۰
سه شنبه ۸ مهر ۱۳۹۳ ساعت ۱۱:۳۸
آمريکا مسائل مورد نظر خود را به آژانس ديکته مي‌کند

مسئله هسته ای ایران و بحران ساختگی توسط آمریکا

مسئله هسته ای ایران و بحران ساختگی توسط آمریکا
"گرت پور‌تر "مورخ و پژوهشگر منتقد سياست‌هاي امنيت ملي آمريکا و نويسنده "کتاب بحران ساختگي" که در آن پشت پرده ادعاهاي کاخ سفيد عليه برنامه هسته‌اي ايران را فاش مي‌کند با حضور در برنامه گفتگوي ويژه خبري امشب دوشنبه ۷ مهرماه در پاسخ به اين سوال که چه شد که شما به عنوان يک تبعه آمريکايي و روزنامه نگار پژوهشي موضوع هسته‌اي ايران را از اين زاويه نگاه کرديد،در صورتي که همه رسانه‌هاي آمريکايي تلاش مي‌کنند تا رضايت رسمي کاخ سفيد و CIA را در اين رابطه جا بياندازند،گفت: بنده علاقمندم بتوانم دروغ‌هاي دولت آمريکا و هم چنين اهداف دولت آمريکا را برملا و عواقب آن را براي آمريکايي‌ها گوشزد کنم.

وي ادامه داد: اين يک علاقه در زندگي شخصي خودم است و به عنوان يک پژوهشگر در عراق نيز پژوهش‌هايي انجام داده‌ام.

اين پژوهشگر و روزنامه نگار آمريکايي با بيان اينکه فعاليت‌هاي هسته‌اي ايران اهميت زيادي دارد ،اضافه کرد: با توجه به اين موضوع سعي کردم حقايق را بررسي و دروغ‌ها را برملا کنم و بگويم که جمهوري اسلامي ايران واقعا علاقه‌اي به ساخت بمب اتمي ندارد.

پور‌تر ادامه داد: با توجه به مطالبي که شنيده‌ام، توانسته‌ام نتيجه بگيرم که يک توطئه‌اي در سال‌هاي ۲۰۰۶ و ۲۰۰۷ عليه فعاليت‌هاي هسته‌اي ايران شروع شده که لذا بر اين اساس تصميم گرفتم پژوهش‌هاي خود را در اين رابطه شروع کنم.

وي در بخش ديگري از سخنانش در پاسخ به اين سوال که چرا اسم کتاب را "بحران ساختگي" گذاشتيد، اظهار داشت: عنوان کتاب در واقع به خاطر اين است که داستاني که در اين کتاب تدوين شده نشان دهنده اين است که هر چه در رابطه با دولت بوش انجام شده کوشش عمدي بوده تا يک پرونده غلط اطلاعاتي را عليه جمهوري اسلامي ايران ايجاد کند و نشان دهد که جمهوري اسلامي ايران برنامه مخفيانه‌اي در برنامه هسته‌اي خود دارد.

مورخ و پژوهشگر منتقد سياست‌هاي امنيت ملي آمريکا با تاکيد بر اينکه اين ادعاهاي دولت آمريکا کاملا کاذب است، تصريح کرد: اين توطئه در دولت بوش و با هماهنگي اسرائيل بود و کتاب "بحران ساختگي" سعي دارد که نشان دهد يک کوشش عمدي از طرف دولت بوش عليه جمهوري اسلامي ايران صورت گرفته است، البته اين کوشش عمدي از طرف برخي مسئولين دولت "بوش" عليه جمهوري اسلامي ايران صورت گرفته و معرف تمام مسئولان ارشد دولت آمريکا نبوده است.

پور‌تر ادامه داد: اين تلاش از طرف يک عده مسئولين ذي ربط از جمله ک"الين پاول" وزير امور خارجه آمريکا بوده که با مسئولين ارشد اسرائيل و آمريکا کار مي‌کردند.

وي افزود: اين عنوان را براي کتابم انتخاب کردم تا در واقع مصنوعي بودن ادعاهاي دولت‌هاي مختلف که منجر به اتهام عليه جمهوري اسلامي ايران شد را نشان دهم.

مورخ و پژوهشگر منتقد سياست‌هاي امنيت ملي آمريکا در پاسخ به اين سوال که چرا آمريکا و رژيم صهيونيستي که در اين کتاب مسبب و عامل اتهامات عليه ايران بودند ،عليه جمهوري اسلامي ايران چنين پرونده‌اي را تدارک ديدند اظهار داشت: سياست‌هاي اسرائيل در سنوات ۱۹۸۰ مبني بر اين بوده که نخست وزير رژيم صهيونيستي و همچنين مسئولان انگليس سعي کردند فعاليت‌هايي را عليه سياست خارجي ايران شروع کنند که در ‌‌نهايت جمهوري اسلامي ايران را تغيير کرده و به حمايت از رژيم صهيونيستي سوق دهند و حتي قسمتي از سياست انگليس اين بوده که اين‌ها به دنبال مذاکره با سازمان فلسطين بودندتا با کمک اسرائيل تهديدي را براي فلسطين و جمهوري اسلامي ايران ايجاد کنند.

پور‌تر ادامه داد: وقتي نتانياهو در سال ۱۹۹۶ براي يک دوره يک ساله انتخاب شد ؛سياست بر اين بود که تنش با جمهوري اسلامي ايران را کم کند ولي پس از يک سال به خاطر دلايل سياسي دوباره سياست‌هاي خصمانه خود را از سر گرفته و به سياست‌هاي جمهوري اسلامي ايران حمله کردند و مدعي شدند که ايران فعاليت‌هاي غير مسالمت آميز دارد.

وي ادامه داد: اين کتاب عنوان مي‌کند که اتهامات عليه جمهوري اسلامي ايران بر مبناي اطلاعاتي است که جاسوسان به اسرائيل مي‌رساندند.

مورخ و پژوهشگر منتقد سياست‌هاي امنيت ملي آمريکا در ادامه اين برنامه در پاسخ به اين سوال که در حوزه فعاليت‌هاي هسته‌اي جمهوري اسلامي ايران که به عنوان بحران ساختگي به مولفه رژيم صهيونيستي، آمريکا و آژانس بين المللي انرژي اتمي مطرح است، از ديد شما آيا رژيم صهيونيستي و آمريکا آژانس را فريب داده‌اند و يا اينکه آژانس خود نيز جزئي از اين تلاش براي ايجاد بحران ساختگي است پاسخ داد: زماني که دولت بوش ،جمهوري اسلامي ايران را متهم و پيرامون آن گزارشي به دبيرکل آژانس ارائه کرد، محمد البرادعي اين اتهامات را قبول نکرد و عنوان کرد اين اسناد جعلي هستند، لذا در سال ۲۰۰۵ تا ۲۰۰۸ سياست‌هاي آژانس اين بوده که خود را با اين اسناد ساختگي فاصله دهد ،اما در سال ۲۰۰۸ شاهد تغيير سياست آژانس بوديم که در آن زمان رئيس حراست آژانس سعي دارد خود را به آمريکايي‌ها نزديک کند و ارتقا دهد ؛استراتژي را که ايران را آن گونه معرفي مي‌کند که سعي دارد در همکاري با آژانس اسنکاف کند.

پور‌تر با بيان اينکه اين سياست يک سياست کلاه برداران و سفسطه کننده‌اي بوده است و شکي نيست که در اين رابطه همکاري آژانس با آمريکا صورت گرفته گفت: البته البرادعي نظر خود را در رابطه با اين ادله عوض نکرده است.

وي در پاسخ به اين سوال مجري برنامه مبني بر اينکه" البرادعي" در کتاب خاطرات خود به صراحت اعلام مي‌کند که آ ژانس گاهي تحت فشار قرار گرفته آيا هايونن به عنوان معاون مدير کل آژانس بين المللي انرژي اتمي مسير حرکت را به سوي بحران پيش مي‌برد يا "البرادعي" نقش دارد؟ گفت: شکي نيست که" هايونن" خود را به آمريکا نزديک مي‌کند اما" البرادعي" هم تحت فشار شديد آمريکا بوده تحليل من کاملا شفاف است، ايالت متحده امريکا فشار و تهديد را نسبت به ايران انجام مي‌دهد از طرفي آژانس از سوي آمريکا تهديد به عدم تامين مالي مي‌شود.

مورخ و پژوهشگر منتقد سياست‌هاي امنيت ملي آمريکا ادامه داد: کشورهاي انگليس، فرانسه، آلمان و آمريکا ۶۰ درصد بودجه آژانس را مي‌پوشانند و"البرادعي" کاملا تحت فشار کنترل شده امر يکا و اين کشور‌ها بوده است.

مجري برنامه پرسيد وقتي ايران براي توافق با آژانس حرکت مي‌کرد از جمله در مداليته جمهوري اسلامي ايران با آژانس ۶ سوال بي‌پاسخ آژانس از سوي ايران پاسخ داده شد،اما در اين موضوع آژانس وجود لپ تاپ را ادعا کردن آيا اين از ديد شما واقعي به نظر مي‌رسد که "پور‌تر" در پاسخ گفت: پيشينه ظهور اين لپ تاپ يک داستان پوششي ساخته شده دولت بوش براي گزارش منتسب به آژانس است.

پور‌تر افزود: گفته شد مهندسي در ايران کارهاي شخصي در لپ تاپ داشته و يا اين لپ تاپ توسط جاسوسي براي آلمان به کار گرفته مي‌شده است حتي داستاني مي‌سازند که اين مهندس لپ تاپ را به بيرون از ايران فرستاده و امکاني براي اطلاعات غرب درست کرده است اما در واقع هر دو داستان کذب است؛ چرا که داستان واقعي اين است که اين اطلاعات از طريق "سازمان مجاهدين خلق" به آمريکا القا شده است.

وي اظهارداشت: سخنگوي استدر آلمان در مجلس آلمان مناسباتي را در آمريکاي شمالي در دفتر خودش داشته در اواخر سال ۲۰۰۴ هم تماسي با آژانس اطلاعاتي گرفته است، اين اسناد از منبعي به اسم مجاهدين خلق گرفته شده است.

مورخ و پژوهشگر منتقد سياست‌هاي امنيت ملي امريکا تصريح کرد: حتي اين فرد آلماني هم مي‌گويد ما به اين منبع اعتماد نداريم بنابراين منبع ،مدرک و چگونگي ارسال آن را به غرب سوالات جدي و شک و شبه‌هايي را مطرح کرده و نشان مي‌دهد پشت آن توطئه اسرائيل و مجاهدين خلق تحت فشار و نفوذ موساد قرار دارند.

پور‌تر در پاسخ به اين سوال که "هايونن" در سفر گذشته‌اش به ايران اسنادي را ارائه مي‌کرد و ادعاي خارج شدن اين اسناد از درون لپ تاپ را داشت حتي اين اطلاعات را در خدمت مقامات ايراني قرار نداد، در اين لپ تاپ چه اسنادي منتشر شده و هست و چرا مطالب آن دروغ است؟ بيان داشت: جمهوري اسلامي ايران براي آژانس شاخص‌هايي را مشخص کرد که اين علائم محرمانه نيست.

وي گفت: حقيقت اين است در اين اسناد تاريخ‌هاي غربي به جاي تاريخ قمري جمهوري اسلامي ايران استفاده شده بنابراين همه مي‌دانند که اين مکاتبات در جمهوري اسلامي ايران انجام نمي‌شود؛ اين اطلاعات در دفتر حراست آلمان هم گفته شده بود خود آن‌ها هم متعجب شدند که حتما ابهامي وجود دارد.

مورخ و پژوهشگر منتقد سياست‌هاي امنيت ملي امريکا به تناقضات برخي اسناد اشاره کرد و گفت: يکي از اسنادي که وجود دارد قسمت‌هاي داخل موشک شهاب است ،جمهوري اسلامي ايران نمي‌خواهد چيزي را توسعه دهد چرا که موشک‌هاي بسيار پيشرفته تري را در سال ۲۰۰۴ مورد آزمايش قرار داد و اما چرا اين اسناد تصاويري را براي انسجام موشک شهاب و تسليحات اتمي در آينده دارد.

پور‌تر گفت: در همين زمينه با "هايونن" مقابله کردم و به وي گفتم که گفته‌هاي شما هيچ پايه و اساسي ندارد ،اما دليل شخصي بنده براي اثبات جعلي بودن اين اسناد اين است که تاکيد مي‌کنم اسرائيل پشت اين قضيه است.

وي در پاسخ به اين سوال که غرب درباره سايت "شيان" لويزان مدعي بود ،ايران فعاليت غيرصلح آميز انجام مي‌دهد اما بعد از نمونه
برداري متوجه شدند چنين چيزي وجود ندارد، از ديد شما چه عاملي مي‌تواند اين موضوع را نفي کند؟ اظهار داشت: داستان شيان لويزان يکي از اسطوره‌هاي موضوع هسته‌اي ايران است و همواره ايالت متحده آمريکا در اين موضوع بحث کرده است و مي‌گويد اين برنامه ايران نشان مي‌دهد که اين کشور مواردي را مخفي مي‌کند.

مورخ و پژوهشگر منتقد سياست‌هاي امنيت ملي امريکا ادامه داد: آژانس انرژي اتمي تقاضاي بازديد از لويزان را ارائه داد و به سرعت پس از آماده سازي براي پاک سازي سعي کردند تا نمونه برداري محيطي انجام دهند يک هفته بعد هم پس از تکميل پاکسازي از درخت‌ها،ديوار و خاک‌ها نمونه برداري کردند.

پور‌تر تاکيد کرد:درباره وجود آثار اورانيوم در اين سايت هيچ شکي نيست اما آن‌ها موارد مشکوکي را پيدا نکردند و دست خالي برگشتند.

وي تاکيد کرد:هيچ شکي نيست که فعاليت مشکوکي در اين سايت انجام نشده حتي کوچکترين دليلي براي اثبات ادعاي آژانس وجود نداشت.

مورخ و پژوهشگر منتقد سياست‌هاي امنيت ملي امريکا درباره سو استفاده آژانس بين المللي انرژي اتمي، آمريکا و رژيم صهيونيستي از موضوع پارچين؛ ادعاي آن‌ها درباره استفاده از محفظه‌هاي انفجار سنگين در اين سايت گفت: اين داستان در خصوص سيلندر‌ها و نصب آن در سايت پارچين است، البته اين ادعا جوانب فريبنده‌اي دارد و به‌‌ همان اسناد لپ تاپي که از سوي اسرائيل به آژانس ارائه شده برمي‌گردد.

پور‌تر اضافه کرد: سندي در رابطه با اسناد انفجاري است که سوژه بحث آژانس و ايران شده در حقيقت اين سند به ظاهر نشان مي‌دهد جمهوري اسلامي ايران براي آزمايش مولفه اتمي برنامه‌هايي را طراحي کرده است.

وي اظهارداشت: موضوعي که "هايونن" ارائه کرده از طريق گزارش آژانس است، اما بعد‌ها در سال ۲۰۰۸ آژانس گزارش ديگري را ارائه و ادعا کرد يک فرد خارجي به ايران کمک مي‌کند که با استفاده از مواد محترقه، آزمايشاتي را انجام دهد.

مورخ و پژوهشگر منتقد سياست‌هاي امنيت ملي امريکا يادآور شد: بر پايه تحقيقاتي که انجام دادم: اعتقاد دارم تصاوير و ادعاهاي آن‌ها بي‌پايه و اساس است چرا که آن چيزي که در اين سايت وجود دارد مواردي از نانودرمان است که به وسيله مواد محترقه توليد مي‌شود.

پور‌تر با اشاره به اينکه بسياري از اسطوره‌ها و داستان‌هاي مطرح شده آژانس انرژي اتمي پيرامون سيلندرهايي که مطرح شد گفت: مسئولين آژانس گزارشات غير واقعي را ارائه مي‌دهند به گونه‌اي که در سال ۲۰۱۴ از نظر فني معنايي نداشت و نيازهاي فني را تامين نمي‌کرد.

وي با اشاره به گزارشي که توسط "رابرت کلي" منتشر شده است اظهار داشت: بسياري از دلايل وجود دارد که ادعاهاي مطرح شده در مورد پارچين دروغ بوده است.

مورخ و پژوهشگر منتقد سياست‌هاي امنيت ملي امريکا با اشاره به اينکه اين گزارشات از سوي اسرائيل منعکس شده است گفت: آژانس انرژي اتمي هيچ وقت نمي‌تواند بگويد که اين اطلاعات از کجا مطرح شده است، زيرا اين گونه اطلاعات سري است.

پور‌تر با اشاره به اينکه دولت‌ها اين اطلاعات را به صورت سري به آژانس انرژي اتمي ارائه مي‌کنند خاطرنشان کرد: مسئولين سازمان انرژي اتمي به ايران آمدند و بازديدهاي لازم را به عمل آوردند.

وي با اشاره به پارچين و سيلندرهاي انفجاري اظهار داشت: مسئولين آژانس واقعيت‌ها را ديدند ولي باز در گزارشات خود ادعاهاي دروغين دادند.

مورخ و پژوهشگر منتقد سياست‌هاي امنيت ملي امريکا با اشاره به اينکه بازرسان آژانس تصاوير ماهواره‌اي را به ايران ارائه دادند و گفتند بر اساس اين تصاوير ايران در پارچين در حال عمليات است ،گفت: آن‌ها در بازديد‌هايشان ديدند که تصاوير ارائه شده از سوي ماهواره غلط بوده و مکان مورد نظر آن‌ها برخلاف آن چيزي که ادعا کرده بودند، دستشويي سربازان بود!

پور‌تر در پاسخ به سوال ديگري مبني بر اينکه چرا آژانس بر خلاف واقعيت موجود عمل مي‌کند، افزود:در رابطه با تصاوير ماهواره‌اي سوء تفاهم وجود دارد و اين مسئله حاکي از آن است که سطح تجربه و تحليل آژانس از واقعيت‌هاي موجود درست نيست.

وي با اشاره به اينکه تصاوير ماهواره‌اي مشکل مديريتي وجود دارد اظهار داشت: اين مسئله حاکي از عدم توانايي آن‌ها است و گفته‌هاي آن‌ها واقعيت ندارد.

مورخ و پژوهشگر منتقد سياست‌هاي امنيت ملي امريکا با اشاره به اينکه مسئولين آژانس درک درستي از تصاوير ماهواره‌اي ندارند خاطرنشان کرد: هايونن بايد نظرش را در اين رابطه تغيير دهد؛ زيرا اين فرد في النفسه يک طرفه قضاوت مي‌کند به گونه‌اي که بايد ادعا کرد که وي درک درستي از واقعيات ندارد.

پور‌تر با بيان اينکه اين فرد نمي‌تواند نسبت به اين گونه فعاليت‌ها قضاوتي داشته باشد افزود: مسئولين آژانس بايد به درک درستي از واقعيات برسند.

وي در پاسخ به سوال ديگري مبني بر اينکه رسانه‌ها تا چه حد در اين بحران ساختگي دست دارند گفت: موساد و رسانه‌هاي وابسته به آن نقش بسزايي در ايجاد بحران ساختگي دارند به گونه‌اي که اگر به سال ۲۰۰۲ و ۲۰۰۳ برگرديم ادله‌هايي وجود دارد که دپارتمانIAA اطلاعاتي را از موساد دريافت مي‌کند.

مورخ و پژوهشگر منتقد سياست‌هاي امنيت ملي امريکا با اشاره به اينکه آژانس انرژي اتمي با موساد همکاري مي‌کند افزود: اسامي مربوط به دانشمندان ايراني از سوي آژانس لو رفته است اين در حالي است که اين گونه اسناد بايد به صورت سري باقي بماند.

پور‌تر با اشاره به اينکه اين اسناد سري هستند و نبايد لو رفته شود ادامه داد: آژانس بايد اسامي دانشمندان ايراني را مخفي نگه مي‌داشت.

وي با اشاره به اينکه در سال ۲۰۰۳ آژانس انرژي اتمي از اسناد موساد استفاده کرد ،گفت: آژانس انرژي اتمي در آن زمان براي بررسي اتهامات وارد شده به ايران آمد اما ديدند که اتهامات گفته شده دروغين بوده است.

مورخ و پژوهشگر منتقد سياست‌هاي امنيت ملي امريکا با اشاره پيگيري بي‌معني و احمقانه آژانس گفت: دپارتمان IAA و موساد و مجاهدين بر روي منبع موساد اتکا مي‌کنند بيان کرد: آژانس انرژي اتمي از منابعي استفاده مي‌کند که از سوي اين دپارتمان‌ها و موساد ارائه مي‌شود پس بايد اذعان داشت اين گونه اسناد اعتباري ندارد.

پور‌تر با بيان اينکه آژانس برخي از اسامي را چاپ و نشر مي‌کند افزود: اين اقدام آژانس انرژي اتمي درست نيست؛ زيرا اسامي افراد بايد محرمانه بماند.

وي با اشاره به اينکه در صورت لو رفتن اسامي ممکن است فردي مورد هدف قرار بگيرد افزود: ممکن است اين گونه افراد آسيب ببينند.

مورخ و پژوهشگر منتقد سياست‌هاي امنيت ملي آمريکا با تاکيد بر اين که آژانس بايد بر روي اين مسئله محتاطانه برخورد کند ادامه داد: اقدام آژانس کار درستي نيست.

پور‌تر در پاسخ به سوال ديگري مبني بر اينکه آيا زماني خواهد رسيد آژانس که به اشتباهات خود پي ببرد؛افزود: آژانس بايد مسئوليت پذير باشد و بداند که چگونه بايد به سوالات ابعاد نظامي پاسخ دهد.

وي با اشاره به اينکه آژانس هميشه اطلاعاتي را که جمهوري اسلامي ايران ارائه مي‌دهد را معوق مي‌گذارد ،خاطرنشان کرد: يک بار بايد براي هميشه مسئله حل شود پس بايد قطعنامه‌اي در اين زمينه به تصويب برسد تا اين موضوعات حل شود.

مورخ و پژوهشگر منتقد سياست‌هاي امنيت ملي آمريکا با اشاره به اينکه آمريکا هميشه مسائل مورد نظر خود را به آژانس ديکته مي‌کند اظهار داشت: کتاب "بحران ساختگي" توسط خبرگزاري فارس منتشر شده است به گونه‌اي که اين کتاب پيرامون ادعاهاي غرب بر ضد پرونده هسته‌اي ايران است.
کد مطلب : ۴۱۲۴۵۰
ارسال نظر
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما

منتخب
پیشنهاد ما