0
Thursday 15 June 2023 - 09:09

ASRIN İNSANI OLMAK

Story Code : 1064017
ASRIN İNSANI OLMAK

Bismihi Teâlâ.
        Allah Teâlâ tarafından seçilen ve insanların her iki dünyada mutlu olmaları için gönderilen rabbaniler ve onların gerçek izleyicileri olan rehberler, gündemden düşmeyen ve gündem oluşturan numune insanlardır.
        Âdem (a.s.), Nuh (a.s), İbrahim (a.s.), Musa (a.s.), İsa (a.s.), Muhammed (a.s.) ve diğerleri ilk günden, günümüz dahil her gün gündem oluşturan kerîm  şahsiyetlerdir. Onların vasileri de.
        Harun (a.s.), Musa (a.s.)’ın, Nebi Ahmed (s.a.a.)’in vasisi ise, Ali (a.s.) ve diğer Ehl-i Beyt imamları (a.s.), Rasûlullah’ın gözbebeği Zehra (s.a.) ve Zeyneb-i Kübra da gündemden düşmeyen, gündem oluşturan sıddık ve salih kimselerdir.
       Selman-ı Farisi, Ebu Zerr, Cabir, Huzeyfe, Yasir, Maliki Eşter, Ebu’l Fazl ve benzerleri kirli tarihe damga vuran şahitlerdir.
        Bu ilâhî altın halkalarında birisi de, Nebi Ahmed (s.s.)’in vefatından sonra, bir ilk olarak İlâhî ve nebevî İslam İnkılabının sesini, plan, program ve mektebi metodunu gündeme taşıyan, gündem oluşturan ve zalimlerin bütün tuzaklarını, Allah’ın izniyle boşa çıkaran kerim insan Ayetullah Humeyni (r.a.), Ali Hamaney ve son şehid Hacı Kasım Süleymani olmuştur.
        Mü’minlerden öyle erkek adamlar vardır ki Allah ile yaptıkları ahide sadık kaldılar; böylece onlardan bir kısmı adağını/sözünü yerine getirdi, kimi (sırasını) bekliyorlar. Onlar hiçbir değiştirme ile (sözlerini) değiştirmediler.(Ahzab 33: 23)
        Bu ilâhî ve Nebevî İslâm İnkılab kıyamının sonucunun bereketiyle Direniş Cephesi Hizbullah, Filistin kıyamı, Yemen’in uyanışı, Irak’ın varlığı ve bütün dünyadaki mazlumların müstekbirlere karşı, karanlıklardan aydınlığa yönelişi, Kaim (a.f.)’in kıyamının birer müjdecisidirler!
        Bu İlâhi ve nebevi kıyamların feyz ve bereketiyle nice firavun, Ebu Leheb ve tağutların elleri kırılacak; ebedi olarak cehennem ateşiyle yaşayacaklardır.
        Ebu Leheb’in iki eli kurusun, kurudu/helak oldu ya.(Tebbet 111: 1)
        Onun malı ve kazandıkları şey(ler kendisine) bir fayda kazandırmadı. (Tebbet 111: 2)
        Alevli bir ateşe girecektir.(Tebbet 111: 3)
        Karısı da! Odun hamalı olarak! (Tebbet 111: 4)
        Boynunda liften bükülmüş bir ip olduğu halde! (Tebbet 111: 5)
        Bu münasebetle Humeyni (r.a)’nin vefatının yıl dönümü münasebetiyle rahmetle anarken, İran halkına ve dünya mazlumlarına tesliyetlerimi arz ediyorum. Ve:
        Yemin olsun, biz Zikir’den sonra Zebur’da da: “Şüphesiz Arz’a salih kullarım varisçi olacaktır” diye yazdık.(Enbiyâ 21: 105)
       
                                            Ahmed MUHTÂR
                                      03 Haziran 2023-ANKARA
 
Source : İslamtimes
Tagged
insan
Comment