۰
دوشنبه ۷ مهر ۱۳۹۳ ساعت ۱۰:۱۶

رئیس جمهور عراق: «ایران نخستین دولتی بود که به ما کمک کرد»

رئیس جمهور عراق: «ایران نخستین دولتی بود که به ما کمک کرد»
به گزارش اسلام تایمز ؛ فواد معصوم در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار تلویزیون آمریکا در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک اظهار داشت: ارتش عراق و نیروهای پیشمرگ به پشتیبانی نیاز دارند ، زیرا داعش سلاح های زیادی دارد. سلاح های ارتش عراق به دست آن ها افتاده است و عراق هم نمی تواند همه نیروهای مسلح خود را به موصل و مناطق داعش اعزام کند.
 
وی گفت داعش هم اکنون تاکتیک های تازه ای را به کار می گیرد ، در موصل و مناطقی که هدف حملات هوایی است نیروهای داعش وارد منازل مسکونی شده اند، زیرا می دانند که به مردم عادی حمله نمی شود و هیچ طرفی حاضر نخواهد شد سبب کشتار صدها غیرنظامی شود.
 
وی درباره واکنش دولت عراق در برابر این تاکتیک ها گفت کارشناسان نظامی به این منظور برنامه ریزی می کنند. هدف مهم آن است که داعش در عراق و سوریه نابود شود زیرا اگر کامل نابود نشود دوباره خود را بازسازی می کند.
 
رئیس جمهور عراق در ادامه گفت: همکاری یا عدم همکاری میان ایران و آمریکا به خود آن ها ربط دارد اما آن چه ما می بینیم ایران نخستین دولتی بود که به عراق کمک های انسانی ارایه داد و همکاری های زیادی با ما داشت و حتی سلاح هم داد به کسانی که مقاومت می کنند.
 
رئیس جمهور عراق درباره چشم انداز و آینده عراق گفت: عراق از چند ملت ، دین و مذهب تشکیل شده است و فقط عراق نیست ، کشورهای اطراف عراق هم همین گونه هستند. در جهان هم شاید کشوری نباشد که همه یک زبان ، دین و یک فرهنگ داشته باشند. وجود اختلاف به مفهوم آن نیست که باید از هم جدا شویم .
 
فواد معصوم در پاسخ به پرسش خبرنگار صدای امریکا مبنی بر این که آیا اگر چنین رفراندومی در عراق هم انجام بگیرد مردم عراق با هم می مانند؟ گفت: اگر دولت عراق موافق چنین رفراندومی بود مسئله فرق دارد. زیرا با فرض این که رفراندوم می شد ، باید به نتایج آن توجه کرد ؛ بریتانیا و اسکاتلند یا کبک در کانادا به توافق رسیدند که همه پرسی انجام شود.
 
وی تصریح کرد ولی مسئله کردها متفاوت است زمانی که تصمیم گرفتیم از عراق جدا شویم ، تازه مشکلاتمان شروع می شود. برعکس معتقدم که ما باید تلاش کنیم همه مشکلات خود را با عراق حل کنیم و کم کم به جلو برویم و پیشرفت کنیم سپس اگر روزی روزگاری نسل آینده به موضع دیگری فکر کرد ، خود می داند ولی اکنون جدا شدن از عراق ساده نیست.
 
وی افزود می توان گفت داعش یک سوم خاک عراق را در کنترل دارد ، بخشی از مناطق را مستقیم زیرکنترل دارد و در برخی مناطق هم نیروهای داعش رفت و آمد می کنند. بدیهی است داعش چالش بزرگی است که نه تنها مردم منطقه بلکه جهان اهمیت زیادی به آن می دهد و می دانند که داعش بسیار خطرناک است ، ولی اکنون دولت جدید عراق تشکیل شده است دولتی که می توان گفت دولتی میهنی است که همه طرف ها در آن مشارکت دارند و بنا به خواست و میل خود بر سر برنامه های مشترک به توافق رسیده اند.
 
 اکنون شیعه ها ، سنی ها و کردها می کوشند با گفتار ، سیاست و موضع مشترک با داعش مقابله و مبارزه کنند.
 
خبرنگار صدای امریکا از فواد معصوم پرسید گفته می شود سنی های ناراضی ، از داعش حمایت می کنند آیا برای بازگرداندن سنی های ناراضی برنامه ای دارید؟
 
رئیس جمهور عراق پاسخ داد به این شیوه هم نیست. سنی های ناراضی ابتدا به نوعی به داعش تمایل داشتند ولی پس از آن که داعش حاکمیت را در دست گرفت رضایت و حمایتی که سنی ها از داعش داشتند مختل شدند.
 
سنی ها در صف مقدم هستند و باید نقش آن ها در مبارزه با داعش ارج نهاده شود ، ممکن است برخی از سنی ها با داعش باشند ولی این نباید به مفهوم حمایت همه سنی ها تلقی شود.
 
رهبران سیاسی سنی همه ضد داعش هستند و می دانند که داعش وابسته به سنی ها نیست. داعش اکنون ضد کردها ، ضد مسیحیان ، ‌ایزدیان و شیعیان هست و اکنون ساکنان مناطق سنی هم با دیدن رفتار داعش بسیار نگران شده اند و رفتار دیکتاتوری و فلسفه عقب افتاده داعش همه را بیمناک کرده است.
 
وی درباره علت ناتوانی در سرکوب یا به عقب راندن داعش گفت: این مسئله دلایل دیگری دارد. داعش سلاح های زیادی دارد به ویژه تسلیحاتی که در موصل به دست آورده است. برخی از فرماندهان ارشد ارتش عراق به نحوی جدی مقاومت نکردند و فرار کردند.
 
هر ارتشی هم که فرماندهانش عقب نشینی کردند روشن است شکست می خورد. اکنون باید تحقیقاتی شفاف صورت بگیرد که چرا این اتفاق افتاده است، چرا عقب نشینی کردند و شکست خوردند و سبب سقوط موصل شدند. جدا از این ؛ مبارزه با یک انتحاری که مرگ و زندگی برایش مفهومی ندارد و چه بسا فکر می کند پس از کشته شدنش زندگی خوبی خواهد داشت سخت و دشوار است.
مرجع : شبکه خبر
کد مطلب : ۴۱۲۲۱۵
ارسال نظر
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما

منتخب
پیشنهاد ما