۰
چهارشنبه ۷ خرداد ۱۳۹۳ ساعت ۱۲:۰۴

آيا اروپاي واحد فرو مي‌پاشد؟

آيا اروپاي واحد فرو مي‌پاشد؟
در حالي که پارلمان اروپا اخيرا جمهوري اسلامي ايران را نسبت به عدم رعايت خطوط دموکراتيک مدنظر خود! متهم کرده بود، وب‌سايت پارلمان اروپا اعلام کرد به طور متوسط 11/43درصد از واجدين شرايط کشورهاي عضو در انتخابات اين پارلمان شرکت کرده‌اند. به عبارت بهتر، اکثر شهروندان اروپايي با عدم مشارکت در انتخابات پارلماني اروپا دموکراسي ادعايي پارلمان و اتحاديه اروپا را به چالش کشيدند.

اگرچه حزب راست ميانه کماکان توانسته است به عنوان حزب پيروز لقب بگيرد، اما موقعيت آن در مقايسه با دوره قبل ضعيف تر شده است. در اين خصوص چاره اي جز ائتلاف گروههاي ميانه راست و چپ ( در راستاي مبارزه با گروههاي افراطي) باقي نمي ماند. اين نتايج موجب تغيير آشکار در ترکيب جديد نمايندگان پارلمان اروپا - که ماه ژوئيه کرسي هاي خود را تحويل خواهند گرفت-. در ميان مدت و ظرف چند هفته پس از شروع فعاليت پارلمان ، توافق هايي ميان گروههاي مختلف حاصل خواهد شد. نشست شوراي اروپا که بيست و ششم ، و بيست و هفتم ژوئن برگزار مي شود، نقش مهمي در انتخاب رئيس جمهور بعدي کميسيون اروپا خواهد داشت.

اين در حالي است که امشب قرار است روساي پارلمان هاي کشورهاي اروپايي در ضيافت شام درباره نتايج انتخابات پارلمان اروپا به طور غيررسمي تبادل نظر کنند.پيش بيني ها نشان مي دهد حزب راست ميانه موسوم به حزب مردم اروپا با کسب 213 کرسي، همچنان از بيشترين ميزان کرسي در پارلمان اروپا برخوردار خواهد بود. احزاب چپ ميانه سوسياليست و دموکرات نيز 190 کرسي را به خود اختصاص خواهند داد.
ميزان مشارکت مردم 28 کشور عضو پارلمان اروپا در انتخابات سال 2009، 43 درصد بود. به نظر مي‌رسد نارضايتي ساکنان قاره سبز از سياست‌هاي رياضتي، اصلي‌ترين عامل رشد ميزان مشارکت
در انتخابات اخير باشد.نتايج نشان مي‌دهد که در اغلب کشورها، احزاب مخالف اختيارات گسترده اتحاديه اروپا و سياست‌هاي رياضتي نتايج خيره کننده اي به دست آورده‌اند.

راست‌گرايان حزب FPÖ توانستند آراي منتقدان اتحاديه اروپا را به سوي خود سرازير کرده و موقعيت‌شان در بروکسل را تحکيم کنند. بر اساس نخستين برآوردها، احتمال داده مي‌شود که اين حزب حدود 20 درصد از آرا را نصيب خود کرده باشد. اين ميزان نزديک به هفت درصد بيشتر از انتخابات سال 2009 است. اين حزب در مبارزات انتخاباتي عليه مهاجرت و کمک‌ به کشورهاي بحرا‌ن‌زده عضو اتحاديه اروپا تبليغ کرد. FPÖ همراه با ديگر احزاب در تلاش است تا يک فراکسيون دست‌راستي در پارلمان اتحاديه اروپا به وجود بياورد. دو حزب راست‌گراي جبهه ملي از فرانسه و PVV از هلند از شرکاي احتمالي اين حزب براي تشکيل اين فراکسيون به حساب مي‌آيند.در فرانسه حزب راست‌گراي افراطي جبهه ملي (FN) به رهبري مارين لو پن با کسب 24/4 درصد از رأي‌ها بيشترين آرا را از آن خود کرده است. در سال 2009 اين حزب تنها توانست 6/3 درصد از آرا را از آن خود کند. حزب مخالف محافظه‌کار UMP با کسب 21 درصد آرا دوم شد.در فنلاند حزب راست‌گراي "فنلاندي‌هاي حقيقي" 12/8 درصد آرا را کسب کرد. اين حزب دو کرسي را در پارلمان آتي اروپا از آن خود خواهد کرد که نسبت به قبل يک کرسي بيشتر خواهد بود. حزب محافظه‌کار ائتلاف ملي با کسب 22/7 درصد آرا اولين جايگاه را به خود اختصاص داد. اين حزب در سال 2009 توانست 23/2 درصد رأي‌ها را به‌دست بياورد.

در آلمان "اتحاد احزاب دموکرات‌مسيحي و سوسيال‌مسيحي" (يونيون) يا CDU&CSU با کسب 35/5 درصد از آرا اول و حزب سوسيال‌دموکرات (SPD) با جهشي مشهود نسبت
به انتخابات گذشته به 27/2 درصد از آرا دست يافت. سبزها با به‌ دست آوردن 10/7 درصد آرا در رده سوم قرار گرفته‌اند. حزب چپ 7/5 درصد و حزب دموکرات آزاد (FDP) تنها به 3/3 درصد آرا دست پيدا کرد.

برگزاري انتخابات پارلماني اروپا عواقب و تبعات زيادي در کشورهاي مختلف قاره سبز داشته است. در پي پيروزي فلامان‌ها در انتخابات پارلماني بلژيک، «اليو دي روپو» نخست‌وزير بلژيک استعفاي دولت خود را تقديم پادشاه اين کشور کرد.بنا بر اعلام کاخ سلطنتي بلژيک، پادشاه فيليپ استعفاي دولت «اليو دي روپو» را پذيرفته است و دولت را موظف کرده که امور جاري را فورا به سرانجام برسانند.کاخ سلطنتي بلژيک همچنين اعلام کرده که پادشاه فيليپ قصد دارد با رهبران احزاب اصلي به‌منظور انتخاب افرادي که قادر به اداره کشور باشند، رايزني‌هايي را انجام دهد.

آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان در کنفرانسي خبري در برلين در واکنش به نتايج انتخابات اروپايي اعلام کرد که افزايش آراي احزابي که درباره نهادهاي اروپايي ترديد دارند و ملي گرايان افراطي تاسف بار است. رئيس‌جمهور فرانسه به دنبال پيروزي حزب راست‌گراي افراطي جبهه ملي (FN) فرانسه به رهبري مارين لو پن در انتخابات پارلمان اروپا خواستار آن شد تا اتحاديه اروپا از نقشي که در زندگي ميليون‌ها شهروند اين اتحاديه ايفا مي‌کند بکاهد.«اولاند» که در يک سخنراني تلويزيوني شرکت کرده بود، برد احزابي افراطي و منتقدان و مخالفان اتحاديه اروپا را بيانگر "دور و غيرقابل درک" شدن اتحاديه اروپا براي شهروندان کشورهاي عضو اين اتحاديه دانسته است. همچنين رئيس جمهور فرانسه به منظور بررسي نتايج انتخاباتي پارلمان اروپا و فرانسه، در کاخ اليزه نشست بحران برگزار کرد.
کد مطلب : ۳۸۷۰۲۲
ارسال نظر
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما

منتخب
پیشنهاد ما