۰
دوشنبه ۱۲ خرداد ۱۳۹۳ ساعت ۰۹:۵۹

تداوم بحران سياسي و امنيتي در ليبي

تداوم بحران سياسي و امنيتي در ليبي
منابع خبري اعلام کردند که «عبدالله الثني» نخست‌وزير مستعفي ليبي قدرت را به احمد معيتيق نخست‌وزير جديد تحويل مي‌دهد در همين حال گروه‌هاي مسلح ليبيايي پس از گذشت 2 ماه حاضر به آزاد کردن 2 ديپلمات تونسي نيستند.
واقعيت امر اين است که ليبي از زمان سرنگوني رژيم معمر قذافي در سال 2011 با بحران سياسي و متعاقبا امنيتي روبه رو است و شکاف در کنگره ملي و اکنون حضور دو دولت رقيب کار اداره کشور را با مشکل بزرگ مواجه کرده است.از زماني که سرلشکر خليفه حفتر، يک بازنشسته نيروي زميني ليبي خود را فرمانده
گروه هاي جدا شده از ارتش ليبي موسوم به ارتش ملي آزاد خواند و عملياتي را به بهانه پاکسازي ليبي از گروه هاي افراطي آغاز کرد، اوضاع ليبي متشنج شده است و مقامات ليبي اين اقدام وي را تلاش براي کودتا خواندند.
از سوي ديگر انتظار مي‌رود که انتخابات پارلماني بر اساس تصميم کنگره ملي ليبي در بيست و پنجم ژوئن برگزار شود و پارلمان جاي کنگره را که عالي‌ترين
نهاد سياسي و قانون گذاري در اين کشور است، بگيرد.کنگره ملي ليبي در سال 2012 با راي مستقيم مردم اين کشور روي کار آمده است.
در اين ميان اوضاع داخلي ليبي همچنان آشفته است. اين آشفتگي از سوي ايالات متحده آمريکا و متحدان غربي آن همچنان
برنامه ريزي مي شود. «احمد معيتيق»، نخست وزير جديد ليبي اعلام کرد که در پي موافقت «عبدالله الثني»، نخست وزير مستعفي با تحويل قدرت، رسما نخست وزير ليبي مي‌شود.دولت عبدالله الثني از شش روز پيش که کنگره به معيتيق راي اعتماد داده بود از تحويل قدرت اجتناب مي کرد و منتظر تصميم دادگاه عالي درباره قانوني بودن دولت جديد بود.«نضال رميده» يکي از معاونان معيتيق هم گفت که «محمد الضراط»، رئيس کميته تحويل و تقديم قدرت بين دولت ثني و معيتيق به نخست وزير جديد گفته که اقدامات رسمي توديع ثني امروز در مقر نخست وزيري انجام مي شود.
تونس اعلام کرده است که نشست وزيران خارجه اتحاديه کشورهاي مغرب عربي ويژه بررسي
تحولات ليبي به خاطر روشن نبودن اوضاع در ليبي که با بحران سياسي و امنيتي خطرناکي روبه‌رو است به تعويق افتاده است.
در اين ميان دولت ليبي در حالي در تلاش براي به دست گرفتن کنترل بحران کشور است که نگراني ها در جامعه جهاني نسبت به اوضاع وخيم اين کشور رو به افزايش است. واقعيت امر اين است که کشورهاي غربي اصلي ترين سهم را در تشديد بحران در ليبي دارند. در اين خصوص واشنگتن نشان داده است که جهت تسلط بر منابع نفتي ليبي و تجزيه اين کشور از هيچ گونه اقدامي فروگذارنخواهد کرد.
هيئت سازمان ملل در طرابلس ضمن ابراز نگراني از اقدامات و حملات خشونت آميز اخير در ليبي از تمامي طرف ها خواست به اقدامات نظامي پايان داده و اختلافات خود را با راهکارهاي سياسي حل کنند. در اين بيانيه ضمن ابراز تاسف از کشته شدن تعداد زيادي از ليبيايي ها در درگيري هاي اخير از دولت ليبي خواسته شده تا هر چه سريعتر تدابير مناسبي براي پايان دادن به بحران در اين کشور اتخاذ کند.
کد مطلب : ۳۸۸۳۷۹
ارسال نظر
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما

منتخب
پیشنهاد ما