۰
پنجشنبه ۱۹ تير ۱۳۹۳ ساعت ۱۱:۲۵

درس‌هايي كه کشورهای منطقه بايد از تحولات عراق بیاموزند.

درس‌هايي كه کشورهای منطقه  بايد از تحولات عراق بیاموزند.
عراق در طول هفته‌هاي اخير با نابساماني‌هاي امنيتي قابل توجهي مواجه گرديده‌‌ است. تروريست‌ها همانند نقابي براي نظام سلطه رفتار مي‌كنند كه محور تحركاتشان را كشتار مردم و ايجاد شكاف در جهان اسلام تشكيل مي‌دهد.

نکته‌اي که در تحولات عراق مشاهده مي‌گردد تاثيرات منفي حضور مستشاران نظامي آمريکايي در بدنه ارتش و وابستگي اين کشور به تسليحات و کمک‌هاي نظامي آمريکايي و غربي است.

اسناد و گزارش‌ها نشان مي‌دهد که اگر اين مولفه‌ها در درون ارتش و نيروهاي امنيتي عراق نبود، هرگز گروهک کوچک تروريستي داعش نمي‌توانست موصل و برخي ديگر از مناطق را در کوچکترين زمان بدست آورد. گروهك تروريستي كه به دليل نداشتن هيچ‌گونه پايگاه مردمي در عراق، غرب به جذب نيرو در كشورهاي ديروز براي آنها روي آورده چنانكه در سوريه نيز تروريست‌ها از ۸۳ كشور به اين كشور اعزام شدند.

روند تحولات عراق و چالش‌هاي پيش آمده براي اين کشور به دليل وابستگي به کمک‌ها و طرح‌هاي نظامي آمريکا چند نکته اساسي را آشکار مي‌سازد.

نخست آنکه احتمال تکرار آنچه امروز در عراق روي داده در ساير کشورهاي منطقه وجود دارد و دور از ذهن نخواهد بود اگر آمريکا بخواهد همين سناريو را در افغانستان و پاکستان و ساير کشورها اجرايي نمايد؛ چنانکه گزارش‌هاي منتشره از شرايط امنيتي افغانستان نشانگر طراحي گسترده آمريکا براي حضور در قالب ارتش به عنوان مستشاراني نظامي و نيز آمريکايي ساختن تسليحات اين کشور است.

بر اين اساس تحولات عراق درسي بزرگ براي کشورهاي منطقه است که به خيال دريافت تسليحات پيشرفته‌تر دست به دامان آمريکا و برخي کشورهاي غربي مي‌شوند. آنها بايد بدانند كه خيانت آمريكا هرگز دور از انتظار نيست و نبايد به وعده‌هاي آمريكا دل خوش نمايند.


دوم آنکه تحولات عراق اين امر را آشکارتر ساخت که چرا غرب تلاش دارد تا برنامه‌هاي موشکي و توان دفاعي ايران را نيز به مذاکرات هسته‌اي پيوند زده و چنان عنوان نمايد که توان دفاعي ايران بايد همزمان مورد بررسي قرار گيرد.

هر چند که غربي‌ها ادعاي صلح‌طلبي و مقابله با تهديدات موشکي و نظامي ايران را مطرح مي‌سازند اما حقيقت چيز ديگري است و آن طراحي غرب براي مقابله با خودکفايي دفاعي ايران و وابسته‌سازي آن است.


به اذعان جهانيان نيروهاي مسلح در کشوري موفق خواهند بود که از يک‌سو برآمده از مردم آن سرزمين بوده و مستشاران و تصميم‌گيرندگان فرا کشوري در آن نقش نداشته باشند. از سوي ديگر استقلال و خودکفايي در توليد جنگ‌افزارها و تسليحات دفاعي مولفه‌اي ديگر است که زمينه‌ساز استقلال نظامي کشورها خواهد بود.

مولفه‌هايي که نيروهاي مسلح جمهوري اسلامي ايران از آن برخوردار مي‌باشند که با مولفه روحيه مقاومت و شهادت و دين‌ديداري توانسته به کارآمدترين و مکتبي‌ترين نيروي مسلح جهان مبدل گردد.

آنچه غرب در روند مذاکرات پيگيري مي‌کند تهي سازي نيروهاي مسلح ايران است. براساس اين پروژه در مرحله نخست توان موشکي و دفاعي ايران را هدف قرار مي‌دهند و در مرحله دوم با ادعاي تجهيز و مقابله با انحراف نظامي ايران (ادعاي دستيابي به بمب‌هسته‌اي) به وابسته‌سازي نظامي ايران به خارج مي‌پردازند. هدف نهايي غرب آن است که ظرفيت‌هاي دفاعي کشور را از درون تهي ساخته تا هر زمان که اراده نمايند سناريويي مشابه تحولات کنوني عراق را در ايران اجرا نمايند.

سناريويي که راهکار مقابله با آن استمرار تکيه بر خويشتن در تقويت توان دفاعي و نيز عدم پذيرش زياده‌خواهي ورود مسائل موشکي و دفاعي به روند مذاكرات هسته‌اي است. اکنون ايران قدرتمندترين و مستقل‌ترين نيروهاي مسلح جهان را در اختيار دارد و غرب به شدت از اين امر در هراس است لذا با ادعاهاي واهي به دنبال وارد‌سازي مسائل نظامي در روند مذاکرات است تا شايد با اين حربه بتواند استقلال و پيشرفت دفاعي کشور را متوقف و سرنوشت کشورهايي مانند عراق را عليه ايران اجرا سازد.

سيد مهدي لنكراني
مرجع : سیاست روز
کد مطلب : ۳۹۸۵۶۰
ارسال نظر
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما

منتخب
پیشنهاد ما