۰
چهارشنبه ۲۳ مهر ۱۳۹۳ ساعت ۰۹:۲۴

مسلمانان کلکته حافظان کنیسه یهودیان

مسلمانان کلکته حافظان کنیسه یهودیان
به گزارش اسلام تایمز ؛ به نقل از خبرگزاری الجزیره؛ هم اکنون تنها 20 یهودی در کلکته در شرق هندوستان زندگی می کنند اما آنان در زمان استقلال هند از انگلستان در سال 1947 و در اوج شکوفایی خود در این شهر به سه هزار نفر هم می رسیدند.
 
با اینکه اکنون یهودیان زیادی در این شهر زندگی نمی کنند اما خلیل خان 71 ساله پنجاه و پنج سال است که بعنوان نگهبان کنیسه بث اِل در کلکته مشغول به کار است و دو فرزندش نیز به او کمک می کنند.
 
ربول خان یکی دیگر از مسلمانان کلکته است که وظیفه حفظ و حراست از کنیسه ماگهن داوید را برعهده دارد و هر جمعه صبح تمام ساختمان را تمیز می کند که برای عبادت چند یهودی باقیمانده در شهر در روز شنبه آماده شود. اما بعضی اوقات انتظار بیهوده است و تنها یک مومن یهودی در عصر شنبه برای روشن کردن چراغی یا شمعی به کنیسه ها سری می زند.
 
ناصرشیخ 80 ساله هم 56 سال است که از سومین کنیسه یهودیان کلکته مراقبت می کند.
 
اینان تنها وظیفه پاکیزه کردن یا نگهداری از کنیسه ها را برعهده ندارند چرا که پسر خلیل خان یعنی سراج با پسر ناصرشیخ یعنی اوسیم وظیفه جمع آوری کرایه بیش از 100 مغازه را برعهده دارند که متعلق به این کنیسه ها است. با اینکه تعداد انگشت شماری از یهودیان در این شهر قدیمی مانده اند اما آنها هنوز میراثی دارند که باید به وسیله وقوفات کنیسه ها از آنها مراقبت کرد.
 
به هرحال یهودیان در کلکته میراثی دارند و چندین نفر از آنها در این شهر زندگی می کنند. مسلمانان اما با آنها با احترام و شفقت برخورد می کنند. حتی در زمان جنگ وحشیانه اسرائیل علیه مردم غزه؛ برخلاف برخی نقاط اروپا که به یهودیان و اموالشان حمله کردند، اینجا در کلکته کسی به یهودیان آسیبی نرساند. آنها در واقع این یهودیان را مسئول کشتار فلسطینی ها نمی دانند و هیچکس حتی به خود اجازه نداد به کنیسه ها حمله کند.
 
ربول خان می گوید قرآن، تورات و انجیل همگی از یک ریشه یعنی خداوند هستند؛ ما همگی نماز می خوانیم پس چرا باید با هم بجنگیم؟ درست است که اینجا کنیسه است اما خانه خداوند است و ما اینجا رشد کرده ایم.
 
ارتباطات مسلمانان و یهودیان در هندوستان به این کنیسه ها ختم نمی شود. باتوجه به غذای حلال مسلمانان که معادل کوشر در آئین کلیمی است، بسیاری از یهودیان هند از غذای مسلمانان می خورند. از طرف دیگر بسیاری از دختران دانش آموز مسلمان در کلکته در مدارس یهودیان که قوانین مذهبی بیشتری دارند درس می خوانند.
 
گفتنی است یهودیان کلکته 220 سال پیش از طریق بغداد و برای تجارت تریاک به این شهر آمدند و اینجا ساکن شدند.
 
مرجع : شفقنا
کد مطلب : ۴۱۴۶۹۶
ارسال نظر
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما

منتخب
پیشنهاد ما