۰
يکشنبه ۲۰ آذر ۱۳۹۰ ساعت ۰۸:۰۹
نشست سلاك بدون آمريكا

مرگ دكترين مونرو

مرگ دكترين مونرو
اين اولين اجلاس جامعه كشورهاي اين منطقه بود كه روساي جمهور 16 كشور، نخست وزيران 8 كشور و نمايندگان بلند پايه 9 كشور در اين اجلاس دو روزه در كاراكاس شركت كردند.

اين اجلاس دو روزه كه همه كشورهاي قاره آمريكا به جز آمريكا و كانادا در آن حضور داشتند در روزهاي 2 و 3 دسامبر (11 و 12 آذر) برگزار شد و در روز دوم شركت كنندگان بيانيه‌اي براي عمل به برنامه‌هاي اين اجلاس تازه تاسيس براي سال آينده صادر كردند.

چاوز در نطق افتتاحيه خود ضمن اين كه اين اجلاس را نقطه عطفي براي توسعه منطقه خواند و خواستار پايان دادن به سلطه گري آمريكا در منطقه شد.

رئيس جمهور ونزوئلا در آغاز اجلاس جامعه كشورهاي آمريكاي لاتين و حوزه كارائيب (سلاك) خطاب به زنان و مرداني كه مدت‌ها براي يكپارچگي اين منطقه مبارزه كرده‌اند گفت: آمريكاي لاتين با توان بالقوه براي تجارت و توسعه، سرزمين زنان و مردان بزرگي است.
وي همچنين از رهبران سياسي از جمله فيدل كاسترو رهبر سابق كوبا، نستور كرچنر رئيس‌جمهور سابق آرژانتين و لوييس ايناسيو لولا دا سيلوا رئيس جمهوري پيشين برزيل كه در ايجاد منطقه‌اي به دور از مداخله خارجي نقش داشتند قدرداني كرد و از كشورهاي عضو سلاك خواست بر اختلافات سياسي، فرهنگي و اقتصادي فايق آيند و به اهداف اين اتحاديه تازه تاسيس دست يابند.

به نظر تحليلگران سياسي، مشاركت كردن اكثريت قريب به اتفاق كشورها در اجلاس "سلاك" گام مهمي براي رسيدن به اتحاد ميان كشورهاي منطقه است.
رائو كاسترو رئيس‌جمهور كوبا ضمن تشكر از ونزوئلا كشور دوست و هم پيمان براي برپايي اين اجلاس در منطقه آمريكاي لاتين، برگزاري اين اجلاس را به عنوان رويداد بزرگي ياد كرد كه نشان دهنده گام بزرگي در جهت رسيدن به استقلابي است كه به مدت 200 سال به صورت كاملا وابسته يا نيمه مستقل بوده است.

اورتگا' رئيس‌جمهور نيكاراگوئه نيز برگزاري اجلاس سلاك را فرصتي براي تقويت مبارزه با توسعه طلبي ايالت متحده دانست و افزود از 2 دسامبر 1883، (1222) آمريكا با طرح دكترين مونرو، سعي در منبسط كردن فضاي منطقه كرد و آن را حياط خلوت خود خواند، اما امروز با برگزاري اين اجلاس در 2 دسامبر 2011، (11 آذر 90) حكم مرگ اين دكترين را صادر كرده ايم.

رئيس جمهور مكزيك 'فليپ كالدرون' نيز ضمن بيان آرزوي سلامت براي هوگو چاوز رئيس‌جمهور ونزوئلا و ميزبان اين اجلاس، برگزاري اين اجلاس را نمونه‌اي از ادغام و اتحاد كشورهاي برادر و دوست منطقه آمريكاي لاتين و كارائيب دانست و افزود: ايده سيمون بوليوار مبارز و آزاديخواه آمريكاي لاتين در خصوص يكپارچه شدن و متحد شدن همه ملل اين منطقه هنوز زنده و براي
كشورهاي آمريكاي لاتين و حوزه كارائيب قابل قبول است.

رئيس جمهوري مكزيك نيز در سخنراني خود در اين نشست از همتايان خود در آمريكاي لاتين خواست به تلاش‌هايي بپيوندند كه در زمينه دفاع از دموكراسي، حقوق بشر و صلح صورت مي‌گيرد.
همچنين همه كشورهاي منطقه بايد تلاش‌هاي هماهنگي براي مهار فقر، حفاظت از محيط زيست، پيشرفت و مبارزه با جرم و جنايت داشته باشند.

"رافائل كرريا" رئيس‌جمهور اكوادور نيز اين اجلاس را گامي به جلو براي دستيابي به يكپارچگي بيشتر و استقلال در منطقه دانست.

اهداف اجلاس سلاك(CELAC)

سلاك (CELAC) سازماني است متشكل از ادغام 33 كشور آمريكاي لاتين و كارائيب كه عنوان وزنه‌اي مقابل سازمان كشورهاي آمريكايي (OAS) كه در واشنگتن قرار دارد تبديل شده است، اما مقامات آمريكايي چنين نظري ندارند و اجلاس سلاك را جايگزين سازمان مستقر در كشور خود نمي‌دانند.

در اين اجلاس، كشورهاي منطقه فعاليت خود را در 5 حوزه سياسي، انرژي، توسعه اجتماعي، محيط زيست و اقتصاد مالي بررسي كردند. در واقع اين اجلاس، همه دولت‌هاي چپ‌گرا و محافظه كار منطقه را با هدف مقابله با چالش‌هاش مشترك از جمله انرژي، حقوق بشر و مسائل امنيتي گرد هم آورده است.
مساله خودكفايي و استقلال منطقه نيز يكي از محورهاي نشست بود.

جمعيت 33 كشور عضو اين اجلاس 550 ميليون نفر در گسترده جغرافيايي 20 كيلومتر مربع پراكنده هستند. شيلي، كوبا و كاستاريكا به ترتيب كشورهاي بعدي ميزبان اين اجلاس در سال‌هاي 91 تا 93 خواهند بود.
مرجع : روزنامه جمهوری اسلامی
کد مطلب : ۱۲۱۱۹۸
ارسال نظر
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما

منتخب
پیشنهاد ما