۰
يکشنبه ۶ مهر ۱۳۹۳ ساعت ۰۹:۲۳
ناظران و سیاستمداران عراقی هشدار دادند

طرح جدید آمریکا برای دستیابی به پایگاه‌های نظامی در مناطق استراتژیک عراق

طرح جدید آمریکا برای دستیابی به پایگاه‌های نظامی در مناطق استراتژیک عراق
به گزارش اسلام تایمز، با اینکه واشنگتن تلاش کرد، به سرعت این خبرها را تکذیب و نفی کند که از قصد آمریکا جهت اعزام 13 هزار نظامی آمریکایی با تجهیزات نظامی و سلاح‌هایشان به استان صلاح الدین با هدف آغاز عملیات گسترده سخن می‌گفتند که از پایگاه نظامی «اسبایکر» کلید می‌خورد، با این حال محافل سیاسی عراق همچنان با شک و تردید و نگرانی اوضاع را زیر نظر دارد و هشدار می‌دهد که مبادا این اخبار سرآغاز تشکیل و ایجاد پایگاه‌های نظامی آمریکایی در عراق باشد.

به طور رسمی این تحول پس از آن رخ داد که «حیدر العبادی»، نخست وزیر عراق به رئیس جمهوری آمریکا اطلاع داد که بغداد تمایلی به اجرای عملیات زمینی اوسط نظامیان آمریکایی ندارد، تا در مقابل اوباما نیز تاکید کند که این حضور نیازمند موافقت مجلس نمایندگان آمریکاست.

این درحالی است که «جاسم محمد حسن العطیه»، معاون اول رئیس استانداری صلاح الدین از حضور ده‌ها مشاور نظامی آمریکایی در پایگاه اسبایکر خبر داد و افشا کرد که ظرف روزهای اندک آینده قرار است، 13 هزار نظامی آمریکایی به همراه تجهیزات نظامی و سلاح‌هایشان به این پایگاه برسند.

العطیه توضیح داد که فرماندهی نظامی آمریکا پایگاه نظامی اسبایکر را به عنوان مرکز و کانون تمرکز نظامیان آمریکایی برگزید که وارد عراق می‌شوند، به این جهت که این پایگاه بزرگ‌ترین پایگاه نظامی عراق به شمار می‌آید و در آن ده‌ها مشاور نظامی آمریکایی برای هماهنگی و نظارت بر نبردهای نظامی ارتش عراق حضور دارند.

وی ادامه داد: طی روزهای آینده قرار است، 13 هزار نظامی آمریکایی وارد این پایگاه نظامی شوند تا بر نبردهای آزادسازی استان صلاح الدین که با حمایت نیروی هوایی آمریکا انجام می‌شود، اشراف و نظارت و همچنین مشارکت داشته باشند.

نصیف: ورود نظامیان آمریکایی باید با موافقت طرف عراقی باشد


اما محافل سیاسی عراق به این اقدام خوش‌بین نبوده و به آن اطمینان ندارند و به همین منظور خواهان آن هستند که چنین اقدامات و عملیات‌هایی باید با کسب موافقت دولت و پارلمان عراق به اجرا درآید، به گونه‌ای که در این ارتباط «عالیه نصیف»، نماینده پارلمان عراق از فراکسیون ائتلاف دولت قانون در گفت‌‌وگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در بغداد تصریح کرد که عملیات ورود نظامیان آمریکایی باید با موافقت طرف عراقی باشد.

وی با بیان اینکه بازگشت نظامیان آمریکایی به عراق به معنای بازگشت اشغالگران به کشور است و ما ورود هیچ نظامی آمریکایی را به عراق تایید نمی‌کنیم، افزود: توافق امنیتی میان عراق و آمریکا باید دارای ضوابط معین و مشخصی باشد و هدف العبادی برای سفر به آمریکا و حضور در مجمع عمومی سازمان ملل تاکید بر این ضوابط بود.

این درحالی است که احزاب و جریان‌های سیاسی عراقی مخالفت خود با ورود حتی یک نظامی آمریکایی به عراق به بهانه مبارزه با داعش را اعلام و تهدید کردند که ارتش آمریکا را در صورت بازگشت به عراق هدف قرار خواهند داد که در راس این احزاب و جریان‌ها باید از جریان صدری و جنبش اهل الحق و گردان‌های حزب الله و غیره نام برد.

نعمه: به شدت با ورود نظامیان آمریکایی به عراق مخالفیم


«عواطف نعمه»، عضو فراکسیون «ائتلاف ملی» گفت: ما ورود نظامیان آمریکایی به عراق را تایید نمی‌کنیم، چراکه توافقنامه‌ای امنیتی با آمریکایی‌ها داریم و کنفرانس‌های جده و پاریس به این جهت تشکیل شدند تا تاکید کنند، ائتلاف بین المللی که تشکیل می‌شود، از تمامیت ارضی عراق محافظت می‌کند، این درحالی است که ما به شدت دخالت آمریکا در امور عراق را رد می‌کنیم.

الجبوری: آمریکا در تلاش برای دست یافتن بر پایگاه‌های جدید است


اما ناظران امور سیاسی و امنیتی عراق بر این باورند که اقدامات آمریکا از مدت‌ها پیش برای دستیابی به پایگاه‌های نظامی در عراق آغاز شده و در این خصوص «عبد الکریم الجبوری»، کارشناس امور نظامی عراق به خبرنگار فارس در بغداد تاکید می‌کند که آمریکا از خارج کردن نظامیانش از عراق پشیمان است و از مدت‌ها پیش تلاش می‌کند، با دست یافتن بر پایگاه‌های جدید آن هم در مناطق استراتژیک ضمن باز یافتن موقعیت گذشته خود، به منافعش در منطقه خدمت کند.

الجبوری درباره انتخاب پایگاه نظامی اسبایکر برای این امر می‌گوید: این انتخاب دلایل بسیاری را در بطن خود نهفته دارد، از جمله اینکه پایگاه نظامی بهتر از پایگاه اسبایکر برای خدمت به واشنگتن جهت دستیابی به خواسته‌ها و چشم‌ داشت‌هایش در عراق آن هم در این برهه زمانی وجود ندارد، چراکه این پایگاه می‌تواند، نقطه آغاز عملیات‌های نظامی نیروی هوایی آمریکا جهت تسلط بر بخش گسترده‌ای از آسمان عراق و سوریه باشد، این درحالی است که این پایگاه به مرزهای ایران نیز نزدیک است و آمریکا می‌تواند از آن در آینده برای عملیات‌های امنیتی و اطلاعاتی خود علیه ایران استفاده کند.
کد مطلب : ۴۱۲۰۲۸
ارسال نظر
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما

منتخب
پیشنهاد ما