمریکا به همراه عربستان سعودی از نیروهای جهادی خواستند برای مقابله با روس ها وارد افغانستان شوند و با کمونیسم مقابله کنند. آمریکا به اطلاعات همه سران جهادی در افغانستان دسترسی دارد و پس از حوادث یازده سپتامبر این افراد را تروریست معرفی کرد و حملاتی علیه این افراد صورت گرفت. به نظر می رسد آمریکا کنترل خود را بر گروه های تندرو در سوریه از دست داده است و امروز شاهد درگیری های شدید میان این گروه ها به ویژه میان جبهه النصره و داعش هستیم.

آمریکا می خواهد از شر این گروه های تندروها رها شود و تا آنجا که می توانست از این گروه ها برای اهداف خود استفاده کرد. به نظر می رسد آمریکا با بهره برداری از تاریخ اسلامی می خواهد از نام خوراسان برای سیاست های آینده خود در منطقه استفاده کند. آمریکا قبل از اعلام مرگ داعش و جبهه النصره می خواهد از نام جدیدی به نام خوراسان برای توجیه مداخلات نظامی خود در منطقه خبر دهد.

«کنستانتین سیفکوف» رئیس آکادمی مطالعات ژئوپلتیک مسکو در پاسخ به این پرسش که آیا تفسیری از نام گروه خوراسان دارید به ویژه آنکه نشریات آمریکایی روایت ضد و نقیضی را مطرح می کنند، گفت: شکی در این نیست که سازمان خوراسان وجود دارد اما این که چرا در این شرایط زمانی از این سازمان خبر داده می شود مسئله دیگری است. برای این که به این پرسش پاسخ داده شود باید به ابتدای بحران اوکراین بازگشت. پس از این که راهبرد هجومی آمریکا در سوریه با شکست روبرو شود و دولت و ارتش این کشور توانستند با حملات تروریست ها مقابله کنند، حمله به اوکراین آغاز شد. هدف آمریکا در این حمله ایجاد پایگاه جدید برای ویران کردن روسیه بود و این راهبرد آمریکا نیز به شکست انجامید. وضعی در اوکراین ایجاد شد که فرصت استفاده از گزینه نظامی در این کشور وجود ندارد. یک دولت حائل میان روسیه و اوکراین ایجاد شده که این دولت حائل همسو با مسکو است. آمریکا در این شرایط باید اقدامی صورت دهد در غیر این صورت مجبور می شود از همه نقاط عقب نشینی کند و برای این که اقدامی داشته باشد باید مداخله نظامی خود را علیه داعش توجیه کند به ویژه آنکه از همه فرصت ها استفاده شده و منابع تسلیحاتی گروه های مسلح از بین رفته و تلاش های آمریکا علیه داعش هیچ نتیجه ای نداشته است و در این لحظه این نیاز احساس شد که گروهی به نام خوراسان برای توجیه شکست های آمریکا مطرح شود.

وظیفه اساسی این سازمان در اروپا و آمریکاست و واشنگتن با بیان تهدیدات این سازمان می خواهد حملات نظامی خود را برای شهروندان آمریکایی و اروپایی توجیه کند چرا که سازمان ملل مجوز مداخله نظامی را به آمریکا نداده است. حملات هوایی هیچ تاثیری بر گروه های مسلح ندارد و باید از حمله زمینی استفاده شود و این وضع به معنای آن است که حملات علیه داعش و خوراسان به صورت نمایشی است.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا اعلام نام خوراسان برای هدف قرار دادن ایران است، افزود: سازمان خوراسان یکی از گروه های تندرو در اراضی سوریه و شاید قوی ترین آن باشد ولی آمریکا نمی خواهد این سازمان شکست بخورد. دشوار است که بگوییم که این گروه های تندرو می توانند در ایران به موفقیت برسند چرا که ایران کشور قدرتمندی است و می تواند قوی تر از سوریه با این تهدیدات مقابله کند. دشمنان ایران فاصله زیادی با این کشور دارند و هیچ فرصتی برای جای پای دشمنان در ایران وجود ندارد. بنابراین تا این لحظه از گروه خوراسان برای توجیه مداخله نظامی آمریکا در منطقه استفاده می شود. هنوز تغییراتی در اصول سیاست خارجی آمریکا در منطقه خاورمیانه ایجاد نشده است. این راهبرد در عملیات بهار عربی شکست خورد و آمریکا تلاش کرد انتقام این شکست را در اوکراین جبران کند ولی نتوانست به موفقیت برسد و این بار می خواهد جنگ گسترده ای را در منطقه خاورمیانه به بهانه مقابله با داعش و خوراسان به راه بیاندازد.

وی در ادامه بیان داشت: آمریکا در این زمینه یک ائتلافی با حضور کشورهای مختلف ایجاد کرده است. واشنگتن پیش از این نتوانسته بود ائتلافی علیه سوریه ایجاد کند. دلیل اصلی شکست آمریکا برای جنگ علیه سوریه در سال 2013 این بود که متحدان این کشور تمایلی برای شرکت در این جنگ نداشتند. امروز آمریکا از داعش برای تشکیل این ائتلاف و توجیه مداخله نظامی ناتو در سوریه استفاده می کند.

سفکوف در پاسخ به این پرسش که آیا استفاده از نام خوراسان برای هدف قرار دادن ایران است و این کشور به تروریسم ارتباط داده شود، آیا می توان گفت آمریکا با اعلام این گروه می خواهد ایران را به حوادث یازده سپتامبر ربط دهد، بیان داشت: منطقی نیست که ایران را به این حوادث ارتباط داد. راهبردهای آمریکا به صورت چند مرحله ای اجرا می شود. مرحله نخست برای توجیه مداخله نظامی آمریکا در سوریه و شمال عراق است و در صورتی که آمریکا در این مرحله به موفقیت برسد برای اجرای مرحله دوم راهبرد خود به توجیهی برای مداخله نظامی در ایران نیازمند است و در آن زمان با قدرت از گروه خوراسان استفاده و این گروه جنایتکار به ایران ارتباط داده خواهد شد. خوراسان یکی از مناطق اصیل ایران در شرق ایران است و آمریکا همان طور که با توجیهات خود به عراق حمله کرد می خواهد با بهره برداری از نام خوراسان برای حمله نظامی به ایران استفاده کند.

«امیر موسوی» رئیس مرکز مطالعات راهبردی و بین المللی تهران گفت: استفاده از نام خوراسان تلاشی برای مقابله با خط اهل بیت(ع) و خط مقاومت به رهبری ایران است و می خواهند با استفاده از نام خوراسان با خط مقاومت مقابله کنند. تا این لحظه اطلاعات دقیقی درباره این سازمان، عناصر و فرماندهان آن وجود ندارد ولی جنایات آن در شمال سوریه و شمال حلب و اطراف ادلب مشاهده می شود و به نوعی خود را در عراق نشان داده است. ما تشکیل گروه خوراسان را در ادامه گروه های تکفیری می دانیم که تهدیدی ویرانگر برای وحدت اسلامی و خط مقاومت در منطقه است و همه این گروه ها ساخته و پرداخته آمریکا و اسرائیل هستند.

وی درباره اهداف گروه خوراسان در سوریه بیان داشت: آمریکا گروه خوراسان را تهدیدی برای منافع خود در منطقه می داند ولی این گروه جرایم متعددی در اطراف شهر حلب سوریه مرتکب شده است. آمریکا در این منطقه هیچ منافعی ندارد. آمریکا با بزرگ نشان دادن خطرات گروه داعش می خواهد حضور نظامی خود را در منطقه افزایش دهد. من معتقدم ماموریت گروه داعش پایان یافته است و امروز این ماموریت در اختیار گروه های تکفیری دیگر و شاید خوراسان قرار گرفته است.

موسوی در پاسخ به این پرسش که چرا از نام خوراسان برای این گروه استفاده شده است، گفت: استفاده از نام خوراسان یک فتنه بزرگ روشن برای مقابله با خط اهل بیت(ع) و خط مقاومت در منطقه است همان طور که صدام حسین با موشک هایی تهران را هدف قرار می داد که بر روی آن نام های مبارک امام حسین(ع) و ابوالفضل العباس(ع) نوشته بود. روایات شیعی تاکید دارد در آخرالزمان فردی از خوراسان برای اصلاح جوامع ظهور خواهد کرد. بنابراین اقدام آمریکا در انتخاب این نام برای مصادره کردن روایت اهل بیت(ع) است و با این اقدام می خواهد به ایران، سوریه، حزب الله و همه نیروهای مقاومت ضربه بزند. شکی در این نیست که آمریکایی ها می خواهند ایران را هدف قرار دهند و هدف گروه های تکفیری نظیر داعش و جبهه النصره برای ضربه زدن به ایران است. زمانی که داعش وارد موصل شد می خواست پس از اشغال جلولا به مرزهای ایران برسد ولی فتوای آیت الله سیستانی مانع از پیشروی میدانی داعش شد.
مرجع : بصیرت
کد مطلب : ۴۱۳۴۹۴
ارسال نظر
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما

منتخب
پیشنهاد ما