۰
دوشنبه ۷ مهر ۱۳۹۳ ساعت ۱۰:۱۸

نطق محکم وزير امور خارجه کوبا در نيويورک

نطق محکم وزير امور خارجه کوبا در نيويورک
اين در حالي‌است که برخي تصور مي کردند پس از کناره گيري فيدل کاسترو از قدرت و مرگ هوگوچاوز رئيس جمهور سابق ونزوئلا، اين سياستها و راهبردها از بين رفته يا تعديل خواهد شد! در اين ميان نطق اخير وزير امور خارجه کوبا در سازمان ملل متحد نشان مي دهد که آمريکاي لاتين همچنان يکي از اصلي‌ترين مراکز و مناطق مقابله با سياستهاي واشنگتن و متحدان غربي آن در نظام بين الملل محسوب مي شود.

آنچه مسلم است اينکه دولت کوبا از جمله کشورهايي است که تنها به خاطر حفظ استقلال و آزادي و مبارزه با امپرياليسم با قدرت‌هاي بزرگ دنيا همچون آمريکا مبارزه مي‌کند؛ سياست خصمانه دولت آمريکا در قبال مردم کوبا، و تحريم نزديک به 60 ساله اين کشور، به اتهام واهي حمايت هاوانا از تروريسم بين‌المللي تنها گوشه‌اي از اقدامات بزرگترين اقتصاد جهان عليه کشوري کوچک است که حاضر به معامله کردن استقلال خود و دست کشيدن از پايداري در مقابل آمريکا نشده است.واقعيت آن است که اقدامات صورت گرفته عليه ملت کوبا که با همدستي قواي سه‌گانه حاکميتي آمريکا انجام گرفته، نه مسدود کردن دارايي‌ها، بلکه سرقت ثروت‌هاي مردم کوبا بوده و نقض گسترده آشکار و نظام‌مند حقوق بشر و فشار ناعادلانه را بر مردم عادي به همراه داشته است.

در اين ميان تهديدها و تطميع‌هاي ايالات متحده آمريکا در خصوص برخي کشورهاي آمريکاي لاتين مانند کوبا، ونزوئلا ، اکوادور، بوليوي، اروگوئه و ....نتوانسته است تاثيري در مواجهه دولتها و ملتهاي اين کشورها با سياستهاي جنگ افروزانه و توسعه طلبانه ايالات متحده داشته باشد.

«برونو رودريگز» وزير امور خارجه کوبا در مقابل شصت و نهمين مجمع عمومي سازمان ملل متحد هشدار داد که ايالات متحده آمريکا و سازمان پيمان آتلانتيک شمالي (ناتو) سعي دارند بخش جديدي از دنيا را به زور سلاح ايجاد کنند که عواقبي جدي و ناگوار از جمله لجام‌گسيختگي را به همراه دارد.«رودريگز» همچنين دخالت کشورهاي خارجي را در سوريه از طريق حمايت مالي و تحويل سلاح به گروه‌هاي تروريستي، و همين‌طور بمباران‌هاي پنتاگون در عراق و سوريه را به شدت محکوم کرد و گفت بدون اينکه به مرزهاي کشورها و دولت‌هاي حاکم احترام بگذارند آنها را با ائتلاف‌هاي مشکوک فريب مي‌دهند.وزير امور خارجه کوبا در بخشي ديگر از نطق کوبنده خود، از حق فلسطين براي تبديل شدن به عضوي کامل در سازمان ملل متحد دفاع کرد، البته با دولتي که در درون مرزهاي سال 1967 (1345 هجري شمسي) ايجاد شده و قدس هم به عنوان پايتخت آن قرار گيرد.

رئيس دستگاه ديپلماسي کوبا همچنين اشاره کرد که قوانين آمريکا در خارج از مرزهاي خودشان به ابزار سياست خارجي براي مجازات، تهديد و کسب منابع مالي از راه نادرست تبديل شده‌اند.

«رودريگز» در اين خصوص به اقدامي که عليه بانک فرانسوي «پاريباس» انجام داده‌اند اشاره کرد؛ در ماه جولاي سال جاري (تير 1393) يک دادگاه آمريکايي اين بانک را به اتهام نقض تحريم آمريکا و اقدام به مبادلات مالي با سودان، کوبا و ايران به پرداخت جريمه‌اي 8 هزار و 900 ميليون دلاري محکوم کرد.علاوه بر اين، وي محاصره اقتصادي آمريکا عليه کوبا و قرار دادن آن در ليست يکجانبه و خودسرانه کشورهاي حامي تروريسم را به شدت محکوم کرد.

سخنراني اخير وزير امور خارجه کوبا در سازمان ملل متحدئ نقطه آشکارساز تداوم شکستهاي کاخ سفيد در آمريکاي لاتين محسوب مي شود. نوار اين شکستها از ابتداي سال 2000 ميلادي تا کنون همچنان ادامه دارد. در اين ميان تغيير ظاهري دولت آمريکا و گردش قدرت در کاخ سفيد ميان دموکراتها و جمهوريخواهان نيز نتوانسته است منجر به بهبود وجهه ايالات متحده در نزد ملتهاي آمريکاي لاتين شود. اين در حالي بود که مقامات كاخ سفيد اميدوار بودند با حضور اوباما بتوانند در مسير تسخير آمريکاي لاتين و مرکزي قدرت مانور و حرکت بيشتري داشته باشند.

در هر صورت ناکامي هاي واشنگتن در تقابل با هاوانا همچنان ادامه دارد.تداوم شكست عمليات رسانه‌هاي تحت حمايت آمريكا عليه دولت كوبا، خشم مجلس سناي آمريكا و تكاپوي اين مجلس را براي اجراي برخي تغييرات در مديريت و نحوه فعاليت رسانه‌هاي ياد شده موجب شده است. حدود 4 سال قبل، كميته روابط خارجي سنا در گزارش خود به شكست عملياتي ايستگاه‌هاي راديو و تلويزيون مارتي كه با تامين مالي كنگره آمريكا و با هدف اصلي نفوذ در ميان افكار عمومي كوبا و تاثيرگذاري بر سياست‌هاي دولت اين كشور تاسيس شدند، اذعان كرده است.هم اکنون محبوبيت فيدل کاسترو و ديگر انقلابيون کوبا در اين کشور بسيار بالاست و از سوي ديگر،هر روز بر نفرت عمومي از ايالات متحده آمريکا افزوده مي شود.در چنين شرايطي سناي آمريکا و رسانه هاي ضدکوبايي در ايالات متحده چاره اي جز اقرار نسبت به شکست خود ندارند.در اين ميان برادر کاسترو يعني رائول کاسترو نيز سياستهاي برادر خويش را در هاوانا ادامه مي دهد.

سياستهاي هر دو حزب دموکرات و جمهوريخواه عليه کوبا يکسان است. اين دو حزب اصلي ايالات متحده ،سياستهاي واحدي را در قبال هاوانا دنبال مي کنند.باراک اوباما رئيس جمهور کنوني ايالات متحده آمريکا سياست هاي «بيل كلينتون « و «جرج بوش « عليه کوبا را پيگيري مي كند.

ايالات متحده آمريكا پس از استعفاي فيدل كاسترو از قدرت سعي دارد به عناوين مختلف دامنه تهديدات خود عليه كويا را گسترده تر نمايد.اين در حالي‌است كه رائول كاسترو نيز مانند برادر خود از ابتدا در برابر نظام امپرياليسم موضع گيري نموده است.بر اين اساس،دامنه فعاليتهاي جاسوسي واشنگتن در خاك كوبا افزايش يافته است.
مولف : حامد رشیدی
کد مطلب : ۴۱۲۲۱۶
ارسال نظر
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما

منتخب
پیشنهاد ما