0
Thursday 29 February 2024 - 09:28

BURASI YEMENDİR- Türkçe

Story Code : 1119070
BURASI YEMENDİR- Türkçe
BURASI YEMENDİR- Türkçe
                     
        Bismihi Teâlâ!
        Hani senin Rabbin, Meleklere: “Şühesiz ben, yeryüzünde bir halife kılacağım,” demişti. Onlar da: “Biz seni hamdinle tesbih edip/yüceltir ve mukaddes(bilip)/takdis ederken, orada fesat çıkaracak ve kan dökecek/akıtacak birini mi (halife) yapacaksın?” dediler. (Allah:) “Şüphesiz sizin bilmediğiniz şeyleri ben bilirim” dedi. (Bakara 2: 30)
        Allah Teâlâ, Âdem (a.s.)’i yarattıktan sonra, onu halife kıldı.
        Ve o zaman meleklere: “Âdem’e secde edin,” dedi. İblis hariç, hemen (hepsi) secde ettiler. O ise, kaçınıp diretti ve kibirlendi, (sonunda) kâfirlerden oldu. (Bakara 2: 34)
        Büyük Şeytan ABD ve İblis İngilizler başta olmak üzere, Batı emperyalizminin tarafında adı konulan sözde Arap Baharı (!), büyük bir katliama imza attı. Bununla beraber, Batı emperyalizmin kuklası olan Yemen Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih’e karşı, Ensarullah üncülüğünde Yemen’de büyük bir kıyamı başlattılar ve bütün zulümlere rağmen büyük bir mesafe kat ettiler.
        Batı emperyalizmin uykuları kaçtı ve rüştünü tamamlamayan, ABD’nin kuklası Suudi Krallığı’nı mazlum Yemen halkının kıyamını önlemek için Ahzab Savaşı’nı başlattılar. Suudi Arabistan öncülüğünde dokuz Arap ve Afrika ülkesi yer aldılar. Ayrıca ABD, AB ve Türkiye Cumhuriyeti dahil diğer bazı devletler de lojistik destek sağladılar. Ahzab orduları havada, karada ve denizde mazlum Yemen halkına karşı, amansız bir yıkıma imza attılar. Açlık, susuzluk, ilaçsızlık, sefalet, ambargolar izzetli Yemen halkını yıldırmadı ve azimle, sabırla izzetini korudu.
        Bu süre zarfında gerek emperyalistler ve gerekse halkı Müslüman olan ülkelerin bağımlı medyası, zalim emperyalizmin dilini kullandı. Tıpkı Arap Baharı felâketinde olduğu gibi.
        İblis misali emperyalist kibirliler ve yerli işbirlikçiler, emperyalizmin kültür dilini gündemlerinden hiç düşürmeyerek, Yemen halkı için şu kavramları kullandılar:
        -Husiler,
        -Husi militanları,
        -Terörist Husiler,
        -Asiler,
        -Muhalifler,
        -Şii muhalifler,
        -İran yanlısı Şiiler ve daha neler, neler!
        Hey zalimler! Ey emperyalizmin kuklaları! Ey emperyalistlerce zincirlere vurulan dünyanın ve sömürücülerin izzetsiz köleleri! Ey halkı  ahmaklaştırılmış olan Müslüman coğrafyanın suskunları! Ve ey rüştünü tamamlamayan darbeler ülkesi Pakistan ve diğerleri! Yemen’e, İran’a füze fırlatacağınıza, birbirlerinizi öldüreceğinize, Gazze’ye karşı neden dilleriniz lal, kulaklarınız sağır, basiretiniz kör ve aklınız perdeli!
        Kahraman Yemen halkı, emperyalizmin kısık sedasından korkmayarak, gür bir seda ile Kızıl Deniz de emperyalist Karunların hayat damarlarını hançerleyen ve onların batıl ilahlarını paramparça eden asrın İbrahim’ini neden görmemezlikten geliyorsunuz! Sizler istemezseniz de, İblis misali kibrinize yedirmeseniz de, asrın varisleri onlar ve onlar gibi basireti açık mazlumlar olacaktır.
        Selâm olsun, aziz Yemen halkına,
        Selâm olsun, Kâbe’nin Yemenî köşenin yansımalarına,
        Selâm olsun, Rasûlullah’ın ve İmam Ali’nin duasının mazharlarına; Nûh’un ve Baza’nın varisçilerine,
        Selâm olsun, dünya gündemine oturanlara,
        Selâm olsun, hilal coğrafyasına,
        Selâm olsun, basireti açık dünya mazlumlarına,
        Ve selâm olsun, Allah rızası için izzeti ve şehadeti meslek edinenlere!
                                                         Ahmed MUHTÂR
                                                     02 Şubat 2024-ANKARA
 
          
          
       
 
 
Source : İslamtimes
Comment