۰
پنجشنبه ۲۲ مهر ۱۳۸۹ ساعت ۱۲:۲۰
چه نهادهايي عليه رافائل كوره آ كودتا كردند ؟

پشت صحنه كودتاي اكوادور

پشت صحنه كودتاي اكوادور
ترجمه و تنظيم: جعفر بلوري

با وجود باراك اوباما، كه دارنده جايزه صلح نوبل است، راه اندازي كودتا عليه رهبران غرب ستيز آمريكاي لاتين، روش هاي خاصي را مي طلبد. درست بعد از سرنگوني «سلايا» رئيس جمهور «هندوراس» در ژوئن سال 2009 بود كه «رافائل كوره آ» رئيس جمهور اكوادور به عنوان هدف بعدي مورد توجه قرارگرفت. «كوره آ» به عنوان يكي از اعضاي پرتلاش «آلبا» و هم پيمان نزديك «چاوز» مانع بزرگي براي سياست هاي منطقه اي واشنگتن است.

با استفاده از دستورالعمل هاي ديكته شده «سيا» براي سرنگوني دولت هاي دموكراتيك و مردمي در آمريكاي لاتين، به نظر مي رسد شكست واشنگتن در كودتاي اكوادور، براي دولت اوباما بسيار گران تمام شود. دولت آمريكا از تلاش هاي «رافائل كوره آ» براي ملي كردن صنعت نفت و برچيدن پايگاه نظامي پنتاگون از پايگاه هوايي «مانتا» دل خوشي ندارد. مجري اين كودتا گروهي از افسران پليس و پرسنل نيروي هوايي بودند كه حمايت هاي عناصر راستگرا درمجلس ملي و جامعه تجاري اكوادور را با خود داشتند.

«كوره آ» سال گذشته پس از اينكه دستور اخراج نظاميان آمريكايي از پايگاه «مانتا» را صادر كرد، توانست مجددا ازسوي مردم به عنوان رئيس جمهور اين كشور سوگند ياد كند. پنتاگون و سيا مدت هاست براي سرنگوني «كوره آ» ازطريق سرازير كردن كمك هاي نقدي به سوي احزاب و گروه هاي سياسي مخالف دولت تلاش مي كند. اعطاي اين كمك ها معمولا از طريق NGOهايي همچون NED (بنياد اعانه ملي براي دموكراسي) صورت مي گيرد كه مراكز آنها نيز غالبا در خاك آمريكاست.
در بيانيه اي كه از سوي «كوره آ»
و پس از نجات يافتن از دست نيروهاي پليس در بيمارستان «كيتو» منتشر شد، وي از وجود «توطئه اي به مراتب بزرگتر» از سوي مخالفان سياسي اش خبر داد:
«گاهي ايجاد بي ثباتي، تمام نتيجه آن استراتژي است كه هنگام طراحي بر روي آن تاكيد شده است. هزاران پيام و اطلاعات دروغ به نيروهاي پليس ملي داده شد، نيروهايي كه امروز با ديدن فعاليت هاي خشونت آميز توطئه گران، بيدار شده اند.»

خانم «هيلاري كلينتون»، وزير خارجه آمريكا با صدور بيانيه اي ضعيف اعلام كرد از دولت «كوره آ» حمايت مي كند! اين بيانيه يك روز پس از آن صادر شد كه «كلينتون» از «هنري كيسينجر»، وزيرخارجه اسبق آمريكا ستايش ها به عمل آورد. كيسينجر همان فردي است كه در كودتاي 11سپتامبر، 1973در شيلي و قتل «سالوادور آلنده»، رئيس جمهور منتخب اين كشور نقش مهمي را ايفا كرد.

فراموش نمي كنيم كه «كلينتون» و «اوباما» از احزاب راستگرايي كه دولت قانوني و منتخب «مانوئل سلايا» را در ژوئن سال 2009 تبعيد كردند نيز حمايت هاي نظامي و سياسي كردند و از سوي ديگر مانع بازگشت «ژان برتراند آريستيد»، رئيس جمهور قانوني هائيتي شدند كه پس از كودتاي مهندسي شده «سيا» در سال 2004 و تبعيد به آفريقاي جنوبي خواستار بازگشت به كشورش شده بود.

واكنش ملايم كلينتون به كودتاي نافرجام «اكوادور» در تقابل آشكار با نكوهش ها و پيام هايي بود كه از سوي ونزوئلا، برزيل، آرژانتين، پرو، مكزيك، بوليوي، كوبا و اسپانيا در حمايت از «كوره آ» صادر شد.

و اين حقيقت كه «كوره آ» مانند «هوگو چاوز»، رئيس جمهور ونزوئلا- كه خود در
آوريل 2002 يك كودتاي سازماندهي شده از سوي «سيا» را پشت سرگذاشته است- ساعت ها در بيمارستان پليس شهر «كيتو» به گروگان گرفته مي شود، نشان از تاكتيك شوم و قديمي دارد كه سازمان «سيا» از آن در آمريكاي لاتين بهره گرفته است. هواپيماي چاوز هم وقتي در فراز يك جزيره ونزوئلايي واقع در درياي كارائيب از سوي يك هواپيماي ثبت شده به نام آمريكا براي تبعيد متوقف شد، وي در واقع ساعاتي در گروگان بود. در نشست اضطراري آمريكاي لاتين كه يك روز پس از كودتاي اكوادور در آرژانتين برگزار شد، چاوز به صراحت از دخالت آمريكا در اين كودتاي ناتمام پرده برداشت. چاوز گفت: «يانكي هاي تندرو اكنون در تلاشند از طريق جنگ افروزي و خشونت، مجددا كنترل اين اقليم را به دست گيرند.» گويا چاوز با پشت سرگذاشتن چندين توطئه و كودتا از سوي «سيا» و «موساد» عليه خود و همپيمانانش، تبديل به كارشناسي خبره و باتجربه شده كه به خوبي به تاكتيك هاي مورد استفاده كودتاچيان آشنايي دارد.

به گفته برخي منابع آگاه، «كوره آ» و «چاوز» مدام در حال بررسي و مقايسه كودتاهايي هستند كه بر آنها وارد شده است. سازمان اطلاعات اكوادور به دقت در حال بررسي اوضاع براي يافتن پرسنل كليدي سيا است كه به احتمال قريب به يقين در سفارت آمريكا در شهر كيتو و پايگاه كوچكتر سيا در داخل «آژانس بين المللي توسعه آمريكا» (USID) در «گوياكيل» مستقر هستند. در كودتاي 2002 عليه چاوز، مشخص شد كه افسران ارشد سيا و كاركنان سفارت آمريكا، در مديريت كودتاي تاسيسات نظامي ونزوئلا كمك مي كردند.

وزارت خارجه خانم «كلينتون» در دو سال گذشته رفتار
خوبي با «اكوادور» نداشته است؛ وي اعلام مي-كند «تجارت در اكوادور سخت است»، اين تنها اولويت حقيقي دولت اوباماست كه با تملق ورزي و خوش خدمتي براي «وال استريت» و «بانكداران چاق» آمريكا به آن اهميت مي دهد.

در بيانيه وزارت خارجه آمريكا براي «اكوادور» با عنوان «بيانيه سرمايه گذاري آب و هوايي» (Investment Climate Statement) آمده: اكوادور مي تواند جاي سختي براي انجام تجارت باشد... در بسياري از بخش هاي (اقتصادي) اين كشور ممنوعيت ها و محدوديت هايي براي سرمايه گذاري هاي خصوصي وجود دارد كه به طور مساوي براي سرمايه گذاران داخلي و خارجي لحاظ مي شود... در سال 2006 تصويب قانون مربوط به «هيدروكربن ها» شرايط جديدي را بر نفت اين كشور تحميل كرد كه باعث ايجاد مشكلات فراواني براي بسياري از كمپاني هاي نفتي (خارجي) شد، در سال 2007 تصويب قانوني ديگر باعث تحميل محدوديت هاي جديدتري شد؛ تحت قيمومت درآمدن استخراج معادن در سال 2008 فعاليت ها در اين بخش را متوقف و تصويب يك قانون جديد در همين رابطه در اوايل سال 2009 نيز كار را مشكل تر از گذشته كرد. مذاكرات بين ايالات متحده آمريكا و اكوادور براي رسيدن به توافق در تجارت آزاد هم در آوريل 2006 متوقف شد. دولت فعلي اكوادور اعلام نكرده كه علاقه مند به از سرگيري مذاكرات است.»

وقتي نتايج سياست هاي مالي «كوره آ» همچون سياست خارجي وي به شكل خارج كردن پايگاه نظامي آمريكا از «مانتا» يا نزديك شدن «كيتو» به ونزوئلا، ايران و به طور كلي كشورهايي كه با هژموني آمريكا و اسرائيل به شدت در تضادند نمود پيدا مي كند، بالطبع سرنگوني «كوره آ» تبديل به
هدفي بزرگ براي «سيا» و «موساد» مي شود.

«اكوادور» در اجلاس سازمان كشورهاي آمريكايي (OAS) كه ماه ژوئن در «ليما» به خاطر حمله رژيم اسرائيل به كشتي حامل كمك هاي انساندوستانه تركيه به غزه برگزار شد، راهكاري ارائه كرد كه در نهايت به محكوميت رژيم اسرائيل منجر شد. در اين اجلاس 10 كشور به حمايت از راهكار ارائه شده «اكوادور» راي دادند.

شورش در نيروي هوايي «اكوادور» و تسخير فرودگاه بين المللي «كيتو» توسط پرسنل آن، بي شك اقدام متقابل دولت اكوادور را به همراه خواهد داشت، بدين شكل كه پرسنل اطلاعاتي اين كشور اكنون به دقت در حال بررسي نقش احتمالي تكنسين ها و مستشاران اسرائيلي هستند كه مسئوليت نگهداري از هواپيماهاي جنگي اسرائيلي kfir نيروي هوايي را برعهده دارند. اسرائيل همچنين در سال 1997 خبر از فروش موشك هاي هوا به هواي پيتون-3 به نيروي هوايي اكوادور را داده است.

«موساد» در نيروي پليس ملي «اكوادور» نيز مسئوليت هايي برعهده دارد: همان طور كه مي دانيد پليس نقش اصلي را در كودتاي اخير اين كشور برعهده داشت. «موساد» به طور عمده در انجمن عرب- اكوادور اين كشور اقدام به فعاليت هاي جاسوسي مي كند. بررسي فعاليت هاي مركز «موساد» در سفارت «اكوادور» قبل و بعد از جريان كودتا نيز نشان از توجه ويژه افسران ضدجاسوسي آن به حوادث دارد.

سال گذشته يك نهاد غيردولتي صهيونيستي قراردادي را براي ايجاد يك سيستم كارت شناسايي الكترونيك بيومتريك براي استفاده در دفتر ثبت مركزي اكوادور دريافت كرد. مقر اين موسسه «تل آويو» مركز اسرائيل است.
منبع: voltairenet.org   
کد مطلب : ۴۰۳۲۷
ارسال نظر
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما

منتخب
پیشنهاد ما