۰
دوشنبه ۷ مهر ۱۳۹۳ ساعت ۱۱:۲۴

راه پيروزي واشنگتن از لندن نمي‌گذرد

راه پيروزي واشنگتن از لندن نمي‌گذرد
راه پيروزي واشنگتن از لندن نمي‌گذردضرباهنگ مواضع امريكايي تا چند روز قبل از سفر هيئت ايراني به نيويورك، بسيار پرانرژي و سختگيرانه بود ولي در فاصله يك هفته از مواضع قبلي، لحن مقامات امريكايي تغيير و تعديل پيدا كرده است. البته در معادلات منطقه‌اي هم دو رخداد در يك هفته گذشته حائز اهميت بوده‌اند. در يمن نظامي سياسي وابسته به عربستان و امريكا، ساقط شده و حكومت وحدت ملي بايد تشكيل شود.

پيام اين رخداد بسيار فراتر از مرز‌هاي يمن است و حتماً در نيويورك هم لمس شده است. در سوريه، حملات امريكا و چند كشور مرتجع عربي با نام داعش به زيرساخت‌هاي نفتي و صنعتي اين كشور شروع شده و در عراق، حمله به واحد‌هاي ارتش و مردم، همانند سياست رسوا و نخ‌نماي امريكايي‌ها در پاكستان و افغانستان، به وقوع پيوسته و واكنش‌هايي را موجب شده است. البته در نشست كري و وزراي خارجه كشور‌هاي مرتجع عربي توافق كرده‌اند كه يك يگان عربي پياده‌نظام براي حمله به داخل سوريه و با نام داعش شكل گيرد. اين رخداد به معني جنگ فراگير در عراق و سوريه است و يك روزنامه‌نگار عربي طرفدار مقاومت از چند هفته قبل نسبت به وقوع آن هشدار داده بود. ترك‌ها در عطش اشغال بخش‌هايي از خاك سوريه و تا حدودي عراق هستند و عربستان در آرزوي ساقط كردن نظام سياسي سوريه و نابودي حكومت مردمي و دموكراتيك در عراق و بازگرداندن تكفيري‌ها و بعثي‌ها به قدرت در عراق است.

امريكايي‌ها به دليل نگراني از پروژه براندازي در سوريه از ابتدا، موضوع را در حد «حملات هوايي» معرفي كردند و از حساسيت‌هاي منطقه‌اي و واكنش‌هاي روسي و ايراني مطلع بودند. آنها به خوبي مي‌دانند كه جنگ‌افروزي هوايي و ماجراجويي زميني سعودي و ترك، راه به جايي نمي‌برد و سرمايه باقي مانده استعماري آنها در منطقه نابود خواهد شد. لذا جان كري به خوبي از نياز‌ شديد به ايران آگاه است و اين دم خروس را كامرون در جلسه بي‌‌ادبانه‌اي كه با دكتر روحاني داشت، نشان داد. كامرون، حل مسئله داعش را در سقوط نظام سوريه مي‌داند كه بيشتر به توهم‌هاي استعماري شبيه است كه اين روزها يك بيماري فراگير است؛ يكي توهم عثماني‌گري پيدا كرده و كامرون هم در توهم امپراتوري قرن‌هاي گذشته بريتانياست كه خورشيد در آن غروب نمي‌كرد.

وقاحت كامرون و انگليسي‌ها تا حدي است كه بازگشايي سفارت خود را با دو هدف جاسوسي و فتنه‌گري و بر هم زدن آرامش داخلي ايران عنوان مي‌كنند. وزارت خارجه در وهله اول بايد به اين رفتار گستاخانه پاسخ دهد و سپس دستگاه‌هاي امنيتي بايد ديپلمات‌هاي افسارگسيخته انگليسي را ادب كنند. البته انگليسي‌ها به خوبي از اقتدار بازوي حفاظت‌كننده انقلاب باخبرند.

آنچه موجب اعجاب است اينكه ما از اوضاع انگليسي‌ها و تنگناهاي امريكايي باخبريم و آنها در صورتي كه به سياست‌هاي گذشته خود ادامه دهند، با هزينه بيشتري در معادله منطقه‌اي روبه‌رو خواهند بود و دوستان و دستياران منطقه‌اي آنها كه نظام‌هاي ديكتاتوري را در دست دارند، با سرعت فروپاشي خواهند شد. بهتر اين است كه مقامات امريكايي كه رنج استعمار انگليس را چشيده‌اند، از مسير توصيه‌هاي انگليسي و صهيونيستي فاصله بگيرند و از نتايج آن هم بهره‌مند شوند. مصاحبه جان كري با سي‌ان‌ان نشان داد كه كاخ سفيد تا چه حد به ثبت يك پيروزي نيازمند است و آنقدر سراسيمه است كه پيروزي ديگران را نيز در عراق به نام خود ثبت و عنوان مي‌كند. ما اين دستپاچگي را درك مي‌كنيم و راه‌حل را نيز در تجديدنظر در سياست‌هاي كاخ سفيد و احترام به حقوق هسته‌اي ايران مي‌دانيم كه نجات‌بخش آنها هم خواهد بود. وسوسه‌گري اسرائيلي و سعودي و ترك براي حمله به سوريه و اشغال اين كشور با نام داعش، همچون بقيه طرح‌هاي سه سال گذشته براي امريكا بسيار هزينه‌بر و غيرقابل تحمل خواهد بود كه بهتر است كاخ سفيد از همان راه رفته، بازگردد و بر آن اصرار نكند، چرا كه افسوس ديرهنگام پاسخگوي هزينه‌ها نخواهد بود.

هادي محمدي
مرجع : روزنامه جوان
کد مطلب : ۴۱۲۲۴۶
ارسال نظر
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما

منتخب
پیشنهاد ما