۰
يکشنبه ۳۰ آبان ۱۳۸۹ ساعت ۱۰:۵۰
يك پايگاه خبري سعودي فاش كرد:

"بندر بن سلطان" مجري برنامه‌هاي سازمان جاسوسي آمريكا

"بندر بن سلطان" مجري برنامه‌هاي سازمان جاسوسي آمريكا
پايگاه خبري "حرمين" در مقاله‌‌اي به قلم "حسناوي" و با عنوان "نقش بندر در سازمان جاسوسي آمريكا" به ذكر اقدامات رئيس شوراي امنيت ملي عربستان در اجراي نقشه‌هاي آژانس اطلاعات مركزي آمريكا پرداخته است. در ابتداي اين مقاله آمده است: هر جايي كه آمريكا مي‌خواهد تحركاتي از خود نشان دهد و نياز به پول دارد بايد بندر بن سلطان ظاهر شود چون وي پشتيبان مالي وزارت خارجه آمريكا و منتقل كننده گرايش‌هاي آمريكايي به خاندان پادشاهي آل سعود است.

حسناوي در ادامه نوشت: بندر بيش از آنكه يكي از اعضاي خاندان سلطنتي سعودي محسوب شود، به عنوان فردي غربي شناخته شده است زيرا در طول 22 سال فعاليت به عنوان سفير عربستان در آمريكا پس از حادثه 11 سپتامبر و همچنين دو جنگ خليج فارس نقش عمده‌اي ايفا كرده است و بر اساس تحقيقات آمريكايي، بندر، طراح يا مجري بسياري از نقشه‌هاي آژانس اطلاعات مركزي آمريكا بوده است كه مي‌توان به تنها چند مورد از آنها اشاره كرد:

نخست نقش وي در جنگ سال 1361 لبنان و اسرائيل است. دوم نقش وي در عمليات تروريستي ‌سازمان ‌سيا در لبنان در اواسط دهه هشتاد و از جمله آنها تلاش براي سوء‌قصد عليه علامه سيد "محمد حسين فضل "‌الله بود كه بيش از صد كشته بر جاي گذاشت و سوم نقش وي در جنگ خليج فارس است.

در اوايل دهه هشتاد، اين شاهزاده سعودي ماموريت حمايت از جنبش شورشي كمونيستي در لهستان و اروپاي شرقي را برعهده داشت و كمك‌هاي مالي زيادي را نيز در اختيار شورشيان نيكاراگوئه قرار داد كه زمينه را براي سقوط حكومت چپ‌گراها در اين كشور فراهم كرد.

بندر در راضي كردن سريع عربستان براي موافقت با شركت در مذاكرات مستقيم با رژيم صهيونيستي نقش اساسي داشت.

به اعتقاد نويسنده، مسئله اين نيست كه بندر خود شخصيتي مهم است بلكه مهم اين است كه وي نمونه يك سياستمدار و ديپلماتيك سعودي است كه دولت آمريكا وي را براي منافع خود مناسب مي‌داند. بندر در راضي كردن خاندان سعودي براي ورود به مذاكرات مستقيم كه گام اول در عادي‌سازي روابط بين عربستان و اسرائيل محسوب مي‌شود موفق شده است و اين چيزي است كه اسرائيل آن را هدف راهبردي براي جنگ خليج فارس مي‌دانست.

در كنفرانس مادريد نيز به رغم اينكه عربستان قرار نبود در آن حاضر شود، بندر به نمايندگي از عربستان حاضر شد در حالي كه قرار بود "عبدالله بشاره "، نماينده شوراي همكاري خليج فارس در آن حاضر شود اما حضور بندر در اين نشست همه اعضاي شركت كننده از جمله اسرائيل را غافلگير كرده بود.
نويسنده اين مقاله ادامه داد: اين اقدام بي‌پرواي بندر انعطاف خطرناك سياست عربستان در قبال قضيه فلسطين بود كه
به كاهش روز افزون حمايت بين‌المللي از قضيه فلسطين منجر شد و پس از اين گستاخي بندر بود كه بسياري از كشورهاي جهان به سمت ايجاد روابط ديپلماتيك با اسرائيل حركت كردند و حتي برخي كشورهاي عربي نيز آمادگي خود را براي برقراري رابطه با اسرائيل اعلام كردند و اين حمايت معنوي بزرگي از اسرائيل به شمار مي‌رفت به گونه‌اي كه ديپلمات‌هاي صهيونيستي تلاش كردند كشورهاي زيادي را كه اسرائيل را از لحاظ سياسي و اقتصادي تحريم كرده بودند به سوي خود جلب كنند.

شاهزاده "بندر بن سلطان بن عبدالعزيز آل سعود"، در سال 1328 متولد شد. وي در سال 84 توسط "عبدالله بن عبدالعزيز" ششمين پادشاه عربستان به عنوان دبيركل شوراي امنيت ملي اين كشور منصوب شد.

شاهزاده بندر در "طايف " عربستان متولد شد و پدر وي، "سلطان بن عبدالعزيز " وليعهد و معاون نخست‌وزير عربستان است.

وي در دانشكده نيروي هوايي سلطنتي "كرانول " تحصيل كرد و به مدت هفت سال به عنوان فرمانده نيروي هوايي سلطنتي عربستان خدمت كرد.

وي يك خلبان آموزش ديده است و با تعداد زيادي از هواپيماهاي جنگنده پرواز كرده است. بندر قبل از آنكه در دانشگاه "جانز هاپكينز " در رشته سياست عمومي بين الملل مدرك فوق ليسانس دريافت كند، در پايگاه نيروي هوايي "مكس ول " و دانشكده صنعتي نيروهاي مسلح آموزش ديده است.
فعاليت‌هاي ديپلماتيكي شاهزاده بندر در سال 1357 زماني آغاز شد كه وي با موفقيت با اعمال نفوذ در كنگره آمريكا، آنها را ترغيب كرد تا فروش جنگنده‌هاي "اف-15 " به عربستان سعودي را به تصويب برساند.

وي در سال 1362، به عنوان سفير عربستان در آمريكا منصوب شد و به مدت 22 سال اين سمت را در دست داشت.

بندر در مدت طولاني كه مسئوليت سفير اين كشور در آمريكا را بر عهده داشت، با 5 رئيس‌جمهور آمريكايي،10 وزير امور خارجه اين كشور، 11مشاور امنيت ملي آمريكا، 16 جلسه كنگره آمريكا و صدها سياستمدار ديگر آمريكايي رابطه برقرار كرده است.

حرفه سياسي "بندر بوش"
شاهزاده بندر، با چندين رئيس‌جمهور آمريكايي به ويژه "جرج بوش" پدر و پسر وي "جرج دبليو بوش" روابط نزديكي را برقرار كرد و رابطه وي با "جرج بوش پسر" به اندازه‌اي نزديك بود كه نام مستعار وي "بندر بوش" شد.

شاهزاده بندر تا اندازه‌اي رابطه نزديكي با "جرج بوش پدر"، "جرج بوش پسر" و اعضاي ارشد دولت بوش از جمله "جيمز بيكر"، "ديك چني"، ژنرال "كالين پاول" برقرار كرد كه وي جزئي از دولت آمريكا محسوب مي‌شد.

بندر در دوران سفارت خود، به كاخ سفيد راه پيدا كرد و گفته مي‌شود كه وي اولين سفير سعودي در آمريكاست كه از جزئيات امنيتي
وزارت امور خارجه آمريكا مطلع بود.

رابطه نزديك وي با خانواده بوش در كتاب "خاندان بوش، خاندان سعود" نوشته "كريگ آنگر" و همچنين كتاب "فارنهايت 11/9 " نوشته "مايكل مور" شرح داده شده است.

هيچ سفير عرب يا شايد هيچ سفيري تا به حال به اندازه شاهزاده بندر در واشنگتن نفوذ نداشته است. وي به طور همزمان به عنوان پيام آور اختصاصي پادشاه عربستان و همچنين پادوي كاخ سفيد فعاليت مي‌كرد.

بندر در سال 84، به دلايل شخصي از سمت سفيري عربستان در آمريكا استعفا داد.

بازگشت بندر به عربستان درست چند هفته قبل از مرگ "ملك فهد"، پنجمين پادشاه عربستان صورت گرفت. به دنبال بازگشت وي به عربستان شايعاتي منتشر شد مبني بر آنكه بندر در تلاش است تا در دولت جديد منصبي را كسب كند.

وي در سال 84به عنوان رئيس امنيت ملي عربستان سعودي برگزيده شد.

به دنبال ناپديد شدن وي، برخي در رياض اعلام كردند كه وي در نظر دارد قبل از مرگ سلطان، ملك عبدالله را از قدرت خلع كند تا بدين وسيله پدر خود را بر تخت پادشاهي بنشاند. وي قبل از ناپديد شدن، درباره برخي سياست‌هاي عربستان سعودي در قبال سوريه، با ملك عبدالله اختلاف نظر شديدي داشت به طوري كه به بحث و جدال ميان آنان منجر شد.

دسته‌اي از كارشناسان عربستاني معتقدند پس از آن جدال، ملك عبدالله، شاهزاده بندر را به حاشيه رانده است.

در سال 83 براي اولين بار در شهر "جده" مشخص شد كه پدر بندر، 85 ساله به سرطان روده مبتلا شده است. وي در "ژنو" و آمريكا تحت درمان قرار گرفت و براي گذراندن دوران نقاهت به مراكش فرستاده شد.

شاهزاده نايف در پيامي تلفني، پس از آن كه سلطان براي گذراندن دوران نقاهت خود به مراكش رفته بود، اعلام كرد كه سلطان بهبود يافته است و به زودي به كشور خود بازمي گردد.

"سعدالفقيه"، رئيس جنبش اسلامي اصلاح با اشاره به ناپديد شدن بندر، تاكيد كرد كه شاهزاده بندر بن سلطان سفير سابق عربستان در آمريكا به علت تحريك كودتا عليه پادشاه عربستان در بازداشت خانگي به سر مي‌برد. اما بندر در بيست ويكم مهر ماه گذشته پس از اقامت طولاني در مغرب و انجام عمل جراحي كه گفته مي‌شود با موفقيت انجام شده است، به كشورش بازگشت.

اين در حالي است كه "فواد ابراهيم" پژوهشگر و نويسنده سياسي عربستاني اخيرا با اشاره به بازگشت مرد مرموز شماره يك دستگاه امنيتي و جاسوسي آل‌سعود به عربستان اظهارداشت: شاهزاده بندر بن سلطان براي آمريكايي‌ها شخصيتي طلايي به شمار مي‌رود زيرا طي 3 دهه اخير مهم‌ترين نقش‌ها را در خاورميانه و جهان در راستاي منافع واشنگتن ايفا كرده است و بازگشت وي نيز براي اجراي طرح‌هاي جديد آمريكا در منطقه است.
مرجع : روزنامه جمهوری اسلامی
کد مطلب : ۴۴۶۹۵
ارسال نظر
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما

منتخب
سرکوب رسانه بعد از دانشگاه
۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۳
نتانیاهو در آتش «آتش‌بس»
۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۳
پیشنهاد ما