۰
يکشنبه ۲۰ مهر ۱۳۹۳ ساعت ۱۳:۲۸

بازي آمريكا و عربستان در يمن

بازي آمريكا و عربستان در يمن
در واقع در 3 سال گذشته جنگ اراده‌ها در كشورهاي گوناگون خاورميانه ادامه داشت و مردم و نيروهاي انقلابي از يكسو و سيستم ديكتاتوري وابسته به استكبار جهاني از سوي ديگر، در جدال با يكديگر بوده‌اند. يكي از اين صحنه‌هاي پرشور در يمن به وقوع پيوسته و علي‌رغم گفتمان ملي و مصوبات آن، معاون علي عبدالله صالح به ديكتاتوري نوين و مورد حمايت خارجي دست زده و براي سركوب مردم و جريان‌هاي سياسي برنامه‌ريزي كرده است.

جريان انصارالله در هماهنگي و تلاش جديدي با گروه‌هاي موثر و قبايل يمني از تقريبا يك ماه و نيم قبل، دست به موازنه‌سازي جديد و حساب شده‌اي زد و دولت هادي منصور و حاميان وهابي غربي‌اش را مجبور به پذيرش شكست و عقب‌نشيني كرد. به طوري كه بن عمر نماينده دبيركل سازمان ملل براي نجات هادي منصور، پيش‌نويس يك "توافق صلح و مشاركت ملي" را با رهبر انصارالله تهيه و در صنعاء به امضا منصور هادي و عبدالملك الحوثي رساند.

براساس اين تفاهم نخست‌وزير بركنار و بايد از يك اجماع و توافق ملي، فرد ديگري جايگزين شده و فساد حكومت را پايان داده و خواسته‌هاي انقلاب مردم يمن را محقق و مصوبات گفتمان ملي را اجرا كند. اين رخداد از نگاه ناظران و البته تروريست‌ها، يك شكست بزرگ براي آمريكا، انگليس و ارتجاع منطقه‌اي به نمايندگي وهابي‌هاي تكفيري و پيروزي مقاومت منطقه‌اي ارزيابي شد.

ارزش ژئوپلتيك و ژئو استراتژيك يمن آنچنان است كه ممكن است در روند برنامه نمايشي مبارزه با داعش اختلاف ايجاد نمايد. آنچه جالب است اينكه فراز و نشيب‌هاي مذاكرات هسته‌اي موجب نشد كه غرب و رژيم صهيونيستي از حمله به مراكز هسته‌اي سخن بگويند ولي اين بار در مقابل شكست رهبران غرب و ارتجاع در يمن، داعش و القاعده، ايران را تهديد به حمله به مراكز هسته‌اي كردند!

نمي‌توان و نبايد انتظار داشت كه آمريكا، غرب و ارتجاع عرب و تروريسم تكفيري دست روي دست بگذارند و ناظر كامل‌تر شدن شكست خود در يمن و ديگر نقاط استراتژيك در منطقه باشند. انتظار اينست كه ائتلافي از تروريست‌ها، استكبار جهاني و ارتجاع منطقه‌اي، كارت‌هاي بازي خود را در يمن به كار گرفته و با تمام توان براي بازگرداندن اوضاع و منافع نامشروع خود وارد گود شوند.

مرور اين كارت‌هاي بازي و سناريوهاي احتمالي از اين جهت حائز اهميت است كه از يكسو در كارنامه نهايي بايد براي عمق شكست آنها، علائمي ثبت كرد و از سوي ديگر براي باطل كردن جادوي اين ساحران، انديشه مناسب آماده كرد. اين امر بديهي است كه در تلاش‌هاي جديد انصارالله و ديگر گروه‌هاي انقلابي يمن كه از شاخص‌ها و مدل حزب‌الله لبنان بهره كافي برده شده، راهكارهاي عملي را پيشاپيش در نظر گرفته‌اند.

به گزارش تسنيم، عبدربه منصور هادي در اقدامي هماهنگ با سفير آمريكا و انگليس، گوي سبقت را در تعيين نخست‌وزير در دست گرفت تا اراده ديكتاتوري را به آزمون جديدي بگذارد ولي از آنجا كه با مخالفت صريح انصارالله و اهرم‌هاي فشار آن روبه‌رو شد، بلافاصله استعفاي بن مبارك را پذيرفت تا او در همان پست قبلي به تصدي مسئوليت دفتر هادي منصور اكتفا نمايد. به خوبي پيدا بود كه اين اقدام به عنوان يك اراده خارجي محكوم به شكست است.

به نظر مي‌رشد چهار سناريو جداگانه يا همزمان با دستور كار استكبار، ارتجاع و تروريسم قرار دارد كه شانس خود را خواهند آزمود. شاه بيت تمامي سناريوها و كارتهاي بازي، تكيه بر تروريسم القاعده و انصار داعش است كه همزمان در يمن اعلام موجوديت كرده است. خاصيت اين جريان تكفيري و تروريستي كه در دست آل سعود و وهابيت تكفيريست اين است كه ارتش يمن توان و امكانات و انگيزه كافي براي مقابله با انصار‌الله و مردم يمن را ندارد و تروريست‌هاي انصار داعش و القاعده، به عنوان پياده نظام سعودي و آمريكايي عمل خواهند كرد.

كارت بازي دوم اينست كه يك كودتاي داخلي و خارجي منطقه‌اي در مقابل اراده مردم قرار گيرد كه هزينه سنگيني دربر خواهد داشت. سعودي‌ها، اماراتي‌ها و باقيمانده ارتش در داخل مي‌توانند در تعامل با نيروهاي آمريكايي، خطرآفرين باشند و با بهانه‌هاي مختلف، وارد منازعه با اراده مردمي شوند.
كارت بازي سوم، راهبرد فرمايش و خسته كردن و تخريب و افساد در مسير توافقات است كه نمونه ابتدايي آن را در معرفي بن‌‌مبارك به عنوان نخست‌وزير پيشنهادي شاهد بوديم. حال آنكه همزمان يك ليست 5 نفره در اختيار منصور هادي قرار گرفته بود تا وي يكي از آنها را معرفي نمايد.

پيوند عميق انصار‌الله با واحدهاي ارتش، قبايل مختلف و گروه‌هاي سياسي و توان ذاتي خود موجب شد تا حاشيه مانورهاي منصور هادي و حاميان خارجي وي چندان زياد نباشد. لذا آخرين كارت بازي و سناريوي احتمالي در فشارهاي خارجي و در قالب شوراي امنيت خواهد بود تا با اراده مردمي و انقلابي غلبه نمايند. انصار‌الله نيز با هوشمندي از منصور هادي خواسته است تا مجري خواسته مردم و انقلاب باشد با وجودي كه مي‌توانست منصور هادي‌ را نيز كنار گذاشته و با يك شوراي انقلابي به استقبال انتخابات رياستي در يمن بروند. لذا در انتخابات رياستي كه در اوايل سال ميلادي آينده انجام خواهد شد، تمامي پارامترهاي ياد شده و كارت‌هاي بازي فعال شده و در كنار شوراي امنيت، آخرين شانس خود را تجربه خواهند كرد.

باطل‌كننده جادوي ساحران غربي و تروريسم و غرب، در برنامه‌ريزي دقيق، هماهنگي‌ ملي و هوشمندي در اجراي طرح‌هاست كه تا به حال به خوبي دنبال شده است.

هادي محمدي
مرجع : روزنامه جمهوری اسلامی
کد مطلب : ۴۱۴۳۰۳
ارسال نظر
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما

منتخب
پیشنهاد ما