0
Monday 30 March 2015 - 02:58
Türkçe

ZHGM’den Yemen Halkına Destek

Story Code : 450806
ZHGM’den Yemen Halkına Destek
ZHGM’den Yemen Halkına Destek
28 Mart Cumartesi günü binlerce kişi “Kahrolsun Amerika, Kahrolsun İsrail”, “Yemen Halkı Yalnız Değildir”, Türkiye, Yemen Kardeştir Suud Kalleştir” Suud Sultanı Kaça Sattın Ümmeti”, "Yemen'in Zeynepleri Yalnız Değildir", sloganları atarak, Yemen ve Türkiye bayrakları ile Halkalı Meydanı’na yürüdü.

Kalabalık, yürüyüşün ardından Halkalı Meydanı’nda toplandı. Burada Zeynebiye Hareketi Gençlik Platformu Basın Danışmanı Mehti Atam Basın Bildirisini okudu.

Atam’ın Basın Açıklamasından satır başları:

“Yemen’de başlatılan halk hareketi, diktatör Abdullah Salih’i devirerek bir Ulusal Uzlaşı Komisyonu kurulmuş, her kesimin desteği alınarak seçimlere gidilmiş ve Mansur Hadi cumhurbaşkanı olarak seçilmişti. Halkın beklentisi, Hadi’nin Ulusal Uzlaşı kararlarına uyarak halkı yönetmesi ve Yemen halkının çıkarlarını korumasıydı. Ancak Yemen’i Suud’un çıkarları doğrultusunda yönetmeye çalışan, çeşitli yolsuzluklara adı bulaşan Mansur Hadi, uyarılara kulak asmayarak Ulusal Uzlaşı kararlarını gözardı etmeye devam etmişti.

Bu nedenle Salih’i tahtından indiren halk tekrar ayaklanmış ve Mansur Hadi istifa etmişti. İstifa etmemesini ve kararlara uyma sözü vermesini isteyen aracıları geri çeviren Hadi, Aden’e kaçmış, Suudi Kralı’nın emriyle istifasını geri çekmişti.

Yemen halkı bu durumu kabul etmeyerek bir Ulusal Diyalog Konferansı düzenlenmiş, yine her kesimin desteği alınarak 551 temsilciyle parlamento oluşturulmuş ve 5 kişilik bir Başkanlık Konseyi’ne Cumhurbaşkanlığı görevini yürütme görevi verilmişti. Alınan karara göre en geç iki yıl içinde anayasa oluşturulacak ve tekrar seçim yapılacaktı.

Yemen halkı, ne istediğini biliyor ve halkın çıkarlarının başkalarına peşkeş çekilmesini istemiyordu.

Bu durumdan rahatsız olan Suudi Kralı, topraklarını işgal eden İsrail’e karşı hiçbir karşılık vermezken, Yemen halkına savaş ilan etti ve bir saldırı başlattı. Herkes, Suud’un kimin emriyle hareket ettiğini zaten biliyor. Emir aldığı Amerika ve İsrail, diğer kuklalarını da Suud’un yanına vererek, küçük ve fakirleştirilmiş olan Yemen halkının başına bombalar yağdırıyor.

Yemen halkının demokrasi talebi, füzelerle karşılık buluyor.

Şimdi soruyoruz;

Halkların demokrasi talebi sizleri neden rahatsız etti? Kendi halkınıza örnek olacağı ve tahtınızın sallanmasından mı korkuyorsunuz?

Çoğunluğu elinde bulundurmasına ve buna rağmen bütün kesimlerin desteğini almak için çabalayan Husilerin başa geçmesi mi sizi korkutuyor?

Biz Türk halkı olarak, Yemen halkının yanında olduğumuzu bildiriyor ve saldırıların bir an önce durdurulmasını istiyoruz.”

Basın açıklamasının ardından kalabalık “Kahrolsun Amerika, Kahrolsun İsrail” sloganlarıyla Amerika ve İsrail bayrağı yakarak dağıldı.
Source : Zeynebiye
Comment