۰
چهارشنبه ۱۸ تير ۱۳۹۳ ساعت ۱۲:۱۷

اختلال در محاسبات؛ خطری خزنده در برابر مسئولان

اختلال در محاسبات؛ خطری خزنده در برابر مسئولان
«مصونیت دستگاه محاسباتی مسئولین از تحریکات دشمن». این نکته از مهم ترین محورهای بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار روز گذشته با مسئولین و کارگزاران نظام بود. در شرایطی که در حوزه سیاست داخلی، تلاش قوای سه گانه بر حل معضلات و مشکلات اقتصادی و فرهنگی قرار گرفته و در عرصه خارجی هم مذاکرات هسته ای به مراحل حساسی رسیده است، این زنهار و هشدار رهبری می تواند قابل توجه و تامل باشد.

ایشان اغوا و تهدید و تهدید را از ابزارهای دشمنان نظام برای ایجاد خلل در دستگاه محاسباتی و قوه تشخیص مسئولین معرفی کرده و افزودند:

«ما دنبال آرمان هاى بلند هستیم؛ دنبال تشکیل جامعه‌ى اسلامى، نظام اسلامى، کشور اسلامى، امّت اسلامى و تحقّق بخشیدن به آرزوهاى بزرگ پیامبران و صدّیقان و شهیدان [هستیم‌]؛ و دستگاه‌هاى شیطانى زمان یک جبهه‌اند و طبعاً با یک‌چنین حرکتى مخالفند. [بنابراین] کارشکنى می کنند، اذیت می کنند، تهدید می کنند؛ هدف ایجاد اختلال در نظام محاسباتى و دستگاه محاسباتى من و شما است. در میدان هاى دیگر، استکبار نتوانسته است، کارى از او برنیامده است. در میدان هاى واقعى، تنها دو عامل مادى در اختیار جبهه‌ى استکبار بوده و هست: یکى تهدید نظامى، یکى تحریم. استکبار غیر از این دو هیچ چیز در اختیار ندارد».

از نگاه رهبر انقلاب، استفاده مستمر بدخواهان نظام و دولتمردان آمریکایی از این دو عامل مادی که سابقه ای به درازای عمر نظام ما دارد، پیامد و نتیجه مثبتی برای آنها به ارمغان نیاورده است. دلیل این وضعیت این است که محاسبات جمهوری اسلامی از روز اول بر اساس منطق عقلانی و یک قوه عاقله بوده است.

هوشمندی، قوه تشخیص، محاسبه گری بر پایه عقلانیت و اتکاء به لطف خدا و موقعیت شناسی از جمله نکاتی است که رهبری بارها به مناسبت های مختلف به مسئولین نظام گوشزد کرده اند. ویژگی هایی که باعث می شود طرح های دشمنان نظام برای ایجاد خلل در محاسبات ملت ایران را با شکست مواجه می سازد.

نکته ای که در دیدار نیروهای مسلح منطقه‌ی شمال کشور و خانواده‌های آنان در شهریورماه سال 1391 نیز به آن اشاره داشتند:« دستگاه‌های تبلیغاتیِ [غرب] روز و شب در تلاشند که روی ذهن ملت ایران اثر بگذارند و محاسبات مردم را و محاسبات نخبگان را عوض کنند که الحمدللّه هرچه هم تلاش می کنند، بی فایده است».

پرهیز از دوگانه سیاه نمایی شرایط و اغراق در توانایی ها

محاسبه صحیح در حوزه سیاسی و اجرایی ابعاد کلانی دارد. شناخت دقیق از ظرفیت ها و توانایی های داخلی و پرهیز از سیاه نمایی و اغراق که دو سر طیف افراط و تفریط قرار دارند، نکته ای است که می بایست در نگرش مسئولین به اوضاع داخلی کشور مدنظر قرارگیرد. از سوی دیگر در محاسبه توانایی های اقتصادی، نظامی و رسانه ای دنیای استکبار هم می بایست نگاهی واقع بینانه داشت.

اتفاقاً رهبرمعظم انقلاب در جلسه ای شبیه به جلسه شب گذشته که آن هم در نخستین روزهای ماه مبارک رمضان و در دیدار با کار گزاران نظام در مردادماه سال 1391 برگزار شده بود در این باره اظهار داشتند:« باید مواظب باشیم درگیر و دچار واقعیت‌سازی‌های خلاف واقع نشویم. اگر چنانچه ما توان خودمان را بیشتر از واقع بدانیم، یا کمتر از آنچه که واقعیت است، بدانیم، دچار خطا خواهیم شد؛ توان دشمن را هم اگر بیشتر از آنچه که هست، یا کمتر از آنچه که هست، ببینیم، دچار اشتباه محاسبه خواهیم شد. این از آنجاهائی است که طراحان دشمن وارد میدان می شوند. این یکی از لغزشگاه‌هاست [و] قطعاً دچار خطای در محاسبه خواهیم شد؛ راه را عوضی خواهیم رفت».

جوهر« اقدام بر مبنای محاسبه» عقلانیت، منطق و خردگرایی است.این عقلانیت با اعتماد و اتکال به خداوند متعال و لطف اولیائ الهی تباینی ندارد. بلکه این امور می تواند پشتوانه معنوی برای این فرایند باشد. آینده نگری اگر توام با محاسبه و عقلانیت باشد نوید بخش ثبات، رفاه و آرامش خواهد بود و در صورتی که با تصمیمات شتابزده، بی مطالعه و یا از روی ترس و جبن باشد به بن بست خواهد رسید. محاسبات عقلانی نظام جمهوری اسلامی از منظر رهبر معظم انقلاب دارای پایه هایی است:

«[دشمنان] نمی توانند محاسبات ما را عوض کنند؛ محاسبات جمهورى اسلامى از روز اول براساس منطق عقلانى بوده است؛ براساس یک قوّه‌ى عاقله‌اى بوده است. عناصرى که این محاسبات را شکل می داده اینها است: اول، اعتماد به خدا و سنن آفرینش. دوم، بى‌اعتمادى به دشمن و شناخت او. از جمله‌ى موارد اعتماد به خدا و سنن آفرینش، اعتماد به مردم است؛ اعتماد به ایمانها است؛ اعتماد به محبّتها است؛ اعتماد به انگیزه‌هاى صادقانه است…. اعتقاد به خودباورى و اینکه «ما می توانیم» تکیه‌ى به عمل و پرهیز از بیکارگى»(از بیانات دیروز رهبر معظم انقلاب در دیدار با کارگزاران ومسئولین نظام).

به نظر می رسد با توجه به شرایط حساس و پیچیده منطقه از یک سو و آغاز مراحل سرنوشت ساز مذاکرات هسته ای در وین از سوی دیگر و همچنین اقدامات داخلی دولت یازدهم در عرصه های اقتصادی و فرهنگی وجود دورنما و نقشه ی راه برای مسئولین و حرکت در چارچوب آن ضروری باشد. نقشه راهی که بر مبنای محاسبات عقلانی و کارشناسی شده تهیه شده و امکان اختلال درآن از سوی بدخواهان نظام به حداقل برسد. توجه به منویات رهبری، عمل به قانون اساسی و « سند چشم انداز 1404» به عنوان اسناد بالادستی و تدوین و اجرای قوانین کاربردی و مفید درکنار تقویت نهادهای نظارتی، راهکار مهم و البته دشواری است که در فرایند «حرکت برمبنای محاسبه» می بایست مدنظر سران سه قوه، نمایندگان مجلس و نخبگان سیاسی و فرهنگی کشور قرا بگیرد.

از طرف دیگر فشارهای سیاسی و تبلیغاتی خارجی و اغواگری و درباغ سبز نشان دادن های بی پشتوانه از جانب قدرت های غربی از ابزارهایی است که می تواند این دستگاه محاسباتی را دچار کژکارکرد کند. اگرچه این فشارها و تهدیدات به انحاء مختلف و در ادوار گوناگون فرایند توسعه و پیشرفت کشور را مورد تهدید قرار داده است اما در صورتی که با بصیرت، هوشمندی، کارآمدی و اعتماد به نفس داخلی همراه باشد راه به جایی نخواهد برد.پس در تقویت و کارآمدی دستگاه محاسباتی می بایست هم تهدیدات خارجی و هم کارآمدی و توانایی های داخلی مدنظر قرار گیرد.

سید مرتضی حسینی
مرجع : رصد
کد مطلب : ۳۹۸۳۱۲
ارسال نظر
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما

منتخب
پیشنهاد ما