۰
سه شنبه ۲۵ شهريور ۱۳۹۳ ساعت ۰۹:۴۷

جاسوسی آمریکا علیه اروپا، ماجرايي که بايد فراموش شود

جاسوسی آمریکا علیه اروپا، ماجرايي که بايد فراموش شود
پرونده جاسوسي ايالات متحده آمريکا از کشورهاي اروپايي در سايه توافقاتي که ميان مسئولان و مقامات امنيتي آمريکا و اين کشورها صورت گرفته است، قرار است به گذر زمان و فراموشي دچار شود تا شهروندان اروپايي نسبت به همکاري مقامات امنيتي قاره سبز و واشنگتن در اين خصوص آگاه نشوند. در اين ميان رفتار آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان و فرانسوا اولاند رئيس جمهور فرانسه دقيقا در همين راستا تعريف شده است.

هم اکنون مقامات آلماني و فرانسوي به گونه اي در خصوص ماجراي جاسوسي آمريکا برخورد مي کنند که گويا اساسا حادثه اي رخ نداده است! در اين ميان برخي کشورهاي اروپايي که همکاري هاي امنيتي کمتري با آمريکا دارند، نسبت به بي تفاوتي عامدانه دولتهاي اروپايي ( مانند آلمان و فرانسه) در اين خصوص به شدت ناراضي هستند. اين نارضايتي خود را در هفته هاي آتي بيشتر نشان خواهد داد. البته دليل اين مسئله کاملا محرز و مشخص است! بر اساس اين گزارش اين اسناد محرمانه اين مسئله را تاييد کرد که بسياري از کشورهاي عضو اتحاديه اروپا از جمع آوري داده هاي شخصي آمريکا در زمينه نظامي و به اين ترتيب از سهل انگاري و ضعف در بررسي اين مسئله از طرف شوراي اتحاديه اروپا سود مي‌برده‌اند که در بين اين کشورها احتمالا آلمان، انگليس، فرانسه، ايتاليا، اسپانيا، لهستان، هلند و دانمارک قرار دارند.

يکي از اين کشورها اتريش است . اتريش در يادداشتي محرمانه به بروکسل روند سست تحقيقات اتحاديه اروپا درباره جاسوسي هاي آمريکا که در چار چوب قوانين ايالات متحده انجام مي‌شود را مورد انتقاد قرار داد و آن را زمينه ساز آسيب رساندن به اعتبار اين اتحاديه دانست. اتريش شديدا روند تحقيقات اتحاديه اروپا درباره جاسوسي هاي آژانس امنيت ملي آمريکا را مورد انتقاد قرار داد.در پي افشاگري درباره جاسوسي هاي آژانس امنيت ملي آمريکا و نقض حقوق شهروندي اروپايي، اتريش شديدا دستور کار بازرسي اين پرونده در سطح اروپايي را مورد انتقاد قرار داد.

آنچه مسلم است اينکه اراده اي در ميان اکثر کشورهاي اروپايي در راستاي گشودن پرونده جاسوسي آمريکا وجود ندارد زيرا دستگاههاي امنيتي اروپا در اين موضوع دخيل بوده اند. يکي از اين افراد آنگلا مرکل است. صدر اعظم آلمان همچنان ترجيح داده است در مقابل مسئله مهم جاسوسي ايالات متحده آمريکا در کشورش سکوت کند تا اين مسئله هر چه سريع تر فراموش شود! اين برخورد مرکل يادآوري کننده برخورد دولتهاي سوئد و نروژ با مسئله جاسوسي سفارت آمريکا در سالهاي 2009 و 2010 بود.

در هر صورت صدر اعظم آلمان همچنان با چراغ خاموش در اين مسير حرکت مي کند. به نظر مي رسد تهديدات پشت پرده سرويسهاي امنيتي آمريکا و اروپا تاثير خود را در رفتار مرکل گذاشته است.از يک سو اسنودن به مرکل توصيه کرده است تا در مقابل جاسوسي آمريکا و ابعاد گسترده آن سکوت نکند و از سوي ديگر مرکل ترجيح مي دهد به جاي تامين خواسته اسنودن، به تامين خواسته باراک اوباما بپردازد.کم کاري نهادهاي حقوقي اروپايي در مواجهه با موضوع جاسوسي آمريکا خود گوياي مسئله است. در اين خصوص روزنامه اتريشي «دي پرسه» اين خبر را با استناد به اسناد داخلي شوراي اتحاديه اروپا و يک يادداشت اعتراضي محرمانه که وين به بروکسل ارائه داده است منتشر کرد.اين روزنامه اتريشي به بخشي از اين ياد داشت اعتراضي اشاره کرده که در آن آمده است «اين بسيار قابل توجه بود که مقدمات براي برنامه اين گروه کاري تحقيق در اروپا بر اين مسئله تمرکز داشت که چه چيزي را نبايد مورد بررسي قرار دهند.» چنين روند تحقيقي به اعتبار کل اتحاديه اروپا آسيب مي رساند. کارشناسان در تحقيقات خود نبايد هيچ سئوالي را درباره نحوه کار آژانس امنيت ملي آمريکا مي پرسيدند. آنها تنها اطلاعاتي در چار چوب قانوني ايالات متحده دريافت کرده اند.
مولف : حامد رشیدی
کد مطلب : ۴۰۹۹۳۶
ارسال نظر
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما

منتخب
پیشنهاد ما