۰
شنبه ۱۶ فروردين ۱۳۹۳ ساعت ۱۱:۱۷

پدیده مهاجرت و چالش های سیاسی ایالات متحده

پدیده مهاجرت و چالش های سیاسی ایالات متحده
قانون مهاجرت در تنگنا و کشمکش حزبی میان دموکرات ها و جمهوری خواهان قرار گرفته و از این جهت شبیه دیگر قوانین رقابتی مانند مالیات، قانون بهداشت، و یا بودجه است. این امر همیشه یکی از موارد رقابت های انتخاباتی میان دوحزب رقیب و گاها در انتخابات درون حزبی بوده و با توجه به افزایش جمعیت مهاجران در امریکا، تاثیرات قابل توجهی در پیروزی و برتری انتخاباتی داشته است.

تغییر خزنده ترکیب جمعیتی در طول دهه های آینده می تواند جنبه های مختلف سیاسی، اقتصادی و اجتماعی ایالت های امریکا را با تحولاتی جدی همراه کند.

در این رابطه پیش بینی های موسسات آماری، هشدار دهنده هستند.آن چنان که موسسه پیو در سال ۲۰۱۱ پیش بینی کرد که ترکیب جمعیتی امریکا در سال ۲۰۵۰ بدین صورت تغییر خواهد کرد: سفیدپوستان ۴۷ درصد، لاتین تبارها ۲۹ درصد، سیاه پوستان ۱۳ درصد و آسیایی ها ۹ درصد.

یکی از مهم ترین تاثیرات و آسیب های احتمالی این پدیده می تواند تغییر چهره سیاسی و جهت گیری انتخاباتی الکترال ها در انتخابات ریاست جمهوری باشد. ن
ظام انتخاباتی که" الکترال کالج " نام دارد، سامانه ای برای انتخاب غیر مستقیم رئیس جمهور این کشور به شمار می رود؛ که به وسیله آن تعداد مشخص و معینی از نمایندگان منسوب به کاندیداهای اصلی برای گزینش نهایی رئیس جمهور از طریق صندوق رای انتخاب می شوند.
از این رو تلاش نامزدهای انتخابات های امریکا در جذب آرای مهاجران به خصوص لاتین تبارها نشان دهنده اهمیت و نقش گروه های قومی در نظام سیاسی امریکا است و افزایش جمعیت اقلیت های قومی به ویژه لاتین تبارها در امریکا وزن سیاسی آنها را در آینده ای نه چندان دور افزایش خواهد داد.

به طور کلی می توان گفت که اگر چه ممکن است تغییرات بنیادین ترکیب جمعیتی در ایالات متحده امریکا، در حال حاضر خطر جدی را متوجه مقامات واشنگتن نکند، اما در دهه های آتی می تواند امنیت ملی این کشور را با تهدیدات جدی مواجه کند. امری که در منازعات و رقابت های سیاسی داخلی امریکا نیز مشهود است و به همین بهانه سعی در بررسی توصیفی و تبیین حقوقی سیاسی مهاجرت و بیان چالش های پیش روی آن را داریم.

قوانین مربوط به مهاجرت و تابعیت در امریکا

امریکا پس از ایجاد قانون اساسی جدید خود بلافاصله در سال۱۷۹۰ قانونی را درباره تابعیت تصویب کرد.
برمبنای این قانون، هر بیگانه آزاد و سفید پوستی که به مدت دو سال در ایالات متحده زندگی کرده باشد، شایسته برخورداری از تابعیت خواهد بود و برای این که شخصی شهروند ایالتی محسوب شود، ایالت ها می توانند شرایط دیگری را نیز اضافه کنند.

قانون سال ۱۸۰۲ با تجدیدنظر در قانون۱۷۹۰، شرط اقامت پنج ساله ای را برای کسب تابعیت قائل شده است و این مدت را برای این که مهاجران خود را با وضعیت زندگی در امریکا تطبیق دهند و نشان دهند واقعا قصد ماندن دارند و شخصیت اخلاقی خوبی را از خود به نمایش گذارند کافی می ماند.

در سال۱۸۸۲، کنگره مهاجران چینی را از تابعیت محروم و ورود آن ها را به امریکا ممنوع کرد. به علاوه، چینی های ساکن در امریکا لازم بود ظرف یک سال پس از تصویب قانون اجازه اقامت به دست آورند که این امر مستلزم استشهاد دست کم یک فرد معتبر بود که صلاحیت فرد متقاضی اقامت را تایید می کرد.

در سال۱۹۱۷ کنگره امریکا، آسیا را منطقه ممنوع اعلام کرد و ورود مهاجران آسیایی به امریکا ممنوع شد. فقط ژاپن و فیلیپین از این قانون مستثنی شدند.(۱)
در سال۱۹۲۴، کنگره در قانون جانسون-رید که پنج سال پس از این تاریخ وارد فاز اجرایی می شد، تعداد مهاجران را کاهش داد و با طبقه بندی تازه واردها بر اساس ریشه نژادی
و ملی آن ها، راه را به کلی بر ورود آسیایی ها بست.

در سال ۱۹۶۵ تحولات قابل‌توجهي در قانون مهاجرت امريكا شكل گرفت. کنگره قانون جدیدی وضع کرد که اجازه می داد دارندگان مهارت و تخصص و کسانی که قصد داشتند به خانواده خود بپیوندند به تابعیت امریکا درآیند. در اين مقطع زماني، "ليندون جانسون" ابتكارات قابل ‌توجهي را در ارتباط با حقوق شهروندي امريكايي به انجام رساند.

همچنین"قانون حقوق مدني" امريكا در سال ۱۹۶۵ تصويب شد. به موازات آن، شاهد تغييرات مشهودي در قانون مهاجرت امريكا هستیم. اين تغييرات را مي‌توان زمينه‌ساز افزايش حجم مهاجرين از كشورهاي آسيايي و آمريكاي لاتين دانست. قبل از اين مقطع زماني، مهاجرت براي اروپايي‌ها و آفريقايي‌ها بسيار مناسب ‌تر از ساير گروه‌هاي قومي، نژادي و فرهنگي بود.
در سال۱۹۸۶، قانون اصلاح و کنترل مهاجرت حدود سه میلیون مهاجر غیر قانونی را عفو عمومی کرد و مجازات هایی را برای کارفرمایانی که مهاجر غیرقانونی را استخدام می کردند در نظر گرفت.

در سال۱۹۹۶، سه قانون کنگره(اصلاحات رفاهی،اصلاح قانون مهاجرت و قانون ضد تروریسم)دسترسی مهاجران را به برنامه تامین اجتماعی به شدت کاهش داد، سخت گیری ها را در مرزها افزایش داد و فرصت قانونی شدن مهاجران غیرقانونی را از بین برد.
در سال۲۰۰۱، کمی پس از حملات ۱۱ سپتامبر، قانون میهن پرستی ایالات متحده در کنگره تصویب شد که اختیار بازداشت نامحدود مظنونین به عملیات تروریستی را به دولت فدرال می داد. دست کم ۱۲۰۰مرد اهل جنوب آسیا و خاورمیانه بر همین مبنا دستگیر و بدون اتهام مشخص بازداشت و از حقوق فردی خود محروم شدند؛ شاید فقط تعداد اندکی از این بازداشتی ها متهم به مشارکت در عملیات تروریستی بودند.

در سال۲۰۰۲، اداره امنیت سرزمینی ثبت نام ویژه ای را مقرر کرد که بر مبنای آن لازم بود همه مردان غیر مهاجر بالای ۱۶ سال اهل ۲۴ کشور، شخصا ثبت نام کنند و انگشت نگاری شوند. همه این کشورها به جز یکی جمعیت مسلمان زیادی داشتند. در سال اول اجرای این برنامه، سیزده هزار نفر در فهرست اخراج از کشور قرار گرفتند.

در سال۲۰۰۵، کنگره قانون هویت واقعی را تصویب کرد که استانداردهای پناهندگی سیاسی را ارتقا می داد. افزایش عناوینی که بر اساس آن ها اخراج مهاجران از کشور امکان پذیر می شد و محدودیت صدور گواهینامه رانندگی و اوراق شناسایی دولتی برای برخی از گروه های مهاجران از آثار این قانون بود.
بیش از ۱۵۰ لایحه ضد مهاجران در ۳۰ ایالت ارائه شد که البته تعداد کمی از آن ها در نهایت به قانون تبدیل شد.آریزونا، ویرجینیا و آرکانزاس قوانین ضد مهاجرتی را تصویب کردند که افراد آسیب پذیر مانند:کارگران روزانه، مهاجران ثبت نشده(یا غیر قانونی)و خانواده های کم درآمد را هدف قرار می داد.

آریزونا قانونی را تصویب کرد که بر اساس آن کارمندان دولت باید مراجعه مهاجران غیر قانونی را برای برخورداری از خدمات مراکز درمانی عمومی و خدمات اجتماعی به مقامات ایالتی گزارش دهند.
در سال۲۰۰۶ نیز ایالت جورجیا قوانینی را مقرر کرد تا کارفرمایان و کارمندان خدمات اجتماعی بتوانند مدارک مهاجران را کنترل کنند. در اکتبر همان سال، کنگره با تصویب لایحه ای دستور داد تا ۷۰۰ مایل از حصارهای مرزی تا پایان سال۲۰۰۸ بازسازی شوند.
در سال۲۰۰۷ تمام تلاش هایی که برای قانونی کردن مهاجرت های غیر قانونی از سال ۲۰۰۴ در دولت بوش آغاز شده بود به شکست انجامید.

"جرج بوش" از کنگره خواسته بود برنامه ای را با نام کارگران میهمان تنظیم کند که خواسته های کارفرمایان امریکایی را با
نیروی کارگران خارجی را تامین کند، زمانی که هیچ امریکایی پیدا نمی شود که شغل مورد نظر را برعهده گیرد.

بدین ترتیب مهاجران سه سال مجاز به حضور در خاک امریکا خواهند بود و بعد از آن لازم است که به خانه برگردند. این طرح با دادن عنوان کارگران موقت به مهاجران غیر قانونی در کشور امکانی را برای قانونی شدن مهاجرت آن ها می داد؛ اما بعد از آغاز بحث ها، بوش در مبارزات انتخابی اش برای دور دوم ریاست جمهوری در آن سال بر سر این مساله پافشاری نکرد.

در غیاب قانون فدرال، قانون گذاران ایالتی مداخله کردند و ۲۰۶ قانون را در خصوص مهاجرت در سال ۲۰۰۸ تصویب کردند. بسیاری از قوانین جدید، مهاجران غیر قانونی را با محدود کردن دسترسی شان به گواهی نامه رانندگی و منافع عمومی و ایجاد خلل در فرآیند قاچاق انسان کنترل می کردند و در سطح فدرال نیز اداره مهاجرت و گمرک برای دستگیری مهاجران غیر قانونی بدون اطلاع قبلی و ناگهانی به کارخانه ها و کارگاهها وارد می شد.
گفتنی است که رای دهندگان اسپانیایی زبان، شامل بسیاری از مهاجرانی که تازه مهاجرت گرفته بودند باعث پیروزی اوباما در چندین ایالت در سال۲۰۰۸ شدند.

در دولت اوباما، به جای ورود ناگهانی به دفاتر کارخانه ها و شرکت ها برای یافتن مهاجران غیر قانونی، این اماکن را بازرسی می کردند. به نحوه دستگیری ها و محل اسکان مهاجران غیر قانونی بازداشت شده نیز تغییراتی داده شد و اوباما همچنان بر تقویت امنیت مرزهای امریکا با مکزیک تاکید می کرد.

در این رابطه اداره مهاجرت و گمرک امریکا هم که دارای شاخه اداره امنیت سرزمینی است، در برنامه استراتژیک خود برای سال مالی ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۴ وظیفه محافظت از مرزها، جلوگیری از ورود غیر قانونی، دستگیری مهاجران غیرقانونی و اجرای قوانین مربوط به استخدام مهاجران غیر قانونی را به عنوان وظایف اساسی خود ذکر کرده است و اضافه می کند که به منظور بهبود وضعیت دستگیری ها و نگهداری مجرمان برنامه هایی را در دستور کار خود دارد.(۲)
اوباما پس از در اختیار گرفتن دولت تلاش کرد قانون جامعی را به تصویب برساند که مشکل مهاجران غیر قانونی را حل کند و راهی نیز برای شهروندی ۱۱ میلیون مهاجر غیر قانونی بیابد، اما موفقیتی در این زمینه در کنگره به دست نیاورد و از طرف دیگر، رکود عمیق اقتصادی که موجب بیکاری میلیون ها امریکایی می شد، افق سیاسی برای تلاش در جهت افزایش مهاجرت را تیره و تار کرد و مخالفان نیز مطمئن هستند که می توانند جلوی چنین طرح هایی را بگیرند.

اصلاح جنجالی قانون مهاجرت امريکا

مجلس سنای امریکا به طرح بحث ‌برانگیزی رای داده است که به ۱۱ میلیون مهاجر ثبت ‌نشده اجازه می‌دهد شهروند این کشور شوند.

هدف اين لايحه اعطاي شهروندي امريکا به بيش از ۱۱ ميليون مهاجر غير قانوني در آن کشور است. مهاجرانی که تا آخرین روز سال ۲۰۱۱ به شکل غیر قانونی وارد امریکا شده باشند، با این طرح جدید می‌توانند مجوز اقامت و سپس شهروندی بگیرند که البته این روند می‌تواند برای آنان تا ۱۳ سال طول بکشد. براساس اين طرح مهاجران غير قانوني ساکن ایالات متحده که پيش از سال ۲۰۱۲ وارد اين کشور شده اند، به شرط پرداخت ماليات و عدم ارتکاب جرم، اقامت موقت دريافت مي‌کنند.

با اين حال اين دسته از مهاجران از هرگونه کمک اجتماعي محروم خواهند بود و بايد استقلال مالي خود را ثابت کنند. دارندگان اقامت موقت پس از ده سال مي‌توانند درخواست گرين کارت کرده و سه سال پس از دريافت کارت اقامت دائم، خواهند توانست تا براي شهروندي امريکا اقدام کنند.
کليات طرح اصلاح قوانين راجع به مهاجرت که بايد در
مجلس نمايندگان به راي گذاشته شود، مقررات کنترل مرزها با مکزيک را نیز تشديد کرده است. میلیاردها دلار سرمایه‌گذاری جدید هم از جمله برای استخدام ۲۰ هزار مامور جدید گشت مرزی و بیش از ۱۱۰۰ کیلومتر حصارکشی خرج می‌شود.این افزایش بودجه مرزبانی، باعث شد رای عده بیشتری از سناتورها با وساطت جمهوری‌ خواهان جلب شود.

اوباما و جنگ بر سر طرح مهاجرت
"باراک اوباما" رئيس جمهور امريکا که در انتخابات اخير رياست جمهوري آن کشور با طرح بحث لايحه جديد مهاجرتي موفق شد راي بيش از ۷۱ درصد از اسپانيايي تبارهاي ساکن آمريکا را جلب نمايد خواهان آن است که مجلس نمایندگان طرح اصلاح مهاجرت را که سنای تحت کنترل دموکرات‌ها پیش از این به تصویب رسانده است، تصویب کند ولی "جان بینر" رئیس مجلس نمایندگان هیچ نشانه‌ای در خصوص اقدام در مورد این طرح در سال جاری میلادی آن طور که رئیس جمهور می‌خواهد، بروز نداده است.

اوباما اعلام کرد:"نگرانی های برخی از جمهوری خواهان در این خصوص که با چالش‌هایی از جانب محافظه‌کاران در انتخابات کنگره در ماه نوامبر سال ۲۰۱۴ مواجه خواهند شد، جلوی توانایی آن ها را برای مصالحه می‌گیرد."

وی گفت: " من در واقع فکر می‌کنم برخی از جمهوری خواهان هستند که می‌خواهند این کار را انجام دهند.
آن ها باید خجالت بکشند زیرا واقعیت مسئله اینست که چندین سال آن ها کنترل مجلس نمایندگان را در دست دارند و چیز زیادی از خود نشان نداده‌اند." رئیس ‌جمهور امریکا ادامه داد که این اصلاحات که در این قانون شامل شده است، نظام مهاجرت قانونی ما را مدرنیزه می‌کند تا مجددا خانواده‌ها را پیوند داده و مهاجران حرفه‌ای و با مهارت بالا که مشارکت آنها با اقتصاد امریکا به طرز ویژه‌ای مهم و حیاتی است، جذب می‌کند.
اوباما تصریح کرد که لایحه اصلاح قوانین مهاجرت مسیر دریافت شهروندی ایالات متحده را برای ۱۱ میلیون مهاجر غیر قانونی که در امریکا زندگی می‌کنند، فراهم می‌کند و کارفرمایانی که از روی آگاهی کارگران غیرقانونی را به کار گیرند نیز مسوول شناخته می‌شوند.
رئیس‌ جمهوری آمریکا همچنین تاکید کرد که این بسته اصلاح مهاجرت، امنیت مرزی را تقویت می‌کند و گفت: "واقعیت این است که، مرز ما با مکزیک خیلی بیش از سالهای گذشته امن شده است."

قانون مهاجرت و رقابت های حزبی

قانون مهاجرت در تنگنا و کشمکش حزبی میان دموکرات ها و جمهوری خواهان قرار گرفته و از این جهت شبیه دیگر قوانین رقابتی مانند مالیات، قانون بهداشت، و یا بودجه است.

برخی از مخالفان در سطح مجلس نمایندگان که در تابعیت اکثریت جمهوری خواه است، در این خصوص کارشکنی می کنند و خواهان اصلاح آن می باشند. این امر همیشه یکی از موارد رقابت های انتخاباتی میان دوحزب رقیب و گاها در انتخابات درون حزبی بوده و با توجه به افزایش جمعیت مهاجران در امریکا، تاثیرات قابل توجهی در پیروزی و برتری انتخاباتی داشته است.
اوج رقابت حزبی در امر مهاجرت را می توان در حال حاضر بر سر لایحه مهاجرتی که سنای با اکثریت دموکرات روانه کنگره جمهوری خواه کرده مشاهده نمود. جمهوری خواهان به شدت با تصویب آن مخالف بوده و نظرات خاصی برای اصلاح این طرح دارند.
بسیاری از جمهوری ‌خواهان مجلس نمایندگان از حزب دست راستی و رادیکال موسوم به تی پارتیTea-Party"" می‌باشند، که در برابر این لایحه ایستادگی می‌کنند. مخالفان جمهوری خواه هنوز بر این نظر پافشاری می‌کنند که با تصویب این قانون در اصل، جایزه‌ای به مهاجران غیرقانونی داده می‌شود
و همچنین به سایرین جرات می‌دهد تا با مهاجرت غیرقانونی به امریکا شهروند این کشور شوند.
در این رابطه رهبران جمهوری خواه در آریزونا و آلاباما طرح هایی را برای اخراج افراد مهاجری که فاقد مدارک شناسایی هستند، ارائه کرده اند. "هرمان کین" یکی از جمهوری خواهان است که طرحی را مبنی بر ایجاد یک حصار مجهز به برق در مرزهای امریکا ارائه کرده است تا افرادی که به طور غیر قانونی وارد امریکا می شوند، جان سالم به در نبرند. از سوی دیگر "میشل باکمن" دیگر نامزد جمهوری خواهان نیز اعلام کرده است که هرگز برای فرزندان خانواده های مهاجر تسهیلاتی قائل نخواهد شد، زیرا امریکا به این افراد مدیون نیست. از سوی دیگر زمانی که "ریک پری" دیگر نامزد جمهوری خواهان طرحی را برای ارائه تسهیلات به دانشجویان فاقد مدارک شناسایی ارائه کرد، به شدت از سوی جمهوری خواهان مورد انتقاد قرار گرفت.
همچنین "مو بروک" نماینده جمهوری خواه آلاباما، در مجلس نمایندگان می گوید دادن حق تابعیت به مهاجران غیرقانونی مانند جایزه دادن به افراد به دلیل نقض قوانین امریکاست.
از سوی دیگر "رز لنتینن" نماینده جمهوری خواه فلوریدا، معتقد است در ابتدا باید مرزها مستحکم شود تا بعد بتوان اوضاع این ۱۱ میلیون مهاجر را ساماندهی کرد تا در بهبود اوضاع کشور مشارکت کنند.
"جو هک"، عضو جمهوری خواه مجلس از ایالت نوادا، طرحی را ارائه داد که به منزله اولین واکنش مجلس نمایندگان به طرح مهاجرت سنا بوده و تا حد زیادی با آن متفاوت است. بر اساس طرح پیشنهادی جو هک، مهاجران غیرقانونی که از کودکی به امریکا آمدند، قبل از اینکه بتوانند شهروندی امریکا را اخذ نمایند می بایست با موفقیت تحصیلات خود را در مدارس به پایان رسانده و یا از یکی از مراکز نظامی فارغ التحصیل شوند.(۳)
همچنین نمایندگانی مانند "مارکو روبیو"، سناتور فلوریدا در کنگره امریکا که یکی از نویسندگان لایحه اصلاح سیستم مهاجرت به شمار می رود، با تغییر در مواضع خود در قبال لایحه ای که اسپانسر آن بوده، اظهار داشته اند، دیگر حامی لایحه اصلاح سیستم مهاجرت نبوده و تمایل دارند تا معضل دستگاه مهاجرت ایالات متحده از طریق لوایحی برطرف گردد که در مراحل مختلفی به اجرا درآیند.
مارکو روبیو که به دلیل همکاری در تهیه پیش نویس لایحه اصلاح سیستم مهاجرت مورد خشم محافظه کاران افراطی حزب جمهوریخواه قرار گرفت و در نظرسنجی های مختلفی هم که در همین خصوص به عمل آمد آشکار گردید، وی چون گذشته، دیگر از حمایت محافظه کارانی که نقش به سزایی در راهیابی وی به سنای کنگره داشتن دبرخوردار نیست، پس از تصویب این لایحه در سنا، اقدام به سکوت طولانی پیرامون این موضوع نمود.(۴)
همچنین می توان گفت نمایندگانی نیز از حزب جمهوری خواه وجود دارند که بر خلاف میل حزب مطبوعشان با این طرح موافق اند."جف دنهام" نماینده کالیفرنیا،اولین نماینده جمهوری خواه است که در حمایت از لایحه گسترده اصلاح قانون مهاجرت، که مسیری را برای شهروندی میلیون ها مهاجر غیرقانونی در این کشور فراهم خواهد کرد، به دموکرات ها پیوست. به نقل از خبرگزاری "لس آنجلس تایمز"، این نماینده بیان کرد: "ما نمی توانیم بیشتر از این تاخیر ایجاد کنیم. من از مسیر حاصله حمایت می کنم، مسیری که به افرادی که می خواهند به شهروندانی تبدیل شوند تا تعهدشان را به کشور ما نشان دهند؛ انگلیسی یاد بگیرند؛ جریمه و مالیات بپردازند و کنترل های پیشینه را تصویب کنند، اجازه شهروند شدن می دهد."(۵)

حمایت از مهاجرت و کاهش محبوبت حزبی

لوایح پیشنهادی قانون
گذاران دربین اقشار و اصناف جامعه امریکا اهمیت این امر را به دلایل مختلفی را به اثبات می رساند.که در برخی از اوقات دوئل احزاب سیاسی بر سر این امر می تواند منجر به مرگ بلند مدتشان در انتخابات های مختلف گردد و محبوبیت آن ها را کاهش دهد.

در این رابطه رهبران تجاری، کشاورزان و سران مذهبی "کلورادو" در دفتر نمایندگان جمهوری خواه گرد آمدند تا آن ها را به ترغیب تصویب لایحه اصلاح مهاجرت تا قبل از اتمام سال وادارند. افراد حاضر در این تجمع خواستار آن بودند که مجلس نمایندگان امریکا هر چه زودتر طرح جامع اصلاح قانون مهاجرت را به تصویب برساند.
یکی از کشاورزان نیز تاکید داشت مجلس باید هر چه زودتر کاری انجام دهد چون بسیاری از امور کشاورزی توسط مهاجرها انجام می شود. این در حالیست که یک گروه فعال سیاسی موسوم به Latino Victory Project" "مدعی شد بیش از ۲۰ میلیون دلار هزینه کرده است تا ۱۰ جمهوری خواه مجلس را برای حمایت از طرح جامع اصلاح قانون مهاجرت ترغیب کند. رئیس این ائتلاف می گوید متحدان ما از سستی مجلس نا امید شده اند. ما حرف نمی خواهیم بلکه به دنبال عمل هستیم.(۶)

یک هیئت نمایندگی تجاری از ایالت "آرکانزاس"نیز در حمایت از لایحه اصلاح مهاجرت، در پیامی با محتوای زیر به اعضای هیئت نمایندگان ایالتی هشدار داد: "اکنون زمان لایحه اصلاح مهاجرت فرا رسیده است".
"اندریو پارکر" مدیر اتاق بازرگانی ایالت آرکانزاس اظهار کرد: "ما برای حمایت از لایحه اصلاح مهاجرت در اینجا حضور داریم".
اندریو پارکر، "جفری هال"، لابی گر اداره زمین های مزروعی، "مارک لووری" قانونگذار ایالتی، و گروهی از صاحبان کسب و کار در آرکانزاس نیز به صدها طرفدار اصلاح مهاجرت پیوستند و بدین وسیله از مجلس نمایندگان خواستند که از لایحه اصلاح مهاجرت حمایت کند. (۷)

گزارش مؤسسه آمار گالوپ نیز نشان می‌دهد که دو سوم مردم امریکا از کلیت این طرح پشتیبانی می‌کنند. اما جمهوری ‌خواهان افراطی همچنان بر مواضع مخالف خود اصرار می‌ورزند. این مخافت سرسختانه آن ها به قانون پیشنهادی اوباما درباره خدمات بیمه بهداشتی برمی‌گردد که در ماه پیش باعث تعطیلی چندروزه دولت نیز شد. این تعطیلی جمهوری‌خواهان را در موقعیت سختی قرار داد، تا آنجا که آمار گرفته شده توسط CNN نشان می‌دهد، ۷۵درصد مردم تعطیلی دولت را تقصیر حزب جمهوری‌خواه می‌دانند نه اوباما.

نتیجه

در یک تحلیل ساده اگر بپذیریم که لایحه اصلاح قانون مهاجرت مورد حمایت جامعه امریکا و در راستای پیشبرد اهداف دولت در تقویت جایگاه اقتصادی ایالات متحده و تقویت امنیت داخلی آن کشور می باشد، پس باید این فرض را در تاثیر گذاری عمیق بحث مهاجرت بر رویکردها و تعاملات و تصمیم گیری های احزب سیاسی پذیرفته و به تبع آن باید از متغیر مهاجرت، تاثیر پذیری از میزان رضایت مندی و اعتماد عمومی جامعه را نسبت به احزاب و دولت های امریکا در نظر بیاوریم.
به نظر می رسد که جمهوری خواهان حمایت خود را از جلوگیری از افزایش جمعیت امریکا با استفاده از برافراشتن پرچم اعتراض به مهاجرت بی رویه برافراشته اند و در واقع با مخالفت خود با این طرح در واقع بر سر آینده سیاسی خود قمار کرده اند.

آینده سیاسی که هنوز از تعطیلی دولت و نظر منفی مردم به آن در حالت ضعف قرار دارد و برای بهبود آن اقدامات جمهوری خواهان را در راستای جلب رای تمام قومیت های امریکایی صورت داد، چرا که این مسئله می تواند باعث بروز مشکلات جدی تر و افول کامل دوره ای طولانی برای جمهوری خواهان در انتخابات سال آینده شود.
مرجع : موسسه مطالعات آمریکا
کد مطلب : ۳۶۹۳۰۸
ارسال نظر
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما

منتخب
پیشنهاد ما