۰
شنبه ۳۰ بهمن ۱۳۸۹ ساعت ۱۲:۲۴
با كشته و زخمي شدن 300 نفر در فرمان شليك حكومت بحرين عليه معترضان رقم خورد

پنجشنبه سياه منامه

پنجشنبه سياه منامه
به گزارش رسانه‌هاي منطقه، در يورش خونين ارتش و پليس بحرين كه روز پنجشنبه سياه نام گرفته است، يگان‌هاي ارتش اجتماع شهروندان بحريني در ميدان لؤلؤ (مرواريد )را كه ميدان التحرير منامه نام گرفته است، به رگبار بستند كه در نتيجه آن 11 تن از تظاهركنندگان كشته و بيش از 300 تن از آنان از جمله زنان و كودكان بشدت زخمي شدند. در حالي كه حاكم بحرين روز قبل از تشييع جنازه قربانيان نسبت به كشته شدن معترضان عذرخواهي كرده و حتي وعده تعقيب عوامل آن را داده بود، اما ناگهان روز پنجشنبه ارتش اين كشور هشدار داد اگر مردم به تظاهرات و اجتماع خود پايان ندهند، ارتش با شدت عمل بيشتري با آنها برخورد خواهد كرد. بلافاصله پس از صدور اين بيانيه نظامي، سران حكومت منامه اقدام به گسيل نيرو به مركز شهر منامه كردند. به گونه‌اي كه خيابان‌هاي اين شهر به طور كامل به تسخير تانك‌ها و خودروهاي نظامي درآمد.

گزارش‌ها از حركت 50 دستگاه زره‌پوش به سمت ميدان لؤلؤ در مركز منامه، پايتخت بحرين حكايت داشت. نيروهاي امنيتي و نظامي همچنين بيمارستان‌هايي را كه مجروحان حملات در آن بستري بودند به محاصره درآورده و از دسترسي نزديكان مجروحان به آنان جلوگيري مي‌كردند. در پي تظاهرات كادر پزشكي اين كشور، وزير بهداشت استعفاي خود را اعلام داشت. به جز وي، سه وزير ديگر بحرين نيز از جمله عبدالله الدرازي، رئيس سازمان حقوق بشر بحرين از سمت خود استعفا كردند. برخي منابع خبري نيز از ناپديد شدن 60 معترض بحريني پس از حمله بامداد به اردوگاه مخالفان در ميدان لؤلؤ خبر داده‌اند. شبكه الجزيره در گزارشي اعلام كرد كه امور سياسي و اداري در بحرين تعطيل شده و كشور در بحران عميق فرو رفته است.

اين گزارش افزود: حتي سفارت امريكا به عنوان متحد اصلي منامه به دنبال ادامه اعتراضات مردمي و حضور گسترده مردم در شهر منامه، پايتخت اين كشور تعطيل شده و تمام فعاليت‌هاي آن تا اطلاع ثانوي به حال تعليق درآمده است.امريكا در اين حال دو ناو جنگي خود را روانه سواحل خليج فارس كرده است.

مخالفان عقب ننشستند
تدارك گسترده ارتش بحرين براي متفرق ساختن ده‌ها هزار تظاهركننده اين كشور نتيجه نداد و ديروز بعد از نمازجمعه بحريني‌ها در مراسم تشييع‌ كشته‌هاي درگيري پنجشنبه شركت كردند. در اين حال خبرها حاكي از آن است كه نيروهاي امنيتي ده‌ها نفر ديگر را دستگير كرده‌اند.

براساس گزارش رويترز، هزاران معترض بحريني با تجمع در چند مسجد در جنوب منامه، مراسم خاكسپاري شهداي درگيري‌هاي روز پنجشنبه را آغاز كرده و فريادهاي سرنگوني رژيم حاكم بر بحرين سر دادند. در اين حال هفت جمعيت سياسي و مردمي بحرين هم با انتشار بيانيه‌اي ضمن محكوم كردن حمله نيروهاي امنيتي بحرين به تظاهركنندگان بحريني در ميدان «لؤلؤ» خواستار پايان چنين اقدام خطرناكي شدند. در اين راستا سازمان‌هاي بين‌المللي و عربي از جمله اتحاديه نويسندگان و ادباي جهان عرب با محكوم كردن كشتار وحشيانه شهروندان بحريني توسط دولت اين كشور خواستار آزادي بيان در اين كشور شدند. از سوي ديگر، رئيس فراكسيون شيعيان بحرين نيز از تصميم خود بر خروج از پارلمان در اعتراض به جنايات و كشتار اخير مردم بيگناه اين كشور خبر داد.

خشم و نگراني جهاني
خشونت‌ بي‌سابقه ارتش بحرين در سركوب تظاهرات، خشم مجامع بين‌المللي را برانگيخت. محافل حقوق بشري از دولت‌هاي شريك بحرين خواستند كه منامه را براي توقف سركوب تحت فشار بگذارند. بحرين متحد اصلي امريكا در منطقه محسوب مي‌شود و امريكا ناوگان پنجم نيروي دريايي خود را در پايگاهي در اين كشور مستقر كرده است. سازمان عفو بين‌الملل در بيانيه‌اي سركوب مخالفان حكومت بحرين در ميدان مركزي شهر منامه را محكوم كرد. شدت سركوب‌هاي خونين منامه موجب شد كه شركاي بين‌المللي آل خليفه نيز زبان به اعتراض گشايند. «هيلاري كلينتون» به «شيخ خالد بن احمد آل خليفه» همتاي بحريني خود كه يكي از اعضاي خانواده سلطنتي حاكم است، نگراني امريكا در خصوص اقدامات نيروهاي امنيتي بحرين عليه مردم اين كشور كه به روي معترضين آتش مي‌گشايند را ابراز كرد. اين در حالي است كه شوراي همكاري خليج فارس در جلسه فوق‌العاده خود براي بررسي وضعيت كشورهاي منطقه، از اقدام دولت پادشاهي بحرين در سركوب مردم معترض و كشتار 11 بحريني حمايت كرد.

تصوير اوضاع بحرين در رسانه‌ها
رسانه‌هاي جهاني نيز ديروز به بهانه اعلام فرمان سركوب حكومت بحرين گزارش‌هايي از اوضاع تبعيض‌آميز و نابسامان سياسي اين كشور درج كردند. برپايه اين گزارش‌ها خاندان «خليفه» از سال 1783 با سياستي تبعيض‌آميز در اين كشور حكومت مي‌كنند. اين پادشاهي از سال 1861 كه طي معاهده‌اي تبديل به يكي از متحدان انگليس در منطقه شد، هنوز زير چتر حمايت واشنگتن و لندن قرار دارد. شبكه الجزيره در معرفي وضع سياسي بحرين مي‌نويسد: تمام امور كشور با موافقت شاه صورت مي‌گيرد.

تعليق نخست‌وزير برعهده شاه است و 40 نفر عضو شوراي قانونگذاري را نيز او معرفي مي‌كند و همين اختيارات بي‌حد و حصر شاه، پارلمان را به نهادي بي‌اختيار تبديل كرده است. در حال حاضر 18 عضو از پارلمان 40 نفري اين كشور در اختيار جمعيت وفاق شيعي است و بقيه آن را احزاب سني در دست دارند. برپايه اين گزارش با وجود اين‌كه شيعيان اكثريت بزرگ بحرين را تشكيل مي‌دهند و جمعيت آنان بين 65 تا 70 درصد آن كشور است.

حكومت بحرين در حركتي خطرناك براى تغيير تركيب جمعيتى بحرين از چند سال پيش شروع به دادن تابعيت بحرينى به افراد سلفي مسلك از كشورهاى جنوب شرقى آسيا كرده است. مطابق آمارهاي اقتصادي بيش از 40 درصد مردم اين كشور زير خط فقر زندگي مي‌كنند و آمار بيكاري در آن به 20 درصد مي‌رسد.
کد مطلب : ۵۵۴۷۷
ارسال نظر
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما

منتخب
پیشنهاد ما