۰
دوشنبه ۳۱ شهريور ۱۳۹۳ ساعت ۱۳:۱۷

آتش بسي که وجود ندارد!

آتش بسي که وجود ندارد!
در اين ميان عملا آتش بسي که ميان اوکراين و مخالفان امضا شده نيز نتوانسته مانع تشديد درگيريها شود. فيليپ بريدلاو فرمانده ارشد ناتو در اين خصوص اعلام کرده است که آتش بس دو هفته اي ميان اوکراين و شبه نظاميان حامي روسيه فقط در حد حرف بوده است.بريد لاو در اين خصوص مي گويد: «آتش بس در اوکراين فقط در حد اسم اين آتش بس است.

اين مقام ارشد ناتو گفت که روسيه با اجازه دادن به انتقال تسليحات و نيرو در مرز خود با اوکراين تقريبا مشخص کردن اينکه چه تعداد از نيروهايش در داخل اوکراين فعاليت مي کنند را غيرممکن کرده است. » اين در حالي‌است که ايالات متحده آمريکا و ناتو و اتحاديه اروپا همچنان به عنوان اصلي ترين مولدان بحران در اوکراين به اقدامات خود ادامه مي دهند. آمريکا در آخرين اقدام خود در حمايت از اوکراين، اعتبار 53 ميليون دلاري را براي کمک به اين کشور اختصاص داد.7 ميليون دلار از اين اعتبار در بخش کمک هاي بشر دوستانه در اوکراين صرف خواهد شد و مابقي آن نيز براي تأمين امنيت اين کشور هزينه خواهد شد.اين کمک ها همچنين شامل تجهيزات راداري ضد خمپاره نيز خواهند بود. مناطق شرقي اوکراين از اسفند ماه سال گذشته در پي سقوط دولت اين کشور تحت فشار معترضان مورد حمايت غرب، صحنه درگيري‌هايي بوده که تاکنون به مرگ بيش از 2600 نفر منجر شده است.

مناطق شرقي اوکراين که عموما ساکناني روس‌تبار دارند، پس از روي کار آمدن دولتي غربگرا خواستار استقلال از کي‌يف هستند. طرفين از دو هفته قبل به آتش‌بس موقت دست يافتند و اخيرا درباره اجراي آتش‌بسي جامع توافق کردند.

امضاي اين توافقنامه باعث ايجاد منطقه‌اي حائل مي‌شود و براساس اين توافقنامه تمامي سربازان و مزدوران نظامي و عوامل بيگانه بايد از اين منطقه خارج شده و پروازهاي شناسايي برفراز مناطق شرقي اوکراين بايد متوقف شود.در اين توافق ايجاد يک منطقه حائل 30 کيلومتري و ممنوعيت پرواز هواپيماهاي نظامي برفراز شرق اوکراين به‌جز براي هواپيماهاي سازمان امنيت و همکاري اروپا گنجانده شده است. همچنين سربازان اوکرايني بايد تمامي توپخانه‌‌ها و آتشبار هاي خود را به 15 کيلومتري منطقه درگيري در شرق منتقل کنند.

اين در حالي‌است که منابع خبري در دونتسک مي گويند هنوز نمي توان گفت پروتکل ايجاد منطقه حائل در شرق اوکراين اجرايي شده است.

خبرنگار خبرگزاري فرانسه كه در دونتسک مستقر است در اين خصوص گزارش داده است که هنوز براي اعلام خبر اجرايي شدن ايجاد منطقه حائل زود است. در واقع همه روز در منطقه فرودگاه دونتسک که همچنان تحت کنترل نيروهاي اوکرايني است صداي تيراندازي به گوش مي رسد. به طور معمول پروتکل ايجاد منطقه حائل بايد اجرايي شود. اين پروتکل امضا شد و براي اجرايي شدن به بيست و چهار ساعت زمان نياز دارد.

در جاده ارتباطي لوگانسک و دونتسک نيروهاي جدايي طلب ديده شدند که البته نمي توان گفت آنها نيروهاي روسي بودند يا جدايي طلبان اوکرايني که با سلاح هاي روسيه تجهيز شده بودند. به سختي مي توان گفت که آيا براي تشکيل منطقه حائل نيروهاي مخالف را پانزده کيلومتر عقب راند؟

در شش شرط نخست توافق صورت گرفته در مينسک آمده است :

1- هر 2 طرف بايد به آتش‌بس پايبند باشند.

2- ادوات نظامي و ساختارهاي نظامي بايد در خطوط ارتباطي خود در 19 سپتامبر متوقف شوند.

3- استفاده از هرگونه سلاح و اقدام خشونت‌بار ممنوع است.

4- با گذشت 24 ساعت از اين توافق، 2 طرف بايد سلاح‌هايي با کاليبر بيش از 100 ميليمتر را به دست‌کم 15 کيلومتري از مرز ارتباطي کنند که اين شامل مناطق مسکوني مي‌شود و اين امکان را ايجاد مي‌کند که منطقه‌اي امن به مساحت 30 کيلومتر ايجاد شود.

5- انتقال تسليحات و ادوات سنگين به منطقه که مناطق مسکوني آن را احاطه کرده‌اند، ممنوع شده است.

6- مين‌گذاري در مرز منطقه امن ممنوع است و مين‌هاي قبلي هم بايد پاکسازي شوند.
مولف : حامد رشیدی
کد مطلب : ۴۱۱۰۲۰
ارسال نظر
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما

منتخب
پیشنهاد ما