۰
سه شنبه ۲ ارديبهشت ۱۳۹۳ ساعت ۱۱:۵۶

مصاحبه با آقای "فیلیپ جیرالدی " با موضوع « روابط اسرائیل و آمریکا، جاناتان پلارد، ادوارد اسنودن، بحران کریمه »

مصاحبه با آقای "فیلیپ جیرالدی " با موضوع « روابط اسرائیل و آمریکا، جاناتان پلارد، ادوارد اسنودن، بحران کریمه »
آقای فیلیپ ام جیرالدی، (Philip Giraldi) افسر نظامی امنیتی بازنشسته CIA است. تخصص وی ضدجاسوسی است و 19 سال سابقه ی فعالیت در خارج از مرزها و در کشورهای آلمان، ایتالیا و ترکیه را دارد. وی جزو اولین آمریکایی هایی است که سال 2001 وارد افغانستان شدند. او مدیر اجرایی شورای منافع ملی است، سازمانی که جهت ارتقا و تقویت سیاست های خارجی آمریکا در خاورمیانه، در جهت منافع و ارزش های امریکایی فعالیت می کند. او به چهار زبان ترکی، ایتالیایی، آلمانی و اسپانیایی صحبت می کند.

موضوعات:
_ روابط اسرائیل و آمریکا
_ جاناتان پلارد، ادوارد اسنودن و جاسوسی ها
_ روسیه و بحران ایجاد شده در کریمه
_ تأثیر بحران کریمه در مذاکرات ژنو۳


اولین سوال در مورد روابط اسرائیل و آمریکا است.همانطور که شاهد آن هستیم سیاست های خارجی آمریکا به شدت تحت تاثیر اسرائیل و در جهت منافع این کشور است ؛ به نظر شما با وجود تخریب وجهه ی آمریکا در جهان علت حمایت های بی چون و چرای این کشور از اسرائیل و نادیده گرفتن منافع خود چیست؟

سیاست خارجی آمریکا، علی الخصوص در حوزه ی خاورمیانه، تحت سلطه ی لابی اسرائیلی است که به منظور ترویج روابط خاص واشنگتن با اسرائیل به وجود آمده اند.داشتن روابطی خاص با اسرائیل به معنای ---بودن روابط با کشورهای دیگر منطقه است که هم اکنون شاهد آن هستیم. از این رو بسیاری از منافع آمریکا بعد از "نیازهای" اسرائیل و در اولویت دوم قرار دارند. لابی اسرائیل توانسته از طریق نفوذ در کنگره و رسانه ، طرفدارانی را در جهت تمایلات اسرائیل به وجود بیاورد. این امر با لابیگری متمرکز حمایت شده توسط PACs که در انتخابات ها شرکت کرده، به همراه سرمایه های فراوانی که منجر به پیدایش لابی های بزرگی چون AIPAC شده که بودجه ای معادل ۷۰ میلیون دلار و بالغ بر ۲۰۰ کارمند دارند، صورت می گیرد. در حال حاضر ، مقامات منتخب و رسانه از خشمگین ساختن این لابی هراسانند زیرا در گذشته نیز مقامات و روزنامه نگارانی را که سرپیچی کرده را برکنار کرده است.

دومین سوال درباره ی جاناتان پلارد است. به نظر شما چرا " دوست" و هم پیمان آمریکا، اسرائیل، بر آزادسازی این چنین جاسوسی اصرار دارد؟

نظر شما درباره ی ادوارد اسنودن چیست؟ با توجه به بخش های ضدجاسوسی کشورهای خاورمیانه چقدر نسبت به این موضوع آسیب پذیر هستند؟


پلارد در اسرائیل یک قهرمان و یهودی است که به دلیل خدمت به کشورش مجازات شده است. بر خلاف نظر حامیان وی ؛ مبنی بر یاری رساندن پلارد به " کشور دوست" و در اختیار قرار دادن اطلاعات ضروری ، با توجه به صدمات وحشتناکی که او به آمریکا وارد کرده است، هرگز نباید آزاد شود. او درواقع این اطلاعات را فروخته و به هر کس دیگری هم می فروخت، اسرائیل نه تنها هم پیمان بلکه دوست آمریکا نیز نیست، و احتمال اینکه بخش عظیمی از اطلاعات به جماهیر شوروی، دشمن آمریکا در جنگ سرد، فرستاده شده باشد وجود دارد. جبران صدمات وارد شده توسط این فرد برای واشنگتن بیلیونها دلار هزینه داشته و برخی ماموران آمریکایی در این راه کشته شده اند.

نظر من درباره ی اسنودن تغییر کرده است. ابتدا من بر این باور بودم که اسنودن برای معرفی کردن خود به عنوان افشاگری حقیقی، اطلاعات زیادی را در اختیار قرار داده است و همچنین اعتقاد داشتم که او می بایست در کشور می ماند و با عواقب کار خود روبه رو می شد. اما اکنون از نظر من او بسیار حساب شده عمل کرده و فعالیت غیر قانونی NSA را آنطور که می بایست افشا کرده است و باور دارم که هر آمریکایی می بایست ممنون او باشد. اگرچه اعتقاد دارم که او نمی بایست به چین و سپس به روسیه فرار می کرد زیرا آنان مخالفان آمریکا هستند و موضوعی را برای حمله به آمریکا به دست دشمنان داده است. در عوض می توانست به کشوری همچون برزیل برود.

سومین سوال در رابطه با روسیه و بحران ایجاد شده در کریمه است. با توجه به سابقه ی فعالیت شما در کشورهای ترکیه، آلمان و ایتالیا:

1. موضع آلمان و ایتالیا در برابر بحران انرژی در اوکراین چه خواهد بود؟

2. نقش ترکیه چیست ؟ احتمال اینکه این کشور با ناتو و آمریکا همراهی کرده و به آنان اجازه ی گذر از تنگه ی داردانل را بدهد چقدر است؟

3. به نظر شما کدامیک از سناریوهای زیر امکان پذیر است:
* تعویض اوکراین با سوریه توسط روسیه
* حفظ حالت فعلی ( جدایی کریمه و یوستن به روسیه)
* گسترش وضعیت کریمه در شرق اوکراین
* فشار آمریکا از طریق ناتو برای خارج کردن روسیه از کریمه

4. کدامیک از سناریوهای ذکر شده بر روند مذاکرات ژنو ۳ تاثیرگذار خواهد بود؟


1. به نظر من آلمان و ایتالیا جانب احتیاط را برای حفظ قراردادهای گازی موجود با روسیه، نگه خواهند داشت. روسیه از نقش تامین کنندگی خود در رابطه با انرژی برای اعمال فشار بر اوکراین و ممانعت ازبه وجود آمدن دولتی متخاصم با مسکو بهره گرفته است. از آنجایی که اوکراین به این انرژی نیاز دارد ، ناچار به توافق با روسیه در این امر می شود.

2. ترکیه ملزم به صدور مجوز عبور کشتی های ناتو از داردانل و بسپرو است. اگرچه می تواند مانع عبور کشتی های روسی شود.

3. از نظر من مشکل اوکراین به پایان رسیده و به زودی میان مسکو و کیف توافقی حاصل می شود. گمان نمی کنم روسیه جدایی بیشتری را تشویق کند اما نظامیان محلی طرف روسیه ممکن است مشکلاتی به وجود بیاورند. آمریکا و ناتو قادر به تغییر شرایط نیستند. کریمه اکنون بخشی از روسیه است و این چنین باقی خواهد ماند.سوریه نیز در جهت منافع روسیه حرکت کرده و واضح است که اسد پیروز شده.
روسیه تمایل دارد به رابطه ی قبلی خود با اروپا و آمریکا بازگردد و از این رو به اعمال فشار بر این موضوع که می تواند منجر به نزاع شود ، ادامه نخواهد داد، اگرچه درصورت ادامه ی تجهیز بهتر و پیشرفته تر شورشیان توسط آمریکا و سعودی ها، ممکن است تجهیزات جنگی خود را راهی دمشق کند.

4. هیچ یک از موارد ذکر شده بر روند مذاکرات با ایران ، که بر مبنای محاسبات سیاسی دیگری است، تاثیر نخواهد گذاشت. اینطور که من شنیده ام در بسیاری از موارد به جز موارد جزیی توافق با ایران صورت گرفته و بیشتر درنگ از طرف واشنگتن برای ممانعت از دخالت و اعمال فشار جمهوریخواهان برای عدم دستیابی به توافق در میدان سیاسی است.
مرجع : موسسه مطالعات آمریکا
کد مطلب : ۳۷۵۲۶۸
ارسال نظر
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما

منتخب
پیشنهاد ما