۰
چهارشنبه ۲۳ مهر ۱۳۹۳ ساعت ۱۰:۲۸
بخش اول

مؤثرترین راه مبارزه با افراط‌گرایی تقویت فرآیند بیداری اسلامی است

مؤثرترین راه مبارزه با افراط‌گرایی تقویت فرآیند بیداری اسلامی است
«الیانا ستارآوا»، کارشناس و تحلیلگر قرقیز و استاد دانشکده آکادمیک وزارت امور خارجه قرقیزستان گفت: اقدامات مختلف کشورهای قدرت‌طلب، در شکل‌گیری گروه داعش نقش داشته است و این کشورها از طریق اعمال نفوذ و با بهره‌گیری از توانمندی مالی در پرورش گروه‌های افراطی سهم بسزایی داشته‌اند.

بی‌نتیجه بودن حملات آمریکا علیه داعش/لزوم همکاری با ایران


الیانا ستارآوا در رابطه با دخالت کشورهای غربی و آمریکا در مسائل منطقه‌ای افزود: در حال حاضر، عملیات‌ هوایی بی‌نتیجه آمریکا و ناتو بدون توجه به اثرات تخریبی امنیت و آرامش کشورهای منطقه در حال انجام است و ما می‌بینیم که هر چه بمباران‌ها در سوریه و عراق بر سر مردم بی‌دفاع در این کشورها بیشتر می‌شود، گروه‌های تروریستی قدرت بیشتری می‌گیرند.

این مسئله در حالی است که با کشته و زخمی شدن مردم و همچنین آوارگی آنها از خانه‌های خود، جامعه بین‌المللی نیز هیچ تحرک مثبتی از خود نشان نداده ضمن آنکه برخی کشورها نیز با فروش سلاح و تأمین مالی تروریست‌ها، اهداف اقتصادی خود را دنبال می‌کنند.

به اعتقاد این کارشناس قرقیز در حال حاضر بسیاری از کشورها تنها اهداف خود را دنبال می‌کنند و حال آنکه مبارزه جدی و ریشه‌ای با این جریانات مخرب و افراطی تنها با همکاری کشورهای منطقه بویژه جمهوری اسلامی ایران میسر است.

داعش؛ بهانه واشنگتن و «ریاض» برای بمباران سوریه


ستار آوا در رابطه با شکل‌گیری جریانات افراطی اضافه کرد: باید جامعه بین‌المللی زنگ خطر تقویت جریانات افراطی را مدت‌ها قبل هنگامی که آنها در داخل سوریه مشغول توسعه فعالیت‌های خود بودند، به صدا در می‌آورد.

کارشناس قرقیز ادامه داد: در مورد مسئله سوریه نیز «بشار اسد» هشدار داده بود که این مشکل تنها مربوط به سوریه نیست بلکه تمام منطقه درگیر این جریان مخرب و افراطی خواهند شد و حال آنکه می‌بینیم افراد تندرو از 80 ملیت مختلف در این گروه‌های افراطی حضور دارند.

از سوی دیگر در مقابل شکل‌گیری این گروه‌های مخرب و حقوقی که از ملت‌ها پایمال می‌شود، به نظر می‌رسد سازمان ملل نیز فاقد قدرت لازم است و برخی از کشورها از جمله آمریکا و عربستان سعودی به بهانه مبارزه با داعش بخش‌هایی از سرزمین سوریه را بمباران می‌کنند.

نقش مؤثر بیداری اسلامی در مبارزه با افراط‌گرایی


به نظر ستارآوا، در حال حاضر مسئله افراط‌گرایی به عنوان یک مشکل بین‌المللی و حتی تأثیرگذار در منطقه آسیای مرکزی مطرح است تا جایی که تنها از کشور قرقیزستان حدود 100 نفر به گروه داعش پیوسته‌اند که این گرایش‌ها در میان زنان در حال افزایش می‌باشد.

این صاحب‌نظر قرقیز افزود: حال آنکه اگر حتی تعداد کمی از آنها با عقاید داعش به کشور برگردند، برای امنیت قرقیزستان یک تهدید جدی به شمار می‌روند همانند جریانات افراطی که در مصر در حال فعالیت هستند.

تحلیلگر قرقیز همچنین گفت: اگر به نقشه خاورمیانه نگاهی بیاندازیم، مشاهده می‌کنیم اکثر کشورهای عربی در واقع از درون دچار ناآرامی‌ شده‌اند که در بعضی از کشورها این ناآرامی‌ها بروز یافته و در بعضی دیگر همچون آتش زیر خاکستر پنهان مانده است.

حال آنکه همه این طرح‌ها در راستای بی‌اعتبار کردن اسلام و ایجاد اختلاف بین مسلمانان و در نتیجه به نفع جنگ‌افروزان در دنیا خواهد بود.

ستارآوا در ادامه اضافه کرد: کشورهای آسیای مرکزی باید این خطر را جدی بگیرند و به دنبال حل این مشکل از طریق تقویت فرآیند بیداری اسلامی و دستیابی به روشی مناسب برای مبارزه با پدیده شوم افراط‌گرایی باشند.
کد مطلب : ۴۱۴۷۱۱
ارسال نظر
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما

منتخب
پیشنهاد ما