۰
سه شنبه ۱۵ مهر ۱۳۹۳ ساعت ۱۱:۱۵

عوامفريبي به سبک کامرون

عوامفريبي به سبک کامرون
کمپين مخالفان کامرون در سراسر انگليس هر روز پذيرنده اعضاي بيشتري است! اين در حالي‌است که ديويد کامرون به طور طبيعي نيز بخت و اقبال چنداني براي حضور دوباره در قدرت ندارد. مخصوصا اينکه اگر حزب ائتلافي دولت يعني ليبرال دموکراتها در نهايت به اين نتيجه برسند که ائتلاف با حزب کارگر از ائتلاف با محافظه کاران بهتر خواهد بود!

برگزاري رفراندوم استقلال اسکاتلند تاثير بسزايي در معادلات سياسي انگليس گذاشته است. در اين ميان مخالفان اروپاي واحد در انگليس نيز پس از برگزاري همه پرسي اسکاتلند به طور طبيعي فعال تر شده اند. رهبر حزب استقلال انگليس با بيان اينکه طرح‌هاي کامرون در اروپا «عوامفريبي بي‌شرمانه» است، گفت: اختلاف طبقاتي منجر مي‌شود تا روياي شکل‌گيري ايالات متحده اروپا محقق نشود.«نايجل فاراژ» رهبر حزب استقلال انگلستان (يوکيپ) که مخالف جدي حضور اين کشور در اتحاديه اروپا ست، در نشست سياسي اخير خود پيش‌بيني کرد که اختلاف ميان فقير و غني، پول واحد و روياي «ايالات متحده اروپا» را به باد دهد.

در اين ميان، تغيير توازن سياسي در لندن به ضرر ديويد کامرون خواهد بود. بنابر اعلام رسمي حزب استقلال انگلستان و آن طور که نماينده رسمي حوزه انتخابي روچستر اعلام کرده است «مارک رکلس» يک عضو محافظه کار ديگر از پارلمان انگلستان به عضويت «يوکيپ» (حزب استقلال انگلستان) درآمده است.«نايجل فاراژ» رهبر يوکيپ پيش از اين پيش‌بيني کرده بود (اينجا) که با وجود سياست مهاجرتي «درهاي باز» که «ديويد کامرون»، نخست وزير انگلستان و رهبر حزب محافظه‌کار اين کشور در دستور کار دارد، شمار بيشتري از اعضاي حزب کارگر و حزب محافظه‌کار در پارلمان به حزب متبوعش، يوکيپ، خواهند پيوست.«استوارت ويلر» خزانه‌دار پيشين يوکيپ نيز مدعي شده بود 9 عضو حزب محافظه‌کار انگلستان را به تغيير حزب و پيوستن به حزب استقلال اين کشور ترغيب مي‌کند.

هم اکنون خطر فروپاشي اروپاي واحد بيش از هر زمان ديگري حس مي شود. خصوصا اينکه احزاب افراطي به پارلمان اروپا راه يافته اند. انتخابات اخير پارلمان اروپا نشان داد که مرزبندي سياسي ميان «شهروندان اروپايي» و «اروپاي واحد» پررنگ تر شده است. پيروزي ملي گرايان انگليس در انتخابات پارلماني اخير اروپا نشان مي دهد که در انگليس نيز موضوع گذار از اروپاي واحد به مسئله اي کاملا جدي تبديل شده است.

نکته بسيار مهم اينکه در نظرسنجي هاي صورت گرفته در انگليس، اختلاف اندکي ميان حزب محافظه کار و حزب کارگر وجود دارد که نشان مي دهد حزب حاکم انگليس حاشيه امنيت چنداني در اين خصوص ندارد. حزب محافظه‌کار انگلستان به رهبري «ديويد کامرون» نخست وزير اين کشور با اختلاف اندکي نسبت به رقيب اصلي‌اش، حزب کارگر، پيشتاز نظرسنجي اخير موسسه «يوگاو» است.يوگاو در نظرسنجي روزهاي آغازين ماه اکتبر خود که روز جمعه منتشر شد، اعلام کرد در پاسخ به اين سئوال که «در انتخابات ماه مي به چه حزبي راي مي‌دهيد؟»، 35درصد از شرکت‌کنندگان حزب محافظه‌کار را انتخاب کرده‌اند و 34درصد گفته‌اند به حزب کارگر، رقيب اصلي محافظه‌کاران راي خواهند داد.

مسئله خروج انگليس از اروپاي واحد طي سالهاي اخير به يک جنجال بزرگ تبديل شده است. در اين خصوص نيز به نظر مي رسد ديويد کامرون مانند برگزاري همه پرسي اسکاتلند دست به عوامفريبي هايي مي زند. فاراژ، که حزب متبوعش با حمله به بوروکراسي اروپايي و سيل مهاجرت از شرق اروپا، سهم راي محافظه‌کاران را به سمت خود کشيد، خواسته «ديويد کامرون» نخست وزير انگلستان در راستاي محدود کردن مهاجرت در داخل اتحاديه اروپا را «عوامفريبي بي‌شرمانه» خواند.

يوکيپ خواستار خروج فوري انگلستان از اتحاديه اروپا و پايان يافتن سياست مهاجرتي کامرون موسوم به «درهاي باز» است. اين حزب هيچ کرسي‌اي در پارلمان انگلستان ندارد، ولي 24 کرسي از 73 جايگاه بريتانيا در پارلمان اروپا را در اختيار دارد.يوکيپ معتقد است انگلستان، خارج از اتحاديه اروپا، دموکراتيک‌تر و مرفه‌تر خواهد بود.سياست مهاجرتي درهاي باز با مخالفت بسيار از سوي هم‌حزبي‌هاي کامرون نيز مواجه شده است. مخالفت‌هايي که به پيوستن اعضاي اين حزب به يوکيپ براي محافظه‌کارها دردسرهاي بسيار درست کرده و موقعيت آنها در انتخابات پيش رو در ماه مي سال آتي را به چالش کشيده است.

آنچه مسلم است اينکه رفتار نخست وزير جنجالي انگليس در خصوص خروج يا عدم خروج کشورش از اروپاي واحد کامل غير قابل پيش بيني خواهد بود. همين مسئله سبب خواهد شد تا اوضاع و معادلات در لندن پيچيده تر شود. زمزمه هاي خروج دوباره انگليس از اتحاديه اروپا در اين کشور مطرح شده و نگراني هايي را در بين محافل اروپايي برانگيخته است. اين در حالي‌است که مقامات اروپايي به شدت نگران اقبال روز افزون شهروندان انگليسي به خروج از اتحاديه اروپا هستند. در صورتي که اين موضوع در بين شهروندان انگليسي نهادينه شود و حزب محافظه کار نيز بتواند بار ديگر در انتخابات سراسري پيروز شود، همه پرسي خروج از اروپا در سال 2017 برگزار خواهد شد. در اين ميان تا کنون سيگنال‌هاي مثبتي از سوي دولت انگليس مبني بر تلاش براي جلوگيري از تعميق فاصله و شکاف ميان شهروندان انگليسي و ديگر کشورهاي اروپايي صورت نگرفته است.در حال حاضر مقامات انگليسي معتقدند که مقامات اروپايي به خواسته هاي آنها در خصوص افزايش دامنه اختيارات در اروپاي واحد بي تفاوت و بي توجه مانده اند و همين مسئله توجيهي براي خروج از اتحاديه اروپاست.

عليرضا صادقي
کد مطلب : ۴۱۳۵۰۲
ارسال نظر
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما

منتخب
پیشنهاد ما